2023.04.02 18:05 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
1

Kell nekünk woke fantasy? Nem! Egyébként jó EZ a woke fantasy? Igen! II. fejezet

Ugyanezt éreztem A hatalom gyűrűi sorozat kapcsán. Érdekes módon úgy látszik, hat az érzékenyítés, mert sehol sem (véleményben vagy kritikában) nem láttam megemlíteni a film 21. századbeli erkölcsi rendjének megnyilvánulását. Egyébként én egyet is értek a női egyenjogúsággal, nemi toleranciával, gender semlegességgel stb. stb. Ha nem is vettétek észre, azért talán halványan azt mindenki érzi, ha a 20. században készült volna ez a film, más lett volna. DE JOBB LETT VOLNA? Én úgy gondolom, nem.

Ez a film tökéletes(en), szórakoztató, könnyed és színes.

Kell nekünk woke fantasy? Nem! Egyébként jó EZ a woke fantasy? Igen! II. fejezet

Hol láttam benne a woke-ot? Pl. amikor a börtönben a férfiállat megakarja erőszakolni a nőstényt, az meg félkézzel lenyomja, miközben a második FÉRFI kötöget. KÖTÖGET. Jó-jó, itt ismerjük meg a BB kollektívát, a Bárd és Barbár(nő) helyi Robin Hood-egyletét. Aki nem ölnek, még nyílpuskás őrökkel szembeni harcban sem. Batman volt ilyen kiscserkész, persze ott megpróbálták a (nagybetűs) GrimDark hangulattal ellensúlyozni ezt a csacskaságot. Persze-persze, egy énekes bárd ritkán marcona, a társa meg barbár harcos(nő). Kérem szépen, szokjuk meg: a 21. században Conan, a barbár is a női öltözőből jön ki. Következő jelenet: barbárnő féltucat páncélos ipsét náspángol, a bárd bőszen figyel. Következő jelenet: új szereplő, a druida(nő) kiszabadít egy másik NŐT, a városi (rosszarcú) őrség természetesen férfiakból áll. Kérdéses a végeredmény? A druida(nő) elnáspángol ugyancsak féltucat páncélos ipsét (ha már megemlítettem), az utolsót például a Bat-kütyü csuklócsúzlijával üti ki. Ajvé! Aki felhúzza most a szemöldökét, azt woke kultisták fogják felhúzni a fára, (a filmbeli) Baldur Kapuja félfájára. Hehehe.

Egyébként értem én a viccet, pl. a barbárnő férje egy félszerzet férfi, aki feleakkora mint a felesége, és egyébként CSALÁDON BELÜLI erőszak címén vált el a feleségétől. Most azt hiszed, megemelkedett a szemöldököm? Nem! Értem a viccet, értem a film nyomvonalát is, és EZZEL együtt tartom az EGÉSZ filmet ZSENIÁLISNAK. Minden mást már leírt más, én csak annyit említenék meg, hogy Hugh Grant fickándozik a szerepében, le sem tagadhatná, hogy élvezi. A Paddington 2-ben figyeltem fel rá, mennyire élvezi a komikus gonosz ellenfél szerepkörét. Ez a Hugh! Öregkorára kiteljesedik, mint komikus.

akció | fantasy | kaland

SkyShowtime (2023.09.29.)

Egy nagyszabású kalandra indul egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló csapat, akik elhatározzák, hogy a nyomára bukkannak egy elveszett ereklyének. A dolgok azonban... több»

1