2021.11.25   olvasottság: 94983x   szerző: hp   hozzászólások: 4

Egy háborús eposz a legtöbb bevételt hozó film 2021-ben, és ezt már nehéz lesz megdönteni idén.

2021 legsikeresebb filmje, de csak most hallasz róla először

The Battle at Lake Changjin című kínai háborús film lett a valaha volt legnagyobb bevételt hozó produkció a hazájában, de világszinten is mindenkit kenterbe vert. 

A film átszámítva 890 millió dollár hozott 56 nappal a premierje után, és a becslések szerint december 30-ig meglesz a 900 millió is. Az egy dolog, hogy ezzel maga mögé utasította az eddigi legsikeresebb filmet Kínában, a 2017-es Wolf Warrior 2-t (Zhan lang II), de Hollywoodban sem nagyon értek a nyomába. 

De kezdjük ott, hogy ha a teljes világra vetített bevételeket nézzük, 2021-ben egy másik kínai produkció, egy vígjáték, a Hi, Mom áll a második helyen 822 millió dollárral, és csak ezt követi az első hollywoodi produkció a mezőnyben, a 007 Nincs idő meghalni, mely 734 millióval birtokolja a képzeletbeli dobogó harmadik fokát. 

A Chen Kaige, Tsui Hark és Dante Lam által rendezett hazafias film a koreai háború második szakaszában játszódik,amikor a Népi Önkéntes Hadsereg bevonul Észak-Koreába a konfliktus fordulópontját jelentő címbeli csatára. 

akció | dráma | háborús | történelmi

A koreai háború második szakaszában járunk, amikor a harcok egyre jobban eldurvultak. több»