2023 bukott szuperhősfilmje váratlan módon nyomta le a Barbie-t

Lehet, hogy 2023-ban Barbie uralta a jegypénztárakat, de amikor a DVD-kről van szó, kiderül, hogy még neki sincs esélye…

...és, hogy ki ellen maradt alul a versenyben? Nos, a Black Adammel szemben. Hogy, mi...?!

Annak ellenére, hogy csalódást okozott a kasszáknál, Dwayne Johnson misztikus antihőse szárnyalt az Egyesült Királyság DVD-eladásainak toplistáján, számos nagy címet megelőzve ezzel. 

A 2023-as, január 16-i megjelenése óta 80 000(!) eladott darabbal vezeti a listát a British Association for Screen Entertainment (BASE) szerint.

Eközben a Barbie 66 428 darabot adott el mindössze két hónap alatt, miután október 23-án adták ki DVD-re. Azonban ennek ellenére sem sikerült bejutnia az első ötbe.

Az Oppenheimer, amelynek a mozis megjelenése megegyezett a Barbie-val, de egy hónappal később (nov. 22-én) jelent meg DVD-n az Egyesült Királyságban, a negyedik helyet szerezte meg a DVD-listákon. Ebben nagy szerepet játszhatott az is, hogy a Nolan-rajongók arról ismertek, mennyire elkötelezettek a filmkészítő életművének fizikai adathordozón való birtoklása mellett.

A Top 5-ben a második helyen a John Wick: 4. felvonás, a harmadik helyen az Elvis, az ötödik helyen pedig a Top Gun: Maverick végzett.

Ennek ellenére Margot Robbie-nak és alkotógárdájának van oka az ünneplésre, hiszen összességében filmjük vezette az Egyesült Királyság otthoni szórakoztató formátumokat rangsoroló slágerlistáját – amely egyesíti az összes digitális formátumot (beleértve a SVOD-t), valamint a Blu-ray-t, a DVD-t, az elektronikus értékesítést (EST) és a TVOD-t.

A vezető helyet a Barbie szerezte meg 700 000 egységgel az összes formátumban, ezt követte a John Wick: 4. fejezet 694 000 egységgel és a dobogó harmadik fokára a Super Mario Bros.: A film állhatott fel 648 000 eladott példánnyal.

A BASE jelentése szerint az Egyesült Királyság otthoni szórakoztatási kategóriájának értéke 10,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, pontosan 4,9 milliárd GBP-ra, köszönhetően az előfizetéses szolgáltatások igénybevételének.

A Barbie és a Black Adam jelenleg is streamelhető az HBO Maxon.

64 Black Adam  (2022)

akció | fantasy | sci-fi

Black Adam, Marvel Kapitány ősi egyiptomi elődje sikeresen eljut napjaink világába, hogy kihívja Marvel Kapitányt és segítőit. Miközben Black Adam megpróbálja tisztázni a... több»