2023.03.27 12:07 JRD Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Miért lett a címe Kis Vuk? Mert hogy köze nincs hozzá, az mán hótziher!

Ó, mond, uram, miért? Nos, ilyen az, amikor valaki megszerzi a jogokat, és úgy, ahogy van, tönkre is teszi a sztorit, a márkát, a legendát. Szerencsére Fekete István és Dargay Attila Vukja örök érvényű, örökzöld és mindig is méltó helyet fog elfoglalni a magyar és a világ filmtörténetének polcán, de Gát György Kis Vukja még csak a közelében sem lesz annak a helynek. (Szerencsére a Dargay-féle Vuk olyan etalont, minőséget képvisel, mely túléli a Kis Vuk egyértelmű komposzttá válását.) Annak idején Fekete István megálmodott egy történetet, melyet Dargay Attila tökéletesen meganimált. Megalkotta Vuk szívszorító történetét, fantasztikus színészek szinkronjával és imádnivaló karakterek megrajzolásával.

Érdekes, hogy Gát György rendező úgy gondolja, hogy megőrizték a Dargay-rajzfilm szellemiségét. Nos, szerintem át kellene ezt gondolnia. Nekem inkább a szembe köpte jutott az eszembe. Nem csodálkozom, hogy Dargay nem járult hozzá, hogy az általa megálmodott karaktereket felhasználják.

Miért lett a címe Kis Vuk? Mert hogy köze nincs hozzá, az mán hótziher!

A Kis Vuk méltán süllyedt le a Rossz és a Nézhetetlen kategóriák szintjére. Ugyanis valóban az. Rossz és nézhetetlen. Akiknek nincs összehasonlítási alapuk, azoknak talán tetszeni fog (és itt a kisgyermekeket értem), de mindenki másnak, nos… A Kis Vukba egyébként közel 1,4 milliárd forintot toltak bele (!!!) és mindössze pár tízmillát hozott vissza… de legalább megkapta a magyar rajzfilmtörténetben a Legdrágább Szutyok címet! Mivel a Kis Vuk a britekkel közösen készült, azért kíváncsi lennék, hogy ők hogyan fogadták. Mert szerintem ezen az sem segített, hogy a briteknél Freddie Highmore, Judi Dench és Sienna Miller szinkronizálták. Nyugodt szívvel nem tudom azt mondani, hogy nézd meg, és majd eldöntöd magad, hogy érdemes-e a figyelemre. Talán csak annyit mondanék, hogy ha úgy döntesz, hogy megnézed, és utána kiakadsz, akkor ne feledd: én szóltam! És azt sem tudom leírni, hogy filmre fel, és jó szórakozást! Szóval, te döntesz.

17 Kis Vuk  (2008)

animáció | családi | kaland

Vadászok törnek az erdõre, egyedül a helyi vadõr tolókocsihoz kötött fia és az õ nagyothalló kutyája próbálja megállítani a vadorzókat. A környék azonban nemcsak... több»

0