Netflix: Ez a 10 horror sorozat egyszerűen kötelező, és nem csak a műfaj rajongóinak

Jó minőségű horrorsorozatokat találni nehéz lehet...

...különösen akkor, ha nem tudsz zsákszámra költeni - sem pénzt, sem időt - az újabb és újabb streaming szolgáltatásokra és a rajtuk folyamatosan megjelenő új tartalmakra

Mivel az olyan szeretett horror-témájú sorozatok, mint az Odaát és a The Walking Dead vagy véget érnek, vagy visszaesik a minőségük, vagy mindkettő, a rajongók egy új horror-nyúlüregre vágyhatnak, amibe fejest ugorhatnak.

A Netflix széles filmválasztékkal büszkélkedhet, beleértve a nemzetközi nyelvű játékfilmeket és a #bingewatching veszéllyel fenyegető original sorozatokat, de a horror-kínálatot igazán csúcsra járatják.

Íme, a Netflixen nézhető legjobb horror tévésorozatok.

#10

91 Stranger Things  (2016)

(93) (35)

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

A történet egy csendes kisvárosban játszódik, ahol mindenki tud mindent a másikról. Egy nap eltűnik egy gyermek, ami felbolydítja és ízeire kezdi szétszedni a városka lakosainak... több»

A Stranger Things a Netflix 10 legnézettebb sorozatának egyike, és nem véletlenül. A sorozat olyan, mintha Stephen King és Steven Spielberg összeállt volna, hogy létrehozzanak egy coming-of-age horror és sci-fi művészeti projektet, és John Carpenterrel zenésítenék meg a filmet. Persze egyik tehetség sem dolgozott a Stranger Things-en, de a Duffer testvérek Kyle Dixon és Michael Stein score-írókkal együtt elképesztő munkát végeztek a klasszikus 80-as évek aurájának megragadásában. A sorozat hét Emmy-díjat nyert, és nemcsak a felnőtt színészek, mint Winona Ryder és David Harbour, hanem a gyerekszereplők, mint Millie Bobby Brown és Finn Wolfhard is ikonikus alakítást nyújtanak, akik azóta más, hatalmas költségvetésű projektekben is szerepeltek, mint például az IT és a Godzilla: A szörnyek királya. A Stranger Things nem csak a Netflix legjobb horrorsorozataként szilárdította meg a helyét az elmúlt években, hanem minden idők egyik legjobb sorozataként is.
#9

70 Mise éjfélkor  (2021)

(13)

dráma | horror | misztikus

Netflix

Egy félreeső szigeten egy közösség csodaszerű eseményeket és ijesztő ómeneket  tapasztal, miután egy karizmatikus, titokzatos fiatal pap érkezik a településre. több»

Míg a Hill House inkább a természetfeletti hátborzongató faktorára koncentrált a jumpscare ijesztgetésekkel, addig a Mise éjfélkor az emberek és hiedelmeik félelmetesebb aspektusait mutatja be. A történet egyenesen Flanagan szívéből és a vallással kapcsolatos személyes tapasztalataiból fakadt, és már évek óta írta, miközben más filmjeiben és sorozataiban is felbukkantak a történetre utalások. Ez a sorozat mélyen belemerül a kisvárosi bigottság és a benne lévő vallási klikkek borzalmaiba. Ezek az aspektusok annyira kellemetlenek, hogy a sorozat szövevényes természetfeletti eleme inkább csak bónusz, mintsem fő elem. Ez a sorozat a lassú horror definíciója, és az egész szereplőgárda, különösen Hamish Linklater, Samantha Sloyan és Kate Siegel kiváló alakításai emelik egészen új szintre.
#8

87 A Hill-ház szelleme  (2018)

(21) (4)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy misztikus történet öt testvérről, akik Amerika egyik legfélelmetesebb és leghírhedtebb szellemházában nevelkedtek. több»

