Zseniális tippek és trükkök, amiket a filmekből tanultunk

A filmek és sorozatok gyakran szolgálhatnak inspirációként. Olyan tanulságokat és következtetéseket vonhatunk le, amelyeket aztán kamatoztathatunk a való életben - családunkban, szerelemben, romantikában esetleg barátságban. Ha mást nem, azért a legtöbb film szolgál valamiféle erkölcsi tanulsággal.

De a gyakorlati tudás sem elhanyagolható, amit kedvenc mozijaink nézése közben sajátíthatunk el. Hogyan készítsünk jobb tésztát? Hogyan ellenőrizzük a cipőméretünket? Hogyan éljünk túl a vadonban? Ilyen és egyéb okos tippek, illetve trükkök állhatnak készenlétben tarsolyunkban, ha odafigyelünk szórakozás közben.

#10

75 Vadon  (2014)

(48) (7)

dráma | életrajzi

Netflix | Disney+

Egy nap a hosszú évekig tartó kilátástalanság, egy tönkrement házasság és a heroinfüggőség elől menekülve Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) életre szóló döntést hoz:... több»

Egy személyes tragédiák elől menekülő lány a vadonba indul, hogy több, mint ezer mérföldet túrázzon. Sok hasznos dolgot megtudhatunk a túrázásról, ezek közül például az egyik, hogy nagyon fontos a jó túracipő - méghozzá egy olyan darab, amiben tudjuk mozgatni a nagylábujjunkat.
#9

72 Spinédzserek  (1995)

(16) (25)

romantikus | szatíra | vígjáték

Chernek (Alicia Silverstone), a gazdag, csinos, szőke és népszerű Beverly Hills-i gimis lánynak szembe kell néznie a tini élet minden nehézségével. Neveletlen viselkedése már... több»

Talán nem is csoda, hogy egy filmben, amiben megismerhetjük az iskola legelitebb lányait, akik a táplálkozási lánc legtetején állnak, megtudhatunk egyet s mást a hajápolásról. Történetesen, hogy dobozos üdítők csomagolását használjuk a haj göndörítésére. Egyébként ezt Lady Gaga is bevetette a Telephone című számának videóklippjében.
#8

73 Doktor Szöszi  (2001)

(24) (24)

romantikus | vígjáték

HBO Max | Netflix | TV-ben (TV2, csütörtök 01:33)

Elle Woods (Reese Witherspoon) egy sikeres lány, a gimiben ő volt Miss Június, ő vezette a leányszövetséget, és mindenek felett gyönyörű természetes szőke haja van. A barátja a... több»

Reese Witherspoon szöszije elárulja, hogy legalább 24 órát várjunk a hajmosással az új dauer után, mivel a víz kimoshatja az ammónium tioglikolátot, amiért olyan sokat fizettünk. Sőt, benedvesíteni sem szabad, mert ugyanaz lesz az eredmény.
#7

84 Apád-anyád idejöjjön!  (1998)

(25) (14)

családi | dráma | kaland | romantikus | vígjáték

Disney+

Hallie és Annie egy nyári táborban találkoznak, ahol rájönnek, a kettejük közti megdöbbentő hasonlóság oka az, hogy ikertestvérek, akiket még születésükkor elválasztottak... több»

Egy ikerpár története, akiket születéssükkor elválasztottak egymástól, azonban találkoznak és elhatározzák, hogy együtt maradnak. Lehet, hogy nem egy hasznos tipp derül ki a filmből - főleg ha az embernek fontos a vérnyomása és vércukra -, azonban azt állítják, hogy az oreo és a mogyoróvaj kombinációja rendkívül ízletes.
#6

88 Drágán add az életed!  (1988)

(56) (62)

akció | thriller

Disney+

John McClane nyompzó Los Angelesbe érkezik, hogy megpróbálja helyrehozni a házasságát feleségével, Holyval. Amikor azonban a nő munkahelyét, a Nakatomi felhőkarcolót ellepik a... több»

A repülőgépen történő beszélgetés során megtudhatjuk, hogy a legjobb módszer az ún. időzónaváltás-szindróma elkerülésére az, ha landolás után mezítláb sétálgatunk, és összeszorítjuk a lábujjainkat. Elég megkérdőjelezhető módszer, de bármennyire is meglepő, az emberek csinálják.
#5

79 Háborgó mélység  (1999)

(8) (7)

akció | kaland | sci-fi | thriller

A tengeri kutatóbázison a tudósok veszélyes kísérleteket folytatnak. Igyekeznek intelligencianövelő génmanipulációkat végrehajtani, hogy meggyógyíthassák az Alzheimer kórt.... több»

Tudósaink egy tengeren lebegő kutatóintézet rabjaivá váltak, és szuperintelligens cápák próbálják őket megölni. Mindemellett viszont megtudhatunk néhány dolgot az omlettről. Történetesen az egyik szereplőnk videóra veszi örökségét, ami abból áll, hogyan kell tökéletes omlettet készíteni. A lényeg a következő: két tojás egy helyett, illetve kihagyjuk a tejet.
#4

85 Micsoda nő  (1990)

(36) (17)

romantikus | vígjáték

Disney+ | Netflix | TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

Edward Lewis, a sikeres és jóképű üzletemben Los Angelesbe utazik, és az egyik este megismerkedik egy örömlánnyal, Viviannel, aki még új a szakmában. A férfi másnap minden... több»

Julia Roberts egy prostituáltat alakít, akinek el kell kísérnie gazdag kuncsaftját néhány előkelő eseményre, és új ruhatárra van szüksége. Mindeközben megtanulhattunk, hogy a cipőméretünk azonos a távolsággal, ami a könyökünk és a csuklónk között van.
#3

95 A keresztapa  (1972)

(174) (65)

dráma | krimi

HBO Max | SkyShowtime

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándorló olasz család feje higgadt és keménykezű... több»

Egy újabb olasz gengszterfilm és egy újabb tipp, hogyan készítsünk szószt. Történetesen egy csipetnyi cukor is elfér a bolognai szószban, hogy elnyomja a hozzávalók természetes keserűségét.
#2

82 Amerikai pszichó  (2000)

(48) (20)

dráma | krimi | szatíra

Netflix

Patrick Batemen újgazdag ifjú, aki szenvedéllyel éli életét: habzsolja apja millióit, melyet a Wall Streeten szerzett,  emellett pedig egy velejéig romlott és gátlástalan,... több»

Tény, hogy ebben a filmben egy pszichopata gyilkos életébe nyerhetünk betekintést, de hasznos információkkal gazdagodhatunk az arcápolás terén. Bateman ugyanis felhívja a figyelmünket arra, hogy az alkohol az aftershave-ben kiszárítja a bőrünket.
#1

93 Nagymenők  (1990)

(60) (26)

dráma | életrajzi | krimi

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamaszfiút hamar... több»

A börtönben paradicsomszósz készítése közben megtudhatjuk Paul Cicero technikáját: egy nagyon éles pengével olyan vékonyra kell szeletelni a fokhagymát, hogy összeolvadjon az olajjal a serpenyőben.