10 híresség, akikről nem tudtad, hogy örökbe fogadták őket

A legnagyobb sztárokkal kapcsolatban a legtöbbször a siker, a karrier és a fényűző életmód jut eszünkbe, viszont arról sem érdemes megfeledkeznünk, hogy a sikerhez vezető út a sokszor valóban rögös lehet, amelyet talán képtelenség is lenne támogató család nélkül megtenni. Az alábbi összeállításunkban tíz olyan hírességet szeretnénk bemutatni, akiket elhagytak vagy elvesztették szüleiket, ugyanakkor sikerült befogadó családra lelniük a későbbiekben. Persze olyan is van köztük, akiknek ez az út sem volt könnyű.

A rapper és színész Tracy Lauren Marrow néven született 1958-ban. Amikor 8 éves volt, édesanyja szívrohamban elhunyt, majd alig négy évvel később az édesapját is elvesztette. Ezután nagynénjei nevelték, majd később hivatalosan is örökbe fogadták.
#9
Ray Liotta

Ray Liotta

szül. 1954. 12. 18. - elhunyt 2022. 05. 26.
Newark, New Jersey, Egyesült Államok
Amerikai színész, filmproducer és szinkronszínész. Newarkban született. Hathónapos korában fogadta örökbe Mary Liotta hivatalnok és Afred Liotta autóalkatrész üzlet-tulajdonos. Van egy testvére, Linda Liotta, aki szintén örökbefogadott gyermek. Raymond a 2000-es években megkereste vérszerinti anyját. Ezután kiderült, hogy részben... több»
A színész New Jerseyben született, és 6 hónapos korában Mary és Alfred Liotta fogadták őt örökbe. Egy későbbi interjúban elmondta, hogy már gyerekkorában tudta, hogy örökbe fogadták, amelyről beszámolót is készített. Biológiai szüleivel és testvéreivel csak 40 éves korában találkozott.
#8
George Lopez

George Lopez

szül. 1961. 04. 23. (63 éves)
Mission Hills, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
George Lopez 1961. április 23-án született Los Angelesben, az Egyesült Államokban. Mexikói felmenői vannak, szülei Frieda és Anatasio Lopez. Mindössze kéthónapos volt, amikor az apja elhagyta. Tízéves korában az anyja is lemondott róla, így anyai nagyszülei nevelték fel. Középfokú tanulmányait 1979-ben végezte el. A nyolcvanas... több»
George mindössze 2 hónapos volt, amikor apja elhagyta a családjukat, majd 10 éves korában az anyja is elhagyta őt. Később anyai nagyanyja, Benita Gutierrez és férje, Refugio fogadta őt örökbe, majd nevelte fel Los Angelesben.
#7
Kristin Chenoweth

Kristin Chenoweth

szül. 1968. 07. 24. (55 éves)
Broken Arrow, Oklahoma, Amerikai Egyesült Államok
Kristin Dawn Chenoweth (1968. július 24.) amerikai színésznő és énekesnő. Chenoweth-t adoptálták, amikor ötéves volt, örökbefogadó szülei Junie Smith Chenoweth és Jerry Morris Chenoweths. Fiatalkorában gospel énekes volt a helyi templomban. Felsőfokú tanulmányait az Oklahoma City Universityn végezte, 1990-ben szerezte meg... több»
A Tony-díjas énekesnőt és színésznőt 5 napos korában fogadta örökbe az oklahomai Junie és Jerry Chenoweth házaspár.
#6
Melissa Gilbert

Melissa Gilbert

szül. 1964. 05. 08. (59 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Melissa Ellen Gilbert 1964. május 8-án született Los Angelesben. Szülei David Darlington és Kathy Wood örökbe adták őt. Paul Gilbert és Barbara Crane örökbefogadták és nevelték fel. A színésznő karrierje a hazánkban is sikeressé vált A farm ahol élünk című sorozattal kezdődött 1979-ben. A színésznő számos filmben és... több»
Melissa Gilbert 1964-ben született Los Angelesben. Egy nappal születése után a színész és humorista Paul Gilbert és felesége, Barbara Crane színésznő fogadták őt örökbe. A hollywoodi kapcsolatoknak köszönhetően Melissa megkapta Laura Ingalls szerepét A farm, ahol élünk című sorozatban (örökbefogadott bátyja, Jonathan szintén szerepelt a szériában).
#5
Frances McDormand

