Minden idők 10 legrémisztőbb horrorfilmje.

#10

89 Ragyogás  (1980)

(78) (22)

dráma | horror

HBO Max

Jack Torrance (Jack Nicholson) író elvállal egy nyugalmasnak ígérkező munkát: családjával télire az Overloook Hotelbe költözik, hogy ellássa az épület gondnoki teendőit. Az... több»

Stanley Kubrick klasszikusa ikonikus horrorfilmmé vált. A teljesen átlagos Torrance család elutazik a hegyekbe, egy szállodába. Jack, a családfő a regényírás mellett gondnoki állást is vállal a hotelben. Lassan kezd belebolondulni az egyedüllétbe és elzártságba, amely lassan kezd veszélyt jelenteni családja többi tagjára…
#9

70 Örökség  (2018)

(44) (8)

dráma | horror | misztikus | thriller

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony... több»

A 2018-ban bemutatott Örökség olyan horrorfilm, ami családban zajló, ijesztő ügyeket mutat be nekünk, enyhén fogalmazva: elég rémisztő jeleneteken keresztül.
#8

91 A nyolcadik utas: a Halál  (1979)

(149) (93)

horror | sci-fi

Disney+

Az éppen hazatérő Nostromo űrhajó legénysége egy váratlan küldetést kap: ki kell vizsgálniuk egy ismeretlen eredetű vészjelzést. Eljutnak egy lakatlan bolygóra, ahol egy... több»

Az Alien nem rémisztő, nem hátborzongató, hanem a maga gusztustalan módján ijeszt ránk.
#7

77 Sóhajok  (1977)

(9) (20)

horror

Egy fiatal balerina érkezik egy neves svájci balettintézetbe, ahol fokozatosan rájön, hogy új iskolájának személyzete boszorkányokból áll. több»

A Sóhajok (Suspiria) azon horrorfilmek közé tartozik, amit ha egyszer látunk, soha nem felejtünk el…
#6

87 A dolog  (1982)

(42) (34)

horror | misztikus | sci-fi

Miután az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai összetűzésbe keverednek két norvég kutatóval, befogadnak egy szánhúzó kutyát. Ekkor azonban még nem is sejtik, hogy az... több»

Immár a Dolog című 1982-es horrorfilmből egy egész széria kialakult, rengetegen azt mondják, hogy az első, az eredeti a legrémisztőbb.
#5

72 A boszorkány  (2015)

(40) (7)

horror | misztikus

HBO Max | SkyShowtime

New England, 1630: William és Katherine keresztény értékrend szerint neveli öt gyermekét a vadon szélén. Amikor újszülött fiuk rejtélyes körülmények között eltűnik, a... több»

Sok népmesében hallhatunk boszorkányról, de ebben a filmben sokkal ijesztőbb módon mutatkozik be nekünk…
#4

70 A Babadook  (2014)

(22) (16)

dráma | horror

Hét év telt el a baleset óta, amelyben Amelia elveszítette a férjét, és amely során éppen a szülészetre tartottak, hogy világra az asszony világra hozza első közös... több»

Rengeteg ember sorolja be azon horrorfilmek közé, amit ha látott, többé nem néz meg, ha meg nem látta, nem is akarja. A Babadook rejtélyes története miatt kitör a frász…
#3

84 Az ördögűző  (1973)

(50) (38)

horror

HBO Max

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

Sok ember gondolja úgy, hogy ez a filmalkotás a világ legijesztőbb filmjei közé sorolható. Ugyan a film 1973-as, ne tévesszen meg a látszat!
#2

77 Carrie  (1976)

(13) (38)

horror

Carrie egyszerű, gátlásos iskolás lánynak tűnik, akit azonban otthon és az iskolában is temérdek megaláztatás ér. Osztálytársai folyton gúnyolják és bántják, mélyen... több»

Stephen King azonos című híres regénye alapján készült Carrie talán az egyik legijesztőbb horrorfilm, sokan borzonganak tőle!
#1

79 Gyerekjáték  (1988)

(13) (9)

horror | thriller

Egy kisfiúnak, Andy-nek nagyon megtetszik a játékbolt kirakatában Chucky, amit szülei meg is vesznek neki. A kedves arcú születésnapi ajándékban azonban hamarosan feléled a... több»

Ugyan nagy klasszikus az 1988-as Chucky-film, az elátkozott játékbabákról szóló filmek igazán ijesztőek tudnak lenni.