3 kínzásos jelenet, ami sokkolta a világot 2021-ben

Az erőszak a filmgyártás kezdete óta az egyik leggyakrabban használt eszköz a filmkészítők kezében. Ügyesen és nem öncélúan használva nem csak arra jó, hogy sokkolja a nézőket, de a történetmesélés egyik fontos eleme lehet. De a legtöbb esetben tényleg csak arra használják, hogy rálicitáljanak egy másik véres-brutális-könyörtelen filmre. Az egyik legjobb példa erre a Fűrész franchise… De 2021-ben is voltak olyan filmek és sorozatok, amelyek képesek voltak még a legedzettebb gyomrú nézőknél is kiverni a biztosítékot.

Három olyan sorozatról fogunk most mesélni, amelyek mind valamely streaming szolgáltató kínálatában találhatók meg és sikerrel futnak már néhány éve. Ezek mind tartalmaztak egy-egy olyan epizódot és azokban egy-egy olyan jelenetet, ami könnyen egy életre bele tudott vésődni a nézők emlékezetébe. És nem a jó értelemben.

Az első A szolgálólány meséje, amely 2017 óta fut és tavaly már a negyedik évadot érte meg. Ennek harmadik epizódjában foglyul ejtik June-t és különféle kínzásokkal és fenyegetőzéssel próbálják meg kicsikarni belőle a választ a szökött szolgálólányok hollétéről. Verések, ujjlevágás, vízbe fojtás – sok eszközzel próbálják meg szóra bírni a nőt, de ő végül csak a lánya miatt adja meg magát. De addigra több szolgálólányt is ledobnak egy tetőről. Az egész sorozat eleve a nők elleni kegyetlenségre épül, de talán itt csúcsosodott ez ki igazán.

dráma | sci-fi | thriller

A gyermekek megszöktek, és folytatják útjukat Kanadába