2022.01.10 02:53 Mentislector Olvasottság: 163x
2

Denevérember

Ez a legrégebbi Batman-film, amit láttam. Ez a film 1989-ben debütált. A film alapját egy kisfiú tragikus története határozta meg. Ezzel indul a film.

Bruce Wayne családja meghal egy rablótámadás során. Alfréd viselte gondját ezek után. A fiú a rá maradt vagyonból és a bosszúvágyából adódóan igazságszolgáltatónak lépett fel Batman személyében. A történet Gothamben játszódik.

Denevérember

Fájdalmából és veszteségéből azért hozta létre Batmant, hogy másokon tudjon segíteni, hogy bosszújának eleget tegyen, és Gotham jólétét biztosítsa. A film elején Bruce kissé esetlen figurát játszik, nehezen hasonul az elit közeggel. Alfréd ebben is segíti őt. Batmanként kimért és céltudatos. Batman hírhedt igazságosztó akar lenni, egy anonim személyű hős. Ebben a filmben nem képzett harcos, a harcjelenetek nagyon rosszak. Számomra élvezhetetlenek még úgy is, hogy figyelemben tartom a film készítésének idejét. Michael Keaton egyáltalán nem vált be erre a szerepre. Ekkoriban, ha nem tévedek, vígjátékokban láthattuk. Ebben a filmben nem hozta a Batmantől elvártakat. Viszont itt ugrik a majom a vízbe.
Térjünk is rá arra az emberre, aki elvitte a hátán az egész filmet. Joker, azaz Jack Nicholson. Remek, sőt már-már nevezhetem brilliáns alkotásnak és színészi játéknak mindazt, amit ebben a filmben csinált. Joker egy piti bűnöző volt, mikor Bruce családját megölte. Mielőtt mindez kiderült volna, egy összeütközésben átlőtte a saját arcát, és Batman egy savval teli kádba ejtette. Ezt valamilyen csodával határos módon túlélte, és megműtette magát. Ekkor lett az arca mindig mosolygásra késztetett. Joker egy őrült szociopata, aki a mások feletti kontroll megszerzésére bármit hajlandó bevetni, legyen az a személyes kisugárzása, manipuláció, erőszakos viselkedés. Annyira agybeteg, hogy már-már kedveled a szerepét, leszámítva mindazt, hogy ő a rosszfiú. De istenem, ebben a filmben megérdemli a rajongást.

Értékelés: Az alaptörténet és annak kibontakozása a nézőt lekötheti. Maga a cselekmény kiszámítható, mégis, Joker ötletei felpezsdíthetik a nézőt. A szereplők játéka unalmas és korántsem egyedi. Kivéve egy szereplőjét, aki miatt ez a film nézhető és élvezhető lehetett, ez nem más, mint Jack Nicholson karaktere. Hátán vitte el a filmet, az a nevetés, ahogy a gyilkosságokat egy művészhez hasonlítva végzi el, egyszerűen perfekt. A bandája egyszerű, de mégis értékelhető. Ez teszi őket jó csapattá. És az a bomber, amiben járnak, egyszerűen király! Jack Nicholson átadta mindazt, amit a karaktere, Joker közölni akart. A látványelemek egy 1989-es filmhez képest jók voltak, az elvárt minőséget teljesítették. Gotham mint város jól meg lett jelenítve, azok a szmogos, koszos utcák ezekkel a hatalmas épületekkel, a köztük járó emberekkel megteremtették a város hangulatát. Összességében a film nézhető és szórakoztató lehet, ha szeretjük a régi filmeket, azok számára meg főleg, akik olykor a gonosz mellett állnak. Mindez pontszámban kifejezve 6/10 pont.

akció | kaland | szatíra

Bruce Wayne kettős életet él. Nappal egy milliomos playboy szerepét játssza, éjszaka pedig a bűntől szennyezett Gotham igazságosztó lovagja. A Denevérember kilétére mindenki... több»

2