Széles körben minden idők egyik tényleges legijesztőbb horrorsorozataként tartják számon, Mike Flanagan telitalálat szériájával, The Haunting of Hill House-zal. Shirley Jackson klasszikus regényének laza és modern adaptációja hihetetlen színészgárdával rendelkezik, akik egy kollektívaként összeállva mindenhol elképesztő alakításokat nyújtanak, különösen Carla Gugino, Henry Thomas és Kate Siegel. Az operatőri munka és a vágási stílus fantasztikus, olyan dolgokat tesznek, amit más sorozat még soha, és még Flanagant is előveszik, hogy lebontsa a nézők számára az egyes jeleneteket és azok elkészítésének módját. Az jumpscare ijesztgetések és a hátborzongató pillanatok bőségesek, úgyhogy figyelmeztetünk, hogy ez a sorozat nem a gyengéknek való, és az érzelmes pillanatok eléggé a gyomorba vágnak.
#7

akció | animáció | fantasy | horror | kaland

Netflix

A filmet az azonos című videojáték inspirálta. A történet a sötét középkorban játszódik. Hőseink a becsületüket vesztett Belmont klán rendíthetetlen harcosai, akik azon... több»

A Frederator Studios és a Powerhouse Animation Studios összefogott, hogy a Netflix Castlevania című filmjével az egyik legjobb animációs videojáték-adaptációt vigyék képernyőre. Az első két évad az 1989-es NES-klasszikust, a Castlevania III: Dracula's Curse-t adaptálja, Alucard története pedig a népszerű Playstation-játékból, a Castlevania: Symphony of the Nightból származik. A véres adaptációt Warren Ellis képregényíró készítette és írta, a művészeti stílust pedig nagyban inspirálta a japán animáció és Ayami Kojima rajzai az eredeti játéksorozatból. A közelmúltban egy harmadik évadot is bejelentettek, így a rajongók még több Castlevania-t élvezhetnek.
#6

dráma | fantasy | horror | misztikus | thriller

Netflix

Közeleg Sabrina 16. születésnapja, így hamarosan el kell döntenie, hogy a boszorkányok világába szeretne tartozni, vagy hétköznapi emberként szeretné leélni hátralévő életét. több»

Az Archie azonos című képregénysorozatán alapuló, Roberto Aguirre-Sacasa által a Netflix számára fejlesztett Sabrina egy horrorisztikus felnőtté válástörténetet követ nyomon Sabrina Spellman, egy tinilány életében, aki beleveti magát a boszorkányságba. Kiernan Shipka fantasztikusan alakítja a tinédzser boszorkányt, és bár a sorozat némi giccses felhangra és párbeszédre támaszkodik, a téma és az események elég intenzívek és borzalmasak. Rengeteg nagyszerű gyakorlati hatást és sminket használnak a lényekhez és a díszletekhez egyaránt. A Sabrina jelenleg négy évaddal rendelkezik a Netflixen, és bár a COVID-19 miatt törölték, a horrorrajongók reménykednek az esetleges visszatérésben.
#5

80 A Bly-udvarház szelleme  (2020)

(18) (3)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

A Henry James 1898-ban írt regényén alapuló film egy nevelőnő történetét meséli el, aki két árváról gondoskodik a Bly-udvarházban. Minden jel arra utal, hogy a vidéki... több»

Bár Mike Flanagan modern horror mester Netflix-partnerségei közül valószínűleg a legkevésbé erős, a The Haunting of Bly Manor mégis rendkívül magával ragadó és minőségi. A történetben egy fiatal au pair érkezik a Bly-udvarházba, hogy gondoskodjon két, szüleiket elvesztett gyermekről. Itt tartózkodása alatt mind a múltjának szellemei, mind az öreg kúria falai mélyén élő szellemek kísértik. Mike Flanagan olyan Hill House-i törzsvendégeket hoz a filmbe, mint Victoria Pedretti, Carla Gugino és Henry Thomas, de a Bly Manorban az újonc T'Nia Miller és Rahul Kohli is hihetetlen alakítást nyújt. A történet nem olyan érzelmes, és az ijesztgetések nem ütnek olyan mélyre, mint Flanagan más projektjeiben, de az operatőri munka, a vágás és a zene mind-mind elsőrangú.  
#4

83 Marianne  (2019)

(8) (1)

horror

Netflix

Emma híres íróként kénytelen hazatérni szülővárosába, mire rövidesen újra megjelenik az az ismeretlen nő, aki tizenöt évvel korábban is kísértette őt álmában. több»

