DiCaprio letaszította a trónról a Star Wars VII-etA kép forrása: 20th Century Fox

A visszatérő az első helyen nyitott, Az ébredő Erő a második helyre csúszott vissza, míg a dobogó harmadik fokát a Megjött apuci szerezte meg. 

Véget ért a Star Wars - Az ébredő Erő hazai diadalmenete, miután a 12 Oscar-díjra jelölt A visszatérőre közel 60 ezer néző váltott jegyet 85 millió forint értékben. Leonardo DiCaprio Oscar-várományos filmje világszerte 152 millió dollárt kaszált. Természetesen nem lehet oka a panaszra a Star Wars VII-nek sem, melyre öt héttel a premierjét követően is 43 ezren voltak kíváncsiak. A film csak idehaza 1,65 milliárd (!) forintot termelt. A dobogó alsó fokát Will Ferrell és Mark Wahlberg vígjátéka, a Megjött Apuci szerezte meg. 

Ami a premierfilmeket illeti, felfért a legnézettebb hétvégi produkciók listájára Az ötödik hullám is, mely a kritikusok és a nézők egyöntetű véleménye alapján sem tudta teljesíteni a vele szemben támasztott elvárásokat. Gyengén kezdett a Michael Fassbender főszereplésével forgatott Steve Jobs, melynek 7540 nézője csak a nyolcadik helyre volt elegendő. Leszorult a toplistáról a 10 moziban vetített animációs film, A fiú és a szörnyeteg, mely 1,4 millió forintot hozott, míg A kórus című filmről nem érkeztek adatok. 

Egészen rendkívüli teljesítményt tudhat a magáénak a Saul fia, mely 32 héttel a premierje után újra ott van a legnézettebb produkciók között. Nemes Jeles László Oscar-jelölt alkotása a héten már a multiplexekben is megtekinthető. 

A tengerentúlon magabiztosan állt az élre a hamarosan nálunk is debütáló Pofázunk és végünk Miamiban, mely A visszatérőt és a Star Wars VII-et utasította maga mögé. A negyedik helyen Michael Bay nálunk március 3-án debütáló filmje, a 13 óra: Bengázi titkos katonái végzett. 

A teljes bevételi listát itt találjátok!