2024.03.25 18:23 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: 501x
0

Szabályok, ha lemegyünk a pincébe: ne nézz körül, ne időzz sokáig lent, ne beszélgess senkivel, és senkit és semmit ne hozz fel!

Furcsa, hogy már egy játékmackóból is horrorfigurát csinálnak. Nem jut más az eszükbe a film készítőinek? Kérdem én: Hol vannak a nagy és híres forgatókönyvírók? Egy maci? Ezek lennének az új Képzeletbeli barátok? Nekem volt mackóm gyermekkoromban, de sosem féltem tőle.

A barinőm szomszédjában a 10 éves kislánynak volt egy láthatatlan barátja, akivel játszott és beszélgetett vele kint az udvaron. Na, az Képzeletbeli barát, és egyben nagyon para, de egy szegény poros, bolyhos mackó, akiről megfeledkeztek, és a pincében ül magányosan, inkább szomorú. Csak néz némán a gombszemeivel, és semmiről sem tehet, és számomra közel sem félelmetes. Ahogy haladunk a történetben, rájövünk, hogy inkább a főszereplő, Jessica (DeWanda Wise) (aki mostohaanyja a férje két gyermekének) gyermekkori traumáiról és az apjával való kapcsolatának megszakításáról szól a film. Talán egy skizoid, személyiségzavarral küzdő nő? Kétszer kellett megnéznem a filmet, nem azért, mert annyira jó, hanem, mert első alkalommal bealudtam rajta, annyira „izgalmas”. Max (Tom Payne), a férj (nem igazán derül ki, hogy házasok-e, vagy sem, vagy megint bealudtam), aki kinézetre közel annyi idős, mint a nagyobbik lánya, nem kapott nagy szerepet a filmben. Ki ez a pasi? Nem sok vizet zavart, az biztos, igaz, a többiek sem! Már annyira unalmas számomra, hogy a nők a horrorfilm főszereplői. Ők azok, akik megoldanak minden problémát, elűzik a démonokat, és szembenéznek a gonosszal! Ez is egy olyan film, amit csak azért csináltak, mert unatkoztak a forgatókönyvírók: Greg Erb, Jason Oremland és Jeff Wadlow. Három ember kellett ahhoz, hogy egy ilyen vontatott sztorit írjanak? Mi történik? (Hol van Joseph Stefano és Robert Bloch író?) Volt és van lehetőségük! Ezt az időt valami hasznosabbra kellett volna fordítaniuk, szerintem. Semmi félelmetest nem fedeztem fel a filmben, a történet egyszerű, lapos és borzalmasan unalmas. Az egy félelmetesnek nevezhető jelenetet már láttuk jó pár filmben, így semmi újdonságot nem fedeztem fel benne. Nem tudtam átélni a filmet, pedig, ha valaki cidrizős, az én vagyok. Úgy érzem, hogy alváshoz kiváló darab, de egy kicsit halkítsuk le a tv-t, mert sikítozásból nem szenvedünk hiányt, bár értetlenül nézzük, hogy miért is ez a dráma! A történetbe nem is szeretnék belebonyolódni, mert biztosan lesznek, akik kíváncsian és bátran belevágnak a film megnézésébe. Nekik jó szórakozást kívánok! A zene semmi félelmetes érzést nem sugall, a jelenetekről ne is beszéljek. Nem tudom a filmet értékelni, mert bűnrossz!

horror

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában és az M3GAN mögött álló Blumhouse egy újabb eredeti horrorral jelentkezik, amely a képzeletbeli barátok ártatlanságát idézi meg - és... több»

0