10 meglepő érdekesség, amit (valószínűleg) nem tudtál a ma 40 éves Zoe Saldanáról

Ma ünnepli 40. születésnapját A galaxis őrzői és az Avatar sztárja, Zoe Saldana, melynek kapcsán 10 meglepő érdekességet gyűjtöttünk össze a színésznőről, melyet valószínűleg nem tudtál.

1. A színésznő képzett balett táncos.

2. Zoe Saldana az egyetlen olyan hollywoodi színésznő, akinek két filmje is átlépte a 2 milliárd dolláros összbevételt: Avatar, Bosszúállók: Végtelen háború.

3. 2007-ben a People magazin beválasztotta őt a 100 legszebb nő közé.

4. Zoe Saldana napjaink egyik legkeresettebb és legsikeresebb színésznője, annak ellenére is, hogy díjnyertes alakítást még nem láthattunk tőle.

5. A színésznő az egészséges életmód szószólója. 2009-ben a Women’s Health Care-nek arról beszélt, hogy szerinte megfelelő életmód mellett elkerülhetőek a plasztikai műtétek. Ennek érdekében nagyon odafigyel a táplálkozásra, és rendszeresen Pilates órákat vesz. 

6. Miután 2010-ben 7-es erősségű földrengés rázta meg szülővárosát, a színésznő a Vöröskereszt csapatával Santo Domingóba látogatott, hogy adományokat osszon a rászorulóknak.

7. Kevesen tudják, de a színésznő teljes neve Zoe Yadira Saldaña-Nazario.

8. Zoe Saldana ereiben dominikai, Puerto Ricó-i, libanoni és haiti vér csörgedezik. A színésznő anyanyelvi szinten beszéli az angolt és a spanyolt is.

9.  A színésznő gyerekkorát beárnyékolta egy váratlan haláleset. Még csak kilenc éves volt, amikor édesapja elhunyt egy autóbalesetben. Édesanyjával és három testvérével ezt követően költöztek vissza a Dominikai Köztársaságba, és ekkor kezdett el érdeklődni a tánc iránt.

10. Zoe Saldana számos interjúban elmondta, hogy a mai napig gyakran összetévesztik Thandie Newton színésznővel (Westworld). Egy alkalommal édesanyja, Asalia Nazario is összetévesztette őket, amikor azt hitte, hogy a lányát látja egy filmben, melynek azonban Newton alakította a főszerepét.