2023.10.15 16:37 kabel Olvasottság: 168x
3

Fantasztikus látvány, de mi ez a sztori?

A Changeling egy eredeti gondolatot és sztorit mutat be egy hihetetlen erős látványvilággal és remek effektekkel. Azonban, bár a sztorija az első pár epizódban érdekes és misztikus, az évad végére annyira kaotikus és keszekusza elemeket használ, hogy szinte teljesen értelmetlenné válik. Az évad utolsó pár epizódjában olyan szinten megtörik a történetvezetés, hogy az egész évadot hazavágja. Rengeteg fölösleges flashbacket látunk, karakterek, akik mellesleg hihetetlen fontosak, egyszer csak megjelennek, majd eltűnnek.

Egy teljes epizód erejéig az egyik szereplő anyukáját követjük ahelyett, hogy a messze fontosabb, központi szálat oldanák meg szereplőink. Az évad még egy jó lezárást sem tudott összerakni, ahol kifejti misztikus elemeit, és egy nagyon gyenge cliffhangert kapunk, egy olyan konfliktusra, ahol azt sem tudjunk igazán, ki az antagonista, vagy mit akar. Sajnos annyira sok földöntúli elemet kapunk, szinte mindet magyarázat vagy ok-okozat nélkül, hogy a sorozat belső sztorija is követhetetlenné válik. Boszorkák, átkok, földalatti társaságok, gyerekevő szekta, varázserők.

Fantasztikus látvány, de mi ez a sztori?

Minden magyarázat vagy kifejtés nélkül. Szerintem a készítők értették, hogy amit csináltak nem működik, mert a történetvezetést egy ponton egy narrátor vette át, melynek amúgy nulla narratív magyarázata volt, egy történetben, ahol minden a részleteken és az apróságokon múlik. Sajnos nagyon szomorú, hogy egy ekkora fába vágták a készítők a fejszéjüket, és nem tudták hova kivezetni a sztorit. Így lehet egy négy csillaggal induló sorozatból kettő csillag.

dráma | fantasy

Egy elrabolt fiú története, akit egy alternatív New Yorkban, egy varázslatos világban próbálnak megtalálni. több»

3