2022.09.09 15:46 Tonyka Olvasottság: 111x
1

Csupasz PiszThor 2 és 1/2

Kacifántos utat járt be nálam a film. A bemutatók annyira tetszettek, hogx meg is rendeltem a jegyet a premier napjára. Megjegyzem, egyik Thor filmet sem néztem moziban. Szóval szépen felfűtöttek, Christian Bale, Portman kisasszony, elképesztően látványos jelenetek, pár poénbonbon.

Úgy adódott, hogy nem tudtam elmenni, lehet az úr is így akarta. Azért megrendeltem a jegyet egy másik előadásra. Aztán jöttek a lesújtó vélemények, beszámolók. Így aztán letettem a mozilátogatásról, így visszatekintve nagyon jó döntés volt.

Csupasz PiszThor 2 és 1/2

Megjegyzem, nekem már a Ragnarök sem adta igazán. Manapság egyre gyakrabban esik meg, hogy azért, mert különc valami, azért az egekbe magasztalják. Itt jegyezném meg, egy film attól még nem lesz jó, hogy szokatlan, és merészen tol valamit a képünkbe. Szóval már az előző rész is kirakta az útirányjelző táblácskát. Igaz még csak fél kreténbe tolták, az új részt viszont sikerült full fokozatra kapcsolni. Átment önmaga paródiájába. Móka, kacagás, könnyedség, túltolt, pörgetett poénok, miközben valami tudathasadású idióta beleszőtt egy drámai rákos szálat. Mi van? Fogjuk a hasunkat, miközben a következő vágásnál kemoterápián küzd valaki az életéért? Homályos összevisszaságok, Bifröszt terem hipp-hopp, csettintésre női Thort kapunk. Na nem arról van szó, hogy nem áll jól Portman kisasszonynak a szerep, sőt, szerintem lubickol benne. A végét látva, remélhetőleg látjuk még őt. Egyszerűen ez a kása nem áll össze, olyan összetevőket dobáltak bele, amik nem igazán működtek az egységben. Több helyen méltatták Bale-t, nem vitás, zseniális színész, de nem ez a szerep mutatja meg ezt. Kissé súlytalan volt, igaz pár sötétebb tónusú jelenet majdnem elhiteti velünk, hogy pár percre komoly ellenségként számoljunk vele. Hőseink viszont megingathatatlanul haladnak előre, komoly veszteségek nélkül, amolyan bohóckodás hegyeken keresztül. No para, tét nélküli, úgy is győzünk, csak a poénok legyenek elég ütősek. Korg megsemmisülésé ahelyett, hogy komolyságot adna, ismét viccként csapódik le. Tényleg a Csupasz pisztoly egyik epizódját nézzük. Oké tény, hiányzik az álomgyár repertoárjából a jó vígjáték. Egyszerűen megszűnt létezni, a Kevin Hart-os baromságok messze vannak a jó vígjátékok szintjétől. Viszont ezt a hiányt nem egy Thor szintű alkotással kellene kitölteni. Oké, hogy van nekünk a Shazam-féle vonalunk, de ő a mérsékelt komolytalansággal is indult. A Thor 1-2 viszont messze mást mutat, mint a mai darab. Kiölték a komolyság minimális csíráját is. Komoly megjelenés, rémisztő szörnyek, de kb. a Szörny Rt. félelmetességével. Látványhegyeket kapunk, színes, de szagtalan utazás, ide -oda, kár érte. Lehet, hogy Taika Waititi valamiféle megújítóként tekint magára, de ez csak agyatlan erőltet tudathasadás számomra. Kár volt az előző részt felmagasztalni, olajat öntött a tűzre, most láthatjuk, hogyan hamvadt gyagyás, gyerekes porrá Thor karaktere.

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»

1