2024.05.22 21:00 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Egy erős dráma, ami néha azért kisiklik!

Lehet, hogy most többen nem fognak egyetérteni velem, de nekem Mike Binder filmjében, aminek a forgatókönyvét is ő írta, Alan (Don Cheadle) karaktere sokkal erőteljesebb volt, mint maga mint Charlie Fineman (Adam Sandler), aki valahogy mintha gondban lenne a mimikával és magával a szereppel, mint aki nem tudja, hogy hogyan kellene az adott szituációban viselkednie!

Sokszor (gondolom, az instrukciók miatt is) csak ül némán, lehajtott fejjel, és valahogy némi zavarodottsággal az arcán!

Egy erős dráma, ami néha azért kisiklik!

Persze ez nem igazi kritika, csak egy meglátás a részemről...

A film a 2011-es tragédiára épít, az egyik úgymond túlélőjére, hiába nem volt ott Charlie, de a filmbéli felesége, három kislánya és a kutyájuk is azon a felrobbant repülőn volt, amit nekivezettek az ikertornyoknak!

Az inszomniás, emlékezni nem akaró Charlie életét dolgozza fel a film, hogyan éli tovább az életét egy olyan ember, akinek sikeres élete, szerető, boldog családja volt, és pillanatok alatt ez eltűnt, a semmibe lett...

Bár nem úgy látszik, Alan, aki szintén fogorvos, mint Charlie, csak ő praktizál, és sikeres is, gyönyörű és okos lánya, szerető felesége, a kifejezetten bájos Janeane (Jada Pinkett Smith), de ő is küzd az életével, és főleg a nejével, üresnek, unalmasnak érzi az életét...

Így talál egymásra a két férfi ebben a dekadens és erősen bomló világban, Charlie nihilizmusa ütközik Alan emocionális értékrendjével. Ám ez sokáig nem tartható, hiszen Alan látja, hogy Charlie lassan elemészti magát, és nem hajlandó emlékezni!

Itt jön a képbe a szexmániás és segítőkész elvált asszonyka, Donna (Saffron Burrows) és a középkorú pszichiáter, Angela (Liv Tyler), akik Alan segítségére sietnek!

Ténylegesen szép és megható film, szívbemarkoló képsorokkal, amit Russ T. Alsobrooknak köszönhetünk, jó zenékkel, szépen kihangsúlyozott, enyhén szürkésbarna színvilággal, és pompás zenei betétekkel megfűszerezve.

Mégis!

Valami nekem hiányzott a teljes katarzishoz, és így csak a jó kategóriába esik nálam, ami persze nem is olyan rossz...

Az IMDb-n 100 ezer véleményezés után 7,4/10-es, a TMDB-n 1017 szavazat után 72%!

Nálam négy csillag és 71%!

Házi túró rudi és egy kis körtelé, ami jól csúszik!

Semmi extra!

dráma

Alan befutott fogorvosként dolgozik New Yorkban, mikor egy nap összefut egyetemi évfolyamtársával, Charlie-val. Rájön, hogy egykori barátja szörnyű tragédia áldozata lett:... több»

1