A ma 70 éves Bruce Willis 7 legjobb filmje, amit MOST streamelhetsz (Netflix, Disney+, SkyShowtime)

A 90-es évek egyik - ha nem A - legikonikusabb akcióhőse ma 70 éves! Bruce Willist afáziája miatt ma már sajnos nem láthatjuk újabb mozifilmben, de kedvenc csibészes, laza karakterünk ott van számos streamingszolgáltató könyvtárában!

Lássunk néhány filmet a nagy kedvenc Bruce Willis-mozik közül, amelyek kiemelkednek a színész gazdag filmográfiájából, de előtte tekintsünk vissza karrierje kezdeteire!

Búcsú a filmezéstől

Nehéz jól kifejezni, mit veszített a filmvilág Bruce Willis visszavonulásával. Amikor a családja bejelentette, hogy a demencia egy ritka formáját diagnosztizálták nála, karrierje egész más megvilágításba került.

Mindig lenyűgöző, amikor egy sztár egy teljesen kialakult személyiséggel tör utat magának, és egyetlen későbbi A-listás sem tudott olyan tökéletesen megnyilvánulni, mint Willis, amikor a 80-as évek közepén először vált híressé.

De nem sok színész követi azt az utat, amelyen ő járt, akár a mozisztársághoz vezető szokatlan útját, akár azt nézzük, hogy nem volt hajlandó csakis azokra a tulajdonságaira támaszkodni, amelyek híressé tették, hogy a hírneve és sikeressége tartósan fennmaradjon.

Willis lényegében ismeretlen volt mindazok számára, akik nem figyeltek az Off Broadway (és Off Off Off Broadway) színházi produkciókra. Ekkor történt, hogy Glenn Gordon Caron producer Cybill Shepherddel együtt egy új krimisorozatban (A simlis és a szende) Willisre osztotta a férfi főszerepet.

Ez egy olyan dobás volt, amely mind a sorozat, mind Willis számára kifizetődő lett. A színész  könnyedén belebújt David Addison bőrébe, aki egy huncut, okoskodó, kékgalléros magándetektív, akinek mindig csillogott a szeme, és soha nem tűnt úgy, hogy bármit is komolyan vesz, de amikor a pillanat úgy kívánta, helyesen cselekedett. A szerep pedig egyik napról a másikra sztárrá tette Bruce Willist.

Kevés díj, nagy népszerűség

Willis karrierje során csak egyet nyert el a komolyabbnak számító díjak közül: egy Golden Globe-ot (1986) karrierje kezdetén, a fentebb említett sorozattal. A simlis és a szende volt ugyanis az, amivel sikerült bezsebelnie a szobrocskát. A 80as évekbeli komikus akciószériában Cybill Shepherddel alakítottak egy állandóan cívódó detektív párost.

Később kapott Primetime Emmy-t a Jóbarátokban nyújtott alakításáért 2000-ben, az Outstanding Guest Actor in a Comedy Series kategóriában és ugyanebben az évben egy People's Choice díjat is hazavihetett a Hatodik érzékben hozott karakterábrázolásáért, mint a legjobb drámai színész (Favorite Motion Picture Star in a Drama kategória).

Ami kimaradt, de említenünk kell

Jelenlegi listánkból kimaradtak, de mindenképp említésre érdemes Willis-filmek: Sin City - A bűn városa, Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér, Az utolsó cserkész, az emlékezetes Red vagy épp a rejtett gyöngyszem, a zseniális Alvilági játékok! Utóbbit mindenképp nézzétek meg, ha eddig kimaradt volna! Olyan nagyágyúk játszanak még benne Willis mellett, mint Josh Hartnett, Ben Kingsley, Lucy Liu és Morgan Freeman.

De ne feledkezzünk meg persze a kultikus Az ötödik elemről vagy A sakálról sem!

A sakál legújabb rebootját - mely a Willis/Gere verzióhoz képest hűbb marad az eredeti anyaghoz - egyébként tavaly forgatták Magyarországon (is)! A sorozat Eddie Redmayne-nel a főszerepben érkezik majd!

Hol nézheted?

A listánkban szereplő 7 filmet a megadott streaming könyvtárakban (Netflix, Disney+, SkyShowtime) érheted el, ha nosztalgiáznál kicsit. Jó hír, hogyha van előfizetésed adott szolgáltatóhoz, elég csak a film mafab adatlapján található streaming ikonra kattintanod és már indul is a lejátszás! 

...és az egyik #alltimefavorite Willis-jelenetünk lentebb! A tiétek melyik?

#7

akció | kaland | thriller

Disney+

A New York-i zsaru, John McClane (Bruce Willis) élete cseppet sem mondható könnyűnek. Kitartása és leleményessége azonban eddig mindig átsegítette őt a legveszélyesebb... több»

Itt nézheted: Disney+
#6

88 Hatodik érzék  (1999)

(78) (28)

dráma | misztikus | thriller

Disney+

Malcolm Crowe (Bruce Willis) kiváló gyermekpszichológus. Azonban egy este gyilkossági kísérlet áldozatává válik, mikor egy korábbi betege, akit nem sikerült meggyógyítania,... több»

Itt nézheted: Disney+
#5

82 Armageddon  (1998)

(42) (16)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

Disney+

Egy óriási égitest száguld a Föld felé több tízezer kilométer per órás sebességgel. Úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen az ütközés, és így a Föld megsemmisülése is. A... több»

Itt nézheted: Disney+
#4

92 Ponyvaregény  (1994)

(188) (65)

dráma | krimi

SkyShowtime | Netflix

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél... több»

Itt nézheted: Netflix, Skyshowtime
#3

83 12 majom  (1995)

(39) (16)

misztikus | sci-fi | thriller

SkyShowtime

1997-ben csak a világ lakosságának 1% élte túl a nagy vírusjárványt. 38 évvel később újjabb járvány fenyegeti a túlélőket, élettbenmaradásuk attól függ, hogy James... több»

Itt nézheted: Skyshowtime
#2

81 A sebezhetetlen  (2000)

(23) (20)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

Disney+

David Dunn (Bruce Willis) egy szörnyű vonatbalesetet él túl egyetlen karcolás nélkül. A biztonsági őrnek nem ez az első ilyen esete: voltaképpen soha nem szenvedett semmilyen... több»

Itt nézheted: Disney+
#1

88 Drágán add az életed!  (1988)

(56) (62)

akció | thriller

Disney+

John McClane nyompzó Los Angelesbe érkezik, hogy megpróbálja helyrehozni a házasságát feleségével, Holyval. Amikor azonban a nő munkahelyét, a Nakatomi felhőkarcolót ellepik a... több»

Itt nézheted: Disney+