2022.07.18 21:26 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
3

Meryl Streep,  és Tommy Lee Jones tiszteletére!

Csak a kíváncsiság hajtott, semmi más, hiszen nem rajongok az ilyen habos-babos, vicces és laza, de nem életszagú kis semmiségekért.

Mégis rászántam magam, hogy néha tájékozódjak "errefelé" is.

Meryl Streep,  és Tommy Lee Jones tiszteletére!

Nézzük, mit adott nekem David Frankel és filmje.

Elvarázsolt vagy elüldözött?

Azt írni, hogy jók a színészek, majdnem vicces, kb. a megúszással egyenlő. Persze, azok. Milyenek legyenek? Streep mindig Streep, Jones meg külön testrészként használja minden egyes ráncát. Ők, így ketten adják a házaspárt, harminc éve együtt, jó sok. Az asszony ingatag, hajlana, mint a nád. Úgy indulunk neki, hogy Kay szeretné a hitvesi ágyat újra üde, érzéki és izgalmas hellyé varázsolni. De hiába áll be talpig sminkben az ajtóhoz, Arnold épphogy felnéz a sportújságból, hogy most mi történik itt drágám? Fáj mindenem, és különben is!

Másnap se javul a helyzet.

Na, hát ezzel valamit tenni kell, például elmenni egy kisvárosi sztársegítőhöz, aki azt ígéri, bármit és bárkit felmelegít némi beszélgetéssel, ha a kliensek is igazán úgy akarják.

Arnold (Tommy Lee Jones) nem akarja, nagyon nem. Ennek a nem akarásnak lesz az az alakítás a vége, ami miatt szinte biztos, hogy Tommy barátunk alakítását soha nem fogjuk elfelejteni.

Nem mintha ne tudná ezt a legkisebbik ujjából kirázni, biztosan menne neki bármikor, de amit csinál, és ahogyan csinálja, annál többet egy színésznek nem is kell tudnia. Szórakoztat, ripacskodik (kötelező jelleggel) röhögtet és bedörmögi magát kedvenc filmes figuráink közé.

Meryl Streep trükkje most „csak” annyi, hogy először egyszerűbbnek, megfejthetőbbnek mutatja szerepét, de szerencsére a forgatókönyv hollywoodi mértékhez képest egészen igazira, és kifejezetten emberbarátira van megírva, így kiderül persze, hogy mint máskor, ebben a házasságban se csak számszerűen vannak ketten, hanem tényleg. Így a felelősség is fékeződik, csak nem mindig tudni, kinek melyik fele jut. A kisebbik vagy a nagyobbik?

Jó film, kifejezetten élvezetes!

A két megasztár okosan és kellemesen játszott, én meg csak csodálkoztam.

Ennyire élveztem a filmet?

A válaszom: igen!

Naná, hogy a kedvenc fotelemből!

dráma | romantikus | vígjáték

Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) hű társai egymásnak, ám az egymás mellett töltött évtizedek alatt kapcsolatuk kissé kihűlt, így Kay, aki a régi meghittségre... több»

3