2024.04.15 18:40 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Még hogy lépjünk ki a komfortzónánkból! Na persze!

Barney Claynek, a forgatókönyvírónak rémálma lehetett, ebben biztos vagyok. Honnan bukkannak elő a számomra ismeretlen írók és rendezők? Egyre többen vannak, és sajnos a legtöbbször felejthető a munkájuk. A történet érdekes lenne, de az biztos, hogy nem a horror kategóriába sorolandó ez az alkotás. Nekem nem tetszett, de mindenki eldöntheti maga.

Még a film elején egy kisgyermeket látunk, aki egy emberi ujjat rágicsál, nem értettem a történet szempontjából, hogy ez miért lényeges, mert semmi ehhez hasonló történés nem kapott szerepet a filmben. A történet inkább felzaklatja a nézőt, és hozzáteszem, hogy rendkívül nyomasztó és monoton. (A film nézése közben többször megfordult a fejemben, hogy mi ez a marhaság.) Utah államban vagyunk a majdnem kopár sivatag közepén. (Csodálatos innen nézve, de ha ott lennék, víz nélkül eltévedve, az már nem lenne annyira jó móka! Sose menjünk egyedül túrázni!) Csupa olyan dolog történik a filmben, amit józan ésszel egy felnőtt férfi sosem lépne meg.

Még hogy lépjünk ki a komfortzónánkból! Na persze!

Sok mindent nem lehet írni a filmről, mert bár nyugtalanító, de nagyon unalmas és erőltetett. Legalábbis számomra egy felejthető alkotás lett ez is, és megy a süllyesztőbe. (Rossz lehet egy forgatókönyvírónak ilyen véleményt olvasnia, megértem, de ez az igazság. Holnapra már a címére sem fogok emlékezni!) Ha ennél többet írnék, akkor lelőném a poént. Viszont egy kérdés motoszkál a fejemben! Ha egy gödör alján vagyunk szó szerint, és a sziklák falai, amik körülvesznek olyan simák és magasak, hogy nem lehet kimászni, akkor a főszereplő nőnek a franciaágyát hogy a viharba tudták oda levinni? És kik azok, akik etetik a nőt? Mind a gyerekei? Már így is túl sokat mondtam a sztoriról. A főszereplő nő, Alina (Kate Lyn Sheil) inkább idegesítő, mint kedves, és az igazi énje kibontakozik a film végére. Az biztos, hogy nem volt vastag a szövegkönyve! A csapdába esett férfi: Wyndham Stone (Scott Haze) igazán szimpatikus. és át lehet érezni a kilátástalanságát. A zene néha érdekes, amire felkaptam a fejem, köszönhetjük: Tristan Bechetnek, és ennyi! Ettől függetlenül nem mondhatom, hogy egy lélegzetelállító művet láttam volna. Felejthető, mint a mostanában készült legtöbb film! Persze nem kell egyetérteni velem, de a horrorfilmek kicsit unalmassá váltak! Mindenkinek jó szórakozást, ha ennek ellenére belevág! Végül is csak akkor tudjuk meg, hogy jó-e, egy film, ha megnézzük!

NA The Seeding  (2023)

horror | thriller

Abban valószínűleg egyetérthetünk, hogy felnőni pokol, de egyedül felnőni a sivatagban egészen másfajta pokol. Ezt tapasztalja meg egy túrázó (Scott Haze) is, amikor a... több»

0