Ezeken a hasábokon számtalanszor elevenítettük már fel Ridley Scott és Sigourney Weaver kultikus sci-fi horrorját, és a legnagyobb rajongóknak talán már csak kevés újat tudunk mondani, most azonban valami mással készültünk a számotokra.

Ridley Scott filmje egy űrhajó legénységét követi, akik a vagány Ellen Ripley (Sigourney Weaver) vezetésével azt a feladatot kapják, hogy vizsgálják ki Ripley állításait egy idegen fajról, amely előző hajóját, a Nostromót is elfoglalta. Nem telik sok időbe, amíg a csapat találkozik az első gyilkos idegen életformákkal, a hírhedt arctámadókkal, és szemtanúi lesznek a halál és pusztítás nyomának, amit a nyomukban hagynak. A film klausztrofób atmoszféráját a klasszikus sci-fi történetek ihlették, de nem volt könnyű a finanszírozás leszervezése, amíg a Csillagok háborúja meg nem mutatta, hogy a közönség szomjazza a látványos sci-fit. A film nem sokat mutatott az Alienből, ami a feszültségkeltés zseniális és félelmetes módjának bizonyult, amelyet azóta is végtelenül sokan másolnak és használnak, és amely lehetővé tette, hogy a lény tovább éljen a film számos folytatásában és előzményfilmjében, valamint a különböző irodalmi és videojátékos spin-offokban.

Galériás kult rovatunk legújabb cikkében 25 ritka fotót gyűjtöttünk össze A nyolcadik utas: a Halál forgatásáról, melyeket jó eséllyel még nem láttatok. A galéria megnyitásához kattintsatok a kis képek bármelyikére. Nektek melyik a kedvenc részetek az eredeti Alien-trilógiából? Írjátok meg nekünk kommentben idelent! 

horror | sci-fi

Az éppen hazatérő Nostromo űrhajó legénysége egy váratlan küldetést kap: ki kell vizsgálniuk egy ismeretlen eredetű vészjelzést. Eljutnak egy lakatlan bolygóra, ahol egy... több»