Értékelések (1397)

61 Júdás  (2001)

2020. 01. 29.
Vissza az alapokhoz
A Júdás, ahhoz képest, hogy már hányszor feldolgozták, átrágták, elkészítették, szerintem 2001-ben is érdemes volt arra, hogy a vásznakra kerüljön. A szereposztás is nagy... több»
Egy igazi őstehetség
Elizabeth Taylor kivételes színésznő volt, ehhez nem férhet kétség. Nem is csodálkoztam rajta, amikor ez a 3 és fél órás anyag kijött róla, főleg azért nem, mert ha alapu... több»
2020. 01. 29.
Egy csillag születik
Elvis Presley életének azon szakaszát mutatja be ez a film, ami régebben még nem igazán volt érdekes az emberek számára, mert nem tudtak betelni az énekes jelenével, szem... több»
2020. 01. 29.
A cím magáért beszél
A címe fogott meg a filmnek, amiért nekikezdtem egyáltalán, mert a Grimm testvérek a mese legnagyobb úttörői szerintem és hogy róluk egy igaz történetet mutasson be egy a... több»
2020. 01. 29.
A legszínesebb kosaras
Dennis Rodman a Chicago Bulls kiválósága egyfajta hírnöke volt a mai sportvilágnak a szememben. Akkor ő olyan egyéb tevékenységeket végzett és vállalt el a reklámokon kív... több»
2020. 01. 29.
A ferences rend alapítója
Assisi Szent Ferenc a ferences rend megalapítója volt, az ő élettörténetét mutatja be ez a film. Történelmileg és vallásilag nagy jelentőségű eseményről van szó és bár ab... több»
A stratéga szerelme
Desirée nagy hatással volt a franciák egyik legnagyobb vezérének Napóleonnak személyiségi fejlődésében. Ez az amerikai alkotás ezt hűen be is mutatja és megtudhatunk reng... több»
2020. 01. 29.
Egy szomorú eset
A film Diana hercegnő történetét mutatja be, aki fiatalon vesztette életét és egy világ gyászolta meg. Az élete, bár sokan irigyelték nem volt olyan jó, mint ahogy a film... több»
2020. 01. 28.
Az elnökök elnöke
Sokszor találkozok azzal a kijelentéssel, hogy az Amerikai Egyesült Államok legmeghatározóbb elnöke Abraham Lincoln volt. Nem igazán értettem meg miért gondolták így, amí... több»
2020. 01. 28.
Mese mese mátka
La Fontaine az egyik legnagyobb meseíró, gyűjtő és mondó volt. A történelmi jelentősége is elismert, bár néhányan megcáfolják. Maga a film nem volt olyan rossz, de nem ig... több»
2020. 01. 28.
A vérengzés netovábbja
Ted Bundy nevét azt gondolom nem nagyon kell bemutatni, mert a mai fiatalok egy tavaly készült mozifilmben megismerhették a sorozatgyilkos történetét, amit biztos, hogy m... több»
A cím magáért beszél
Ez a 7 órás alkotás egy elrettentő példa lehetett a készítők által a 70-es évek társadalmának, amikor már-már helyreálltak a nagy háborúk után a népek. Igaz, mivel az ang... több»
2020. 01. 28.
Egy popdíva születése
Shania Twain egy nagyon tehetséges énekesnő volt a maga idejében és addig-addig bontogatta szárnyait Kanadában, majd az Egyesült Államokban, hogy a végén világhírű lett. ... több»
2020. 01. 28.
Egy kevésbé szívhezszóló alkotás
Egy kicsivel gyöngébb színvonalú alkotás, mint az Anna Frank Naplója, egy kicsit más szemszögből de még így is nagyon megható és szomorú. Tény és való, hogy a színészek s... több»
2020. 01. 28.
Egy szomorú tény
Sajnos magyar érdekeltségű alkotásról beszélhetünk, melyben benne vannak olyan híres hazai feltalálók, mint Teller Ede vagy Szilárd Leó. Nagyon szomorú dolgok derülnek ki... több»
2020. 01. 28.
Az egyik legmegosztóbb ember a Földön
Az én szememben Woody Allen a legsokoldalúbb ember a világon legalább is a színészet terén egészen biztos. Ezzel együtt nagyon megosztja a közönséget, van aki hatalmas ra... több»
2020. 01. 28.
Egy kezdetleges doku
Mickey Rooney szerintem a filmvilág egyik legmeghatározóbb alakja és hogy a csúcsra érjen ez az alkotás is ugródeszka volt. Edison gyerekkorát mutatja be a film, amely eg... több»
2020. 01. 28.
Egy érdekes történet
Garbo, eredeti nevén Juan Pujol egy spanyol származású kettősügynök volt a második világháború idején. A németek egyik ha nem a legmegbízhatóbb embere volt látszatra. Ő g... több»
Egy nagyszerű művész
Vincent Van Gogh méltán az egyik legnagyobb hatással bíró festő. Képi ábrázolásánál már csak sokoldalúsága félelmetesebb. Rengeteg felejthetetlen képet készített néha a l... több»
2020. 01. 28.
A csillagászat atyja
Remek tényfeltáró alkotás az 1970-es évekből. Sok hasznos információt rejthet azok számára is, akik most tanulnak és azoknak is akik csak egyszerűen bővíteni akarják a lá... több»