Bár lehet, hogy a koreaiak uralkodnak a globális színpadon, a franciák sincsenek messze lemaradva, ha horrorról van szó. Az olyan műsorokkal, mint A fekete folt és Az erdő, a francia sorozatok mesterien elsajátították a feszültség és a rettegés megteremtésének képességét anélkül, hogy nyíltan az jumpscare ijesztgetésekre és giccses trükkökre támaszkodnának. A sokak által a Netflix egyik legfélelmetesebb sorozatának tartott Marianne egy híres írónőt követ, aki inspirációt keresve tér vissza szülővárosába, ám szemtől szemben találja magát egy olyan gonosszal, amely erőben és megszállottságban fölötte áll. A kísértetekről és megszállottságról szóló többi horrorsorozattal ellentétben a Marianne rendelkezik egy bizonyos fokú hitelességgel, ami még valóságosabbá és még ijesztőbbé teszi.
#3

85 Vérengzés  (2016)

(3)

dráma | horror | misztikus

Netflix

A Slasher című sorozatban egy fiatal nő kerül összetűzésbe egy sor gyilkossági üggyel, melyek szoros összefüggésben állnak a szülei ellen évekkel korábban elkövetett... több»

A Slas/her (amit magyarul kissé ügyetlenül 'Vérengzés'-re fordítottak, mivel nehéz lettvolna átadni a címben rejlő nyelvi játékot) a felszínen úgy tűnhet, mint minden gore-rajongó nedves álma, de a sorozat ennél sokkal többről szól. Okosan közelíti meg a "whodunit" rejtélyes szemszögét azzal, hogy már az elején meghatározza, ki a gyilkos, majd az évad előrehaladtával lassan leleplezi a szándékát. Annak ellenére, hogy nem tűnnek fel benne nagy nevek, a sorozat egy bűnösen alulértékelt antológia, amely folyamatosan változtatja a történetét és a szereplőket az évadokban, hogy a dolgok frissek és relevánsak maradjanak.
#2

60 Út a pokol felé  (2021)

(8) (5)

dráma | fantasy | horror | thriller

Netflix

Emberek jóslatokat hallgatnak végig, amelyek megjövendölik, mikor halnak meg pontosan. Amikor ez a pillanat eljön, megjelenik előttük egy halálangyal, és végez velük. több»

A Hellbound (a sorozat eredeti címe) egy újabb alulértékelt koreai gyöngyszem a listán. A sztori kissé abszurd előzményekkel rendelkezik, de az utolsó epizódig sikerül magával ragadnia a nézőket. Részben horror, részben kultikus thriller, ami földöntúli lények körül forog, akik az isteni igazságszolgáltatásról alkotott elképzelésük alapján a pokolba hurcolják az embereket. A Yeon Sang-ho (Train to Busan) rendezte Út a pokol felé tökéletes egyensúlyt teremt az erőszak és a radikalizmus között, és a közhisztériát és a vallási fanatizmust használja fel érvként, hogy átadja a mondanivalóját. A bemutatásakor a sorozat erőszakosságát azonnal a Squid Game-hez hasonlították, és több mint 80 országban listavezető nézettséget ért el.  
#1

akció | dráma | horror | thriller

Netflix

A sorozat második évadában fokozódik a hangulat, a tét a Csoszinok megmaradása. Halál, dicsőség, kegyetlen összecsapások és az elkerülhetetlen leszámolás várja a nézőket A... több»

A Netflix rejtett gyöngyszeme a koreai Csoszon-dinasztia idején, három évvel az Imjin-háború után játszódik, és egy titokzatos járványt követ, amely a halottakat élőhalottá kezdi változtatni. Mivel ebben az időszakban a modern fegyverek nem léteztek, a sorozat zseniális akciójeleneteket és okos megoldásokat kínál a zombiveszély felszámolására. Figyelembe véve az évente tucatjával készülő zombis filmek és sorozatok számát, üdítő, hogy a műfaj egy távoli korba helyezésével friss lendületet kap, ami testet és mélységet ad neki. Ha rajongsz a korabeli drámákért és a zombis műfajért, ennek a sorozatnak a nézési listád élén kell állnia.