2023.11.08 11:21 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Nagyon jól indul a film, de lehagyták a végét.

Két fiatal hátizsákos lány Ausztráliában a semmi közepén? Igazán csábító a fiatalok számára, hogy felfedezzenek egy ismeretlen földrészt, de a nagy kérdés: hazatérnek-e valaha is? Sokan nekivágtak a nagy útnak, és sokan nem tértek haza soha. Egy ilyen ismeretlen helyen egy lepusztult kocsmában munkát vállalni, ahol az ausztrál férfiak munka utáni szórakozása a berúgás, az erőszak, veszélyes munkának tűnik. Az isten háta mögötti kocsmát Billy (Hugo Weaving) vezeti, aki szintén nem veti meg az italt, és akinek az a fontos, hogy az alkalmazott lányok legyenek kedvesek a vendégekkel, mert akkor nagyobb lesz a forgalom. A két főszereplő, Liv (Jessica Henwick) és barátnője, Hanna (Julia Garner) egy ilyen helyen kötnek ki.

A kocsmában az agresszív, részeg férfiak, akik mást nem látnak a két lányban, mint szexuális tárgyat, ettől elég kényelmetlenül érzi magát a néző. A féktelen és harsány bulikban nehéz a két főszereplőnek úgy ellavírozni, hogy ne adjanak támadási felületet, de azért kedvesek maradjanak az alkoholmámorban úszó férfiakkal. Még Liv bevállalós, addig Hanna tartózkodó, aki a sok erőszakos férfiban a veszélyt látja. Persze itt is van a védelmező, de nyugtalanító férfi típus: Teeth (James Frecheville) és Matty (Toby Wallace), aki veszélyesnek tűnik, csak nem tudjuk, hogy milyen veszélyt hordoz magában.

Nagyon jól indul a film, de lehagyták a végét.

És a majd én megmutatom neked típus: Dolly (Daniel Henshall). Dolly szerepére igazán jó választás volt Daniel Henshall, kirázott tőle a hideg. Az a típus, aki nem viseli el, ha nem kaphat meg valamit vagy valakit, és elmegy a végletekig, ha kell. Nehéz kezelni egy fiatal nő számára az ilyen típusú férfiakat. A lányok munkaköréhez ez is hozzátartozik, hogy lenyeljék a sok beszólást és még mosolyogjanak is hozzá, mert a pénz viszont kell, hogy tovább utazhassanak. A történet remek pszichológiai thriller, ahol a helyzetek egyre feszültebbé, veszélyesebbé válnak. Folyamatosan fenn tudta tartani az érdeklődésemet, és vártam valami nagy durranást a végére. A durranás elmaradt sajnos. Lehetett volna egy kicsit durvább a vége, mert azt hiszem, aki leül megnézni a filmet, a hatása alá kerül, de ezzel a véggel agyoncsapták a filmet. Kitty Green rendező és forgatókönyvíró még egy kicsit dolgozhatott volna a történet végén, szerintem.

thriller

Az amerikai hátizsákos turisták, Hanna és Liv egy távoli ausztrál kocsmában vállalnak munkát egy kis plusz pénzért, és találkoznak egy rakás féktelen helybélivel, és... több»

0