Frances McDormand

szül. 1957. 06. 23. (66 éves)
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Frances Louise McDormand 1957. június 23-án született Chicagóban. Mivel szülei elhagyták, egy kanadai születésű házaspár fogadott gyermekeként nőtt fel. A család az apa munkája miatt sokszor költözött, iskoláit végül Pennsylvaniában fejezte be. A középiskola után West Virginiában diplomázott, majd a Yale dráma tagozatán... több»
A Fargo sztárja Chicagóban született, egy kanadai házaspár fogadta őt örökbe. Nevelőapja lelkész volt, McDormand egy későbbi interjúban pedig elmondta, hogy a biológiai anyja az ő templomának egyik gyülekezeti tagja lehetett.
A Jersey Shore egykori sztárja a chilei Santiagóban született 1987-ben. 6 hónapos korában olasz-amerikai szülők fogadták örökbe, majd New Yorkban és New Jerseyben nevelkedett.
#3
Eartha Kitt

Eartha Kitt

szül. 1927. 01. 17. - elhunyt 2008. 12. 25.
South Carolina, Egyesült Államok
Eartha Kitt North-ban született South Carolina államban, 1927.január 17-én Eartha Mae Keith néven. Anyja Annie Mae Keith cherokee és afrikai származású. Egy feltételezés szerint anyja erőszak áldozata lett, így lett várandós Earthaval. Eartha annyit tudott apjáról, hogy Keith volt a családneve és a farm ahol felnőtt volt az... több»
Az színésznőt egy bizonyos Anna Mae Riley nevű hölgy nevelte fel, akiről sokáig azt hitte, hogy biológiai édesanyja. Amikor 8 éves volt, nevelőanyja partnere nem volt hajlandó befogadni őt, így New Yorkba küldték, hogy Anna Mae nővérénél, "nagynénjénél", Mamie Kittnél éljen, akiről később kiderült, hogy a biológiai anyja.
#2
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

szül. 1926. 06. 01. - elhunyt 1962. 08. 05.
Los Angeles, Kalifornia, U.S.
Marylin Monroe 1926. június 1-jén született Los Angelesben Norma Jeane Mortenson néven, majd Norma Jeane Bakerként lett bejegyezve édesanyja férje után. A mentálisan gyenge anyjától hamar árvaházba került, majd különböző nevelőszülőknél nevelkedik. Gyermekként többször is zaklatták szexualisan. Tizenhat évesen ment férjhez... több»
A legendás színésznő gyermekkorát nevelőszülőknél és árvaházak gondozásában töltötte. Édesanyja, Gladys Baker mentálisan instabil volt, illetve anyagilag képtelen volt gondoskodni róla, ezért nevelőszülőknél helyezték el, akiknél 7 éves koráig élt. A későbbiekben újra édesanyja gondjaira bízták, aki rövidesen idegösszeomlást kapott, majd kórházba került. Marilynt ekkor állami gondozásba helyezték, majd édesanyja legjobb barátnője, Grace McKee lett a törvényes gyámja. Ez csak néhány évig tartott, így Marilyn a Los Angeles-i Hollygrove árvaházba került, majd nevelőotthonba, a későbbi években pedig visszatért Grace McKee otthonába.
#1
Jamie Foxx

Jamie Foxx

szül. 1967. 12. 13. (56 éves)
Terrell, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Jamie Foxx, eredeti nevén Eric Marlon Bishop 1967. december 13-án született az egyesült államokbeli Terrellben. 7 hónapos korától, szülei válását követően édesanyja fogadott szülei nevelték tovább. 5 évesen zongorázni tanult, majd a United States International Universityn tanult zeneszerzést. Nevét azért változtatta a nőies... több»
Az Eric Marlon Bishop néven született színészt anyai nagyszülei fogadták örökbe 7 hónapos korában, miután szülei házassága tönkrement.