Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

A farm, ahol élünk (1974)

Little House on the Prairie
Filmadatlap
 
98
Szereplők
8
Vélemények
73
Képek
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
indingo   2017. 12. 24.

legújabb vélemény

Gyerekkoromban rendszeresen néztük. Nyárra kiadta az irodalomtanárnő, hogy kötelező nézni a sorozatot. Sok minden történt benne a családi gondokon túl is. A vége nagyon megrázó volt.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 12.

Egy óriási kedvenc, amely nemcsak a gyermekkoromat határozta meg, hanem felnőttként is ugyanolyan értékes pillanatokat képes nyújtani minden egyes alkalommal, amikor rábukkanok. Olyan 8-10 éves lehettem, amikor először láttam a tv-ben, nővéremmel minden egyes nap bekuckóztunk a fotelbe és megnéztük. Ezután nagyon hosszú időre eltűnt a képernyőről legnagyobb sajnálatomra. Most, a Story tv jóvoltából azonban újra az emberek életének a része lehet ez a kultikus sorozat, amiért csak hálásak lehetünk a csatornának. A történetben egy család, egy kisváros életének eseményeit követhetjük végig, s közben fontos vallási, történelmi és gazdasági kérdéseket latolgat. A modern kor és technológia szemüvegén keresztül nézve, különösen érdekes visszatekinteni, hogy milyen problémákkal kellett szembesülnie a kor emberének az 1800-as évek derekán, hogy egyetlen jégeső tönkretehetett mindent, amiért egy évig keményen dolgozott egy gazda, hogy mennyire fontos volt a családi és a közösségi összetartás és mennyire fontos lenne ma is. Tisztában vagyok vele, hogy a történetben több a fikció, mint a valóság, hiszen bár Laura Ingalls Wilder regényein alapszik, a cselekmény nagy része Michael Landon fantáziájának a gazdagságát bizonyítja. Ennek ellenére nagyon is jól tud esni néha kicsit lelassítani és kiszakadni ebből a felgyorsult világból és az ilyen típusú családi sorozatok erre a célra tökéletesen megfelelnek, éppen ez teszi őket időtállóvá.


 
Deku   2017. 08. 22.

El se tudom mondani, hogy gyerekkoromban mennyire odavoltam ezért a sorozatért. Mai szemmel beletekintve viszont nem igazán értem mi vonzott benne annyira. Átlagos kis sorozat.

 
Edii   2015. 09. 30.

Nagyon szerethető sorozat, tanulságos, aranyos történetekkel. A mai napig, ha úgy adódik bele-bele nézek!

 
Dodi   2015. 06. 18.

Egy kiváló, tanulságos sorozat. Szerethető karakterekkel és kiváló színészekkel. A mai napig néha belenézek és ugyanolyan jónak találom!

Karen Grassle
Karen Grassle
 

Az Emlékezzetek rám című epizódban (2.évad) Julia Sanderson temetésén elhangzik egy nagyon szép idézet: "Derűs szívvel emlékezzetek rám, mert én is így emlékezem rátok. Ha csak könnyeket hozok szemetekbe, inkább felejtsetek el". Ezeket a búcsúzó sorokat Michael Landon írta és filmbéli lánya, Melissa Gilbert a színész temetésén is ezekkel a mondatokkal búcsúzott tőle.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A sorozatban Percival Daltont, azaz Nellie férjét alakító Steve Tracy a valóságban homoszexuális volt és AIDS-ben hunyt el 1986-ban. Alison Arngrim az ő tiszteletére hozott létre egy AIDS-eseket támogató alapítványt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Doktor Baker volt az őt alakító Kevin Hagen kedvenc szerepe karrierje során. Ennek tiszteletére egy egyszemélyes showt is indított 1992-ben, melyben sorozatbeli szerepét vette alapul. A színész emlékül még a sorozatban viselt kalapját is megőrizte.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.