2021.11.03 18:13 Crystaldeer Olvasottság: 215x
1

Többet is ki lehetett volna hozni belőle

Ritkán nézek meg előzetest, most ennél a filmnél megtettem, és nagyon vártam, úgy éreztem zseniális film lesz... Sajnos csalódnom kellett.

Úgy gondolom, nagyon jó kis forgatókönyvet ki lehetett volna hozni belőle, mert a téma adott volt: összekapcsolni a gyászt az állatvilággal - én azt gondoltam, hogy majd a madár hoz megnyugvást Lilly számára, illetve a madár tanítja meg, hogyan dolgozza fel a gyászt... Hát, egészen másfele ment el a téma, sőt azt hiszem, a film végére már egyáltalán nem volt értelmezhető, hogy akkor most ebben a filmben mit is szimbolizált a madár. Pontosabban a madárpár, mert hát ugye párban voltak, amíg nem sikerült eltennie láb alól az egyiket. És itt térnék ki az egyik, véleményem szerinti bakira: amikor a lánymadár is megsérült, akkor ki látta el a fiókáit? Mert az is kiderült, hogy fiókák is vannak, de abban a jelenetben valahogy a fiókákról teljesen elfeledkeztek... Ha az anyjuk nem látta el őket napokig, akkor azok is elpusztultak (elméletben). De hát ez ugye nem derült ki.

Többet is ki lehetett volna hozni belőle

A másik, ami zavaros volt nekem, hogy pontosan mi is történt a kislánnyal. Volt egy említés, hogy bölcsőhalálban halt meg, de nem derült ki semmi, hogy mennyi idősen, számomra fura volt, hogy például a szobában nem voltak róla képek, sőt egy jelenetben se tűnt fel legalább emlékezésképpen - holott az ő elvesztése adta a film fő témáját. Csak egyszer volt megjelenítve úgy, hogy az udvarban megtalált kiskannát még ő festette az apukájával (ebből következően már többéves volt). Ahogy haladt a film, a madárnak se volt semmi jelentősége, vagy legalábbis nekem nem jött át.

Azt gondoltam először, hogy Melissa McCarthy tökéletes erre a szerepre, annak ellenére, hogy korábbi szerepei nem mindig voltak ennyire drámaiak, de a film végére már nem éreztem úgy, hogy jól tudta hozni a karaktert. Csak azok a jellemző karaktervonások jöttek át jól, amik a többi filmjeiben is megjelennek. Chris O’Dowdot én utoljára még a Kockafejek című sorozatban láttam - az se most volt -, de úgy hiszem, szintén nem ő volt a legideálisabb erre a szerepre.

Összességében nézhető film, de túl sokat ne várjunk tőle, sokkal jobb film is lehetett volna.

72 A seregély  (2021)

dráma | vígjáték

Egy súlyos veszteség elszenvedését követően Lily otthonának szomszédságában egy pimasz seregély állítja fel fészkét. A madár folyamatosan provokálja és támadja a... több»

1