Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A farm, ahol élünk (1974-1983)

Little House on the Prairie
Filmadatlap
 
99
Szereplők
9
Vélemények
73
Képek
Videók

Galéria (73)

Karen Grassle
Karen Grassle
 
H.a.n.n.a   2020. 11. 07.

legújabb vélemény

2

Egy szívemnek kedves kis sorozat. Nagyon hangulatos volt, sok érzelemmel. Újra nem nézném, de amikor adták, mindig kedvem volt bekapcsolni a TV-t.

 
indingo   2017. 12. 24.

0

Gyerekkoromban rendszeresen néztük. Nyárra kiadta az irodalomtanárnő, hogy kötelező nézni a sorozatot. Sok minden történt benne a családi gondokon túl is. A vége nagyon megrázó volt.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 12.

0

Egy óriási kedvenc, amely nemcsak a gyermekkoromat határozta meg, hanem felnőttként is ugyanolyan értékes pillanatokat képes nyújtani minden egyes alkalommal, amikor rábukkanok. Olyan 8-10 éves lehettem, amikor először láttam a tv-ben, nővéremmel min... több»

 
Deku   2017. 08. 22.

0

El se tudom mondani, hogy gyerekkoromban mennyire odavoltam ezért a sorozatért. Mai szemmel beletekintve viszont nem igazán értem mi vonzott benne annyira. Átlagos kis sorozat.

 
Edii   2015. 09. 30.

0

Nagyon szerethető sorozat, tanulságos, aranyos történetekkel. A mai napig, ha úgy adódik bele-bele nézek!

 
Dodi   2015. 06. 18.

0

Egy kiváló, tanulságos sorozat. Szerethető karakterekkel és kiváló színészekkel. A mai napig néha belenézek és ugyanolyan jónak találom!

 
dittee   2015. 12. 27.

0

Kiváló sorozat. Minden rész tanulságos és tud újat mondani. Nagyon szerethető sorozat, kiváló karakterekkel, akiket nagyszerű színészek keltenek életre.

 

Az Emlékezzetek rám című epizódban (2.évad) Julia Sanderson temetésén elhangzik egy nagyon szép idézet: "Derűs szívvel emlékezzetek rám, mert én is így emlékezem rátok. Ha csak könnyeket hozok szemetekbe, inkább felejtsetek el". Ezeket a búcsúzó sorokat Michael Landon írta és filmbéli lánya, Melissa Gilbert a színész temetésén is ezekkel a mondatokkal búcsúzott tőle.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sorozatban Percival Daltont, azaz Nellie férjét alakító Steve Tracy a valóságban homoszexuális volt és AIDS-ben hunyt el 1986-ban. Alison Arngrim az ő tiszteletére hozott létre egy AIDS-eseket támogató alapítványt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Doktor Baker volt az őt alakító Kevin Hagen kedvenc szerepe karrierje során. Ennek tiszteletére egy egyszemélyes showt is indított 1992-ben, melyben sorozatbeli szerepét vette alapul. A színész emlékül még a sorozatban viselt kalapját is megőrizte.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sorozat szereplői közül többen adtak ki önéletrajzi műveket, köztük Melissa Gilbert (Laura), Melissa Sue Anderson (Mary), valamint Alison Arngrim (Nellie) is. Utóbbi "Confessions of a Prairie bitch" címmel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Egy részben a híres énekes Johnny Cash és felesége, June Carter is szerepel. Cash egy csalót alakít, aki Alden tiszteletes lopott ruháiban érkezik Walnut Grove-ba és az ott gyűjtött adományokból szeretne meggazdagodni. (3.évad, The collection/A szív szava című rész).

(ArpiHajdu és Réci)