78% 59 szavazat
A Forsyte Saga

A Forsyte Saga

The Forsyte Saga
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
34
Szereplők (34)
1
Képek (1)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A Forsyte Saga című tévésorozat a viktoriánus korabeli Angliába kalauzolja el a nézőket, ahol egy tekintélyes családdal ismerkedhetünk meg. A Forsyte család két tagja köré épülnek az események: Soames és unokatestvére, Jolyon Forsyte köré. Soames ügyvédként… Több


Ország: Egyesült Királyság
Premier: 1967.01.07.

Sorozat áttekintés

1. évad (1967) - 26 epizód
 
2019.09.20 Tünde Murár Zoltánné

legújabb vélemény

Forsyte Saga

Igen, láttam a filmet, még régebben. Sőt, DVD-n meg is van, de sajnos, csak az újabb változat. Igaz, így azonban lett összehasonlítási alapom. Nekem sokkal jobban tetszik az 1967-es, Eric Porter főszereplésével játszott sorozat, mert az jobban visszaadja a viktoriánus kor hangulatát, ami egyébként is a kedvenc korom. Az újabb változat túlságosan eltérő, számomra nem adja vissza kellőképpen a viktoriánus kor szellemét. Sőt, az is hozzátartozik a képhez, hogy az 1967-es film Irene-jét egy nagyon szép színésznő játszotta, ami helyénvaló is, hiszen a regényben is a szépsége van kiemelve ennek a szereplőnek. Ehhez képest az újabb változatban Irene megformálója inkább átlagos, de nem szép. Egyébként kedvenc filmjeim egyike, olvastam magát a terjedelmes regényt is.

0
 
2015.12.28 varjú

Ez a régi verziója a saga-nak annyira nem tetszett, kissé unalmasnak éreztem, de azért megnéztem.

0
 
2016.05.07 jazzy

Szerintem ez sokkal jobban sikerült, mint az újabb verzió, melyben a Homeland-os terrorista csávó játszott. Alapból a fekete-fehér dolog is jobban bejött nekem, de a történetmesélés kicsit akadozott, ez igaz.

0