10 kihagyhatatlan új film, amit otthonról nézhetsz decemberben

Hamarosan 2023 decemberét írjuk, és nehéz kiválasztani a 10 legjobb új filmet, amit ebben a hónapban streamelni lehet, hiszen a közelgő streaming megjelenések listája hosszú!

Néhány nagyon várt filmet hamarosan láthatunk a tévéképernyőkön, mint például a May December és a Maestro a Netflixen.

Lássuk azt a 10 filmet, amit, ha nem láttál moziban, most pótolhatod a streamingen!

#10

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

A Telekom TVGO műsorán DECEMBER 6.-tól. / Az Oppenheimer egy 2023-ban bemutatott epikus életrajzi thriller, amelyet Christopher Nolan írt és rendezett. A főszerepben Cillian Murphy alakítja J. Robert Oppenheimert, az amerikai elméleti fizikust, akit az "atombomba atyjaként" tartottak számon a Manhattan Projektben – az első nukleáris fegyvereket kifejlesztő második világháborús vállalkozásban – játszott szerepéért. A Kai Bird és Martin J. Sherwin által készített 2005-ös American Prometheus című életrajzon alapuló film Oppenheimer pályafutását mutatja be, és a történet főként tanulmányaira, a Manhattan Project irányítására a második világháború alatt, valamint a bukására összpontosít. 1954-es biztonsági meghallgatása miatt. A filmben Emily Blunt, Oppenheimer felesége, "Kitty", Matt Damon, a Manhattan Project Leslie Groves vezetője, Robert Downey Jr., az Egyesült Államok Atomenergia-bizottságának tagja, Lewis Strauss, Florence Pugh pedig Oppenheimer kommunista szeretője, Jean Tatlock. A mellékszereplők közt olyan neveket találunk, mint Josh Hartnett, Casey Affleck, Rami Malek és Kenneth Branagh. Korábbi munkáihoz hasonlóan Nolan itt is széles körben használta a gyakorlati effektusokat, az előbbi tökéletesítésére minimális számítógépes képanyagot használtak fel. A film Nolan negyedik filmje, amely R-besorolást kapott az Egyesült Államokban, előtte a Following (1998), a Memento (2000) és az Insomnia (2002) lettek R-besorolásúak.  
#9

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»

Megjelenés dátuma: 2023. december 15. Hol lehet streamelni: Paramount+ / Az egyik legjobban várt film ebben a hónapban, a Rebel Moon – Első rész: A tűz gyermeke egy Kora (Sofia Boutella) nevű fiatal nőről szól, aki lezuhan a Holdra, és békés gazdák közösségében telepszik le. Múltja azonban kopogtat, amikor egy zsarnok (Fra Fee) és megbízottja (Ed Skrein) rájönnek, hogy a gazdák akaratlanul is eladták terményeiket a lázadóknak. A film két harcos csapat epikus konfliktusát járja körül, a szereplők között Charlie Hunnam és Anthony Hopkins is szerepel.
#8

akció | vígjáték

Apple TV+

A film egy külvárosi apuka történetét meséli el, akinek menekülnie kell a családjával, amikor a múltja utoléri. több»

Megjelenés dátuma: 2023. december 15. Hol lehet streamelni: Apple TV+ / A Családi kiruccanásban Mark Wahlberg egy Dan Morgan nevű férjet és családapát alakít, aki csendes kertvárosi életet él feleségével (Michelle Monaghan) és gyerekeivel. Dan azonban korábban elit kormányzati bérgyilkos volt, akit halálos küldetésekre küldtek, hogy veszélyes fenyegetéseket semmisítsen meg.        Mondanunk sem kell, hogy ellenségei úgy döntenek, hogy bekopogtatnak hozzá, és Dan új küldetése a családja biztonságba helyezése lesz - egy Las Vegas-i nyaralás ürügyén. A premissza nem éppen újdonság, de a szereplőgárda remek, mi pedig izgatottak vagyunk.
#7

animáció | családi | kaland | vígjáték

Netflix

Miután Ginger sikeresen megszökött Tweedy farmjáról, végre megtalálta álmát – egy békés szigeti menedékhelyet az egész csapat számára, távol az emberi világ... több»

Megjelenés: 2023. december 15. Hol lehet streamelni: Netflix / Ha az első Csibefutam-filmet is elbűvölőnek találtad, akkor a folytatást sem akarod kihagyni. A Londoni Filmfesztiválon bemutatott animációs film kedvenc állatainkat követi, miután megszöktek Tweedy farmjáról.        Most egy általuk létrehozott békés szigeti menedékhelyen élnek, ahol biztonságban vannak az emberektől. Ám a szárazföldre visszatérve minden csirke jövője veszélybe kerül, és hőseinknek a megmentésükre kell sietniük!
#6

vígjáték

Amazon Prime Video

Elcserélték a karácsonyt – megint. Vajon Hayley és James kapcsolata túlélhet-e egy újabb viharos családi karácsonyt, vagy a közös jövőjük letért a helyes útról? több»

Megjelenés dátuma: 2023. december 8. Hol lehet streamelni: Prime Video / Asa Butterfield és Cora Kirk visszatér James és Hayley szerepében ebben a folytatásos ünnepi filmben. Ezúttal egy alpesi luxus síparadicsomba hívja őket karácsonyra James apja, aki be akarja őket mutatni új amerikai barátnőjének. Persze a foglalásoknál kavarodás történik, és mindenki máshol köt ki. Vajon Hayley és James kapcsolata túléli az ünnepeket?
#5

60 Távol a világtól  (2023)

(35) (3)

dráma

Netflix

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

Megjelenés dátuma: 2023. december 8. Hol lehet streamelni: Netflix / A novemberi sikeres mozibemutató után a Leave the World Behind a Netflixre kerül. A Mr. Robot író-rendezőjének apokaliptikus thrillere egy házaspárról (Julia Roberts és Ethan Hawke) szól, akik a gyerekeikkel nyaralni mennek egy általuk bérelt luxusotthonba. Amikor azonban két idegen (Mahershala Ali és Myha'la) érkezik, akik azt állítják, hogy kibertámadás történt, és az otthon valójában az övék, mindkét család világa összeomlik. A film egy bestseller regény alapján készült, és ez a hihetetlen szereposztás arra késztet, hogy megnézzük.
#4

animáció | kaland | vígjáték

Disney+

Greg számára a téli vakáció kissé nehezen telik, miután a családjával a hóban ragadt, és aggódik az új konzol megszerzése miatt. több»

Megjelenés dátuma: 2023. december 8. Hol lehet streamelni: Disney Plus / Ha rajongsz Jeff Kinney szeretett könyvsorozatáért, akkor mentsd el a dátumot: A Wimpy Kid karácsonya: Kabinláz december 8-án érkezik a Disney Plus-ra! A film a téli ünnepek alatt játszódik, amikor Greg Heffley (Wesley Kimmel) egyetlen fő gondja van: egy videokonzol beszerzése karácsonyra.  
#3

dokumentum

HBO Max

Amanda Mustard fotóriporternő a nagyapja által elkövetett szexuális visszaélésekre irányítja oknyomozó objektívjét, és egy nagy tétekkel teli személyes utazást tár fel az... több»

Megjelenés dátuma: 2023. december 5. Hol lehet streamelni: Max / A neves fotóriporter, Amanda Mustard a Nagyszerű fotó, szép élet című filmben saját maga felé fordítja a kamerát: Facing a Family's Secrets (Szembenézés egy család titkaival). A dokumentumfilm nyolc évig készült, és olyan időszerű, súlyos témákat boncolgat, mint a szexuális visszaélés és a trauma, amelyek Mustard múltjában is jelen vannak.
#2

57 May December  (2023)

(4) (11)

dráma | romantikus

Netflix

Amikor Gracie és Joe életéről játékfilmet akarnak forgatni, Elizabeth Berry, egy hollywoodi színésznő Maine-be utazik kutatás céljából, mivel a filmben ő alakítja Gracie... több»

Megjelenés: 2023. december 1. Hol lehet streamelni: Netflix / Vége a várakozásnak: ez a cannes-i kedvenc végre a Netflixre is megérkezik! A film egy pár, Gracie (Julianne Moore) és Joe (Charles Melton) körül forog, akik évekkel korábban egy botrányban való részvételük miatt váltak híressé. Most Gracie és Joe idilli kertvárosi életet élnek. Ám gondosan felépített egyensúlyuk a feje tetejére áll, amikor a híres színésznőt, Elizabeth-et (Natalie Portman) elküldik hozzájuk, hogy tanulmányozza Grace-t, mivel hamarosan egy filmben fogja őt alakítani...
#1

49 Karácsonyi fénytusa  (2023)

(5) (3)

fantasy | vígjáték

Amazon Prime Video

Egy férfi elhatározza, hogy megnyeri a környék éves karácsonyi dekorációs versenyét. Megállapodást köt egy manóval, hogy segítsen neki nyerni – és a manó olyan varázslatot... több»

Megjelenés dátuma: 2023. december 1. Hol lehet streamelni: Prime Video / Itt a december, és ez azt jelenti, hogy jönnek a karácsonyi filmek! A Candy Cane Lane-ben Eddie Murphy egy Chris nevű férfit alakít, akinek eltökélt szándéka, hogy megnyerje a szomszédságában évente megrendezett karácsonyi házdíszítő versenyt. Ennek érdekében véletlenül alkut köt egy manóval (Jillian Bell), aki olyan varázslatot bocsát ki, amely végül káoszt okoz az egész városban. Így Chrisnek új küldetése van: megtörni a varázslatot és megmenteni a karácsonyt, felesége Carol (Tracee Ellis Ross) és gyermekei segítségével. Ha ünnepi filmre vágysz, ez meghozza a megfelelő hangulatot!