Négy nyelven beszél folyékonyan, van egy Superman után elnevezett kutyája, nem a színészetet választotta először, majdnem szerepelt a Harry Potterben, négy testvére van, Stephenie Meyer azt akarta, hogy játssza Edward Cullent, állatvédő...

...és még egy Ben nevű denevért is örökbe fogadott, az iskolai beceneve "Fat Cavill" volt, imádja a videojátékokat, méghozzá annyira, hogy majdnem elvesztette miattuk Superman szerepét! 

Na, kit ünneplünk? Bizony, hogy mindannyiunk nagy kedvencét, az igazi Rívia Geraltot, a Kockák gyönyörű Királyát, Henry Cavillt!

Lássunk 10+1 érdekességet szülinapja alkalmából, amit talán még nem tudtál róla!

1. Nem a színészet volt az első választása

Mielőtt a színészetnél kötött ki, Henry Cavill inkább a tanítást szerette volna választani. Egy interjúban elmondta, hogy érdekelte az ókori történelem, ami arra késztette, hogy fontolóra vegye, hogy történelemből vagy egyiptológiából szerezzen diplomát. Úgy tervezte, hogy a diplomáját a fegyveres erők segítségével fogja elvégezni, amelyekhez reményei szerint utána csatlakozhat.

2. Imádja a videojátékokat...

Henry Cavill nagyon kifinomult úriembernek tűnik, biztosan nem az a típus, aki órákon át videojátékokkal tölti az idejét. Pedig valójában ez az, amit a legjobban élvez. A GQ-nak adott interjújában bevallotta, hogy inkább otthon marad és videojátékozik, minthogy kimozduljon. Kedvencei közé tartozik a Skyrim, a World of Warcraft, sőt, még a The Witcher is, amelyben most főszerepet játszik.

3. ...annyira, hogy majdnem elvesztette miattuk Superman-t

A videojáték-függősége odáig fajult, hogy amíg egy telefonhívásra várt, hogy megtudja, megkapta-e a szerepet Az acélemberben, elkezdett játszani egy World of Warcraftot. Jay Lenónak elmagyarázta, hogy a játékot nem lehet szüneteltetni, így amikor Zack Snyder rendező felhívta, hogy megerősítse, megkapta-e a szerepet, figyelmen kívül hagyta! Nyilván visszahívta... és a többi már történelem.

4. Az iskolai beceneve "Kövér Cavill" volt

Egy olyan testtel, mint Henry Cavillé, nehéz elképzelni, hogy valaha is máshogy nézett ki. Ennek ellenére valójában ő volt a pufók gyerek az iskolában, és még a "Kövér Cavill" becenevet is megkapta. Végül a zaklatást használta fel arra, hogy motiválja a változásra. Rögbizni és színészkedni kezdett, hogy visszanyerje önbizalmát.

5. Még egy Ben nevű denevért is örökbe fogadott

Amellett, hogy Henry Cavill a Durrell Wildlife Trust nagykövete, még a Livingstone-gyümölcsdenevérüket is örökbe fogadta. A tröszt szerint ezek a denevérek a legveszélyeztetettebbek közé tartoznak, ezért Cavill örökbe fogadta a lényt, hogy felhívja a figyelmet. A denevért Ben-nek nevezte el, a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben játszó kollégája, Ben Affleck után.

6. Stephenie Meyer azt akarta, hogy ő játssza Edward Cullent

Amikor Stephenie Meyer épp az Alkonyat-saga mozivászonra vitelén dolgozott, egyetlen színész járt a fejében Edward szerepére... Henry Cavill. A forgatás elején azt állította, hogy az egyetlen színész, akit el tudott képzelni a karakter eljátszására, az Henry volt. Végül a gyártási késedelmek miatt visszalépett a szereptől, így hivatalosan sosem kapott szerepet.

7. Majdnem szerepelt a Harry Potterben

Sok olyan szerep van, amit Henry Cavill majdnem eljátszott, és az egyik ilyen szerep a Harry Potter-sorozatban kapott nagy szerep lett volna. Cavill majdnem eljátszotta Cedric Diggory szerepét a negyedik filmben, a Harry Potter és a tűz serlegében. Végül túl idősnek ítélték a szerephez, és (ismét) Robert Pattinson váltotta fel.

8. Van egy Supermanről elnevezett kutyája

Miután Henry 2014-ben örökbe fogadta a kutyáját, és Kalnak nevezte el, az emberek gyorsan arra a következtetésre jutottak, hogy Superman valódi neve, Kal-El után nevezte el. Azt állítja, hogy négylábú cimborája nem a szuperhős karakteréről kapta a nevét, de úgy gondoljuk, hogy kedvence beceneve túlságosan is véletlen egybeesés...

9. Négy nyelvet beszél folyékonyan

Egy másik akcentus elsajátítása már így is elég nehéz egy átlagember számára, nemhogy egy egész másik nyelv elsajátítása. De Henry Cavill nem egy átlagos ember. Valójában négy nyelven beszél folyékonyan: angolul, spanyolul, franciául és olaszul. Valószínűleg a különböző kultúrák iránti mély érdeklődése az oka eklektikus nyelvtudásának.

10. Hatalmas állatvédő...

Henry Cavill hatalmas szószólója az állatoknak és a veszélyeztetett fajoknak. Ideje nagy részét a Durrell Wildlife Conservation Trustnak szenteli, és gyakran részt vesz a Durrell Challenge-en, hogy segítse az adománygyűjtést. Még saját weboldala is van, ahol csatlakozhatsz a "gorillacsaládjához", hogy segítsd a figyelemfelkeltést.

+1 Négy testvére van

Henry Cavillnek elég nagy családja van. A színésznek négy testvére van, Piers, Nik, Charlie és Simon. Az öt közül a második legidősebb, Nik az igazi Superman-szerepet vállalta magára azzal, hogy a Királyi Tengerészgyalogság kitüntetett katonája. Irakban és Afganisztánban teljesített szolgálatot, és még egy tálib parancsnok elfogására irányuló akciót is vezetett.