10 meglepő érdekesség a Meglógtam a Ferrárival című filmről

A Meglógtam a Ferrarival egy igazi vidám és kalandos klasszikus, amely bár 1986-ban jött ki, egyáltalán nincs az az érzésünk, hogy egy több mint harminc éves filmről van szó. A filmet John Hughes írta és rendezte, a főszerepet pedig Matthew Broderick kapta, akire feszesen illik Ferris Bueller szerepe. Matthew Broderick mellé a hat évvel idősebb Alan Ruck és a három évvel fiatalabb Mia Sara társult, így állt össze az a három fős csapat, aki lenyúlja a gazdag apuka féltve őrzött Ferráriját, hogy lógjanak egy napot a suliból

Lássuk hát a megígért érdekességeket!

1. John Hughes mindössze hat nap alatt írta meg a forgatókönyvet. Amikor nekifogott a munkának még csak annyit tudott, hogy néhány gimis lógása lesz a téma.

2. Cameron szerepét eredetileg Emilio Estevez-nek szánták, de ő visszautasította azt, így végül a szerepet Alan Ruck kaphatta meg, aki kicsit öreg volt már gimis diáknak, ugyanis röviddel a premier után ünnepelte 30. születésnapját.

3. Matthew Broderick és Alan Ruck egyébként már a forgatás előtt is jó barátok voltak.

4. A forgatáson dúlt a szerelem. Nem sokal a forgatás befejezése után Matthew Broderick eljegyezte Jennifer Grey-t, aki a filmben Ferris húgát alakította.

5. A Ferris szüleit alakító színészek, Cindy Pickett és Lyman Ward egy évvel a forgatás után házasságot kötöttek. Ők később 1992-ben elváltak.

6. Az eredeti tervek szerint a filmzenét a The Cure forntembere, Robert Smith szolgáltatta volna, de a zenész és a rendező, John Hughes végzetesen összebalhéztak, így Robert Smith otthagyta a projectet. Ez miatt ki kellett hagyni a filmből egy pörgős zenés jelenetet, amely a múzeumban játszódott volna, Robert Smith ugyanis vitte magával dalait.

7. Paul McCartney elégedetlen volt a filmben felcsendülő Twist and Shout változattal. A dalt a Beatles repítette a toplisták élére 1963-ban, de nem ők írták, hanem Phil Medley és Bert Berns.

8. Matthew Broderick képtelen volt megtanulni a parádéra szánt koreográfiát, de nem azért, mert ügyetlen lett volna. A film végén látható jelenetben Ferris veszettül rohan. Ezt a jelenetet pár nappal korábban vették fel, csakhogy a jelenet forgatása során Matthew Broderick csúnyán elesett és megsérült a térde, így nem volt képes rendesen táncolni.

9. A parádén táncoló építkezési munkás és ablakmosó eredetileg nem szerepeltek volna a filmben. Civilek voltak ők a forgatás közelében, akik a dal hallatán táncolni kezdtek. Ez annyira megtetszett a rendezőnek, hogy végül felhasználta a filmben ezeket a felvételeket is.

10. A film magyar címe szerint a srácok meglógtak egy Ferrarival. A filmben látható Ferrari a legendás 250GT California Spyder, csakhogy a forgatásra egyetlen ilyen csillagászatian drága járművet sem szereztek be. Helyette a Modena gyár elkészített három Ferrari 250GT California Spyder másolatot. Ezek közül az egyiket 235.000 dolláros áron árverezték el 2013-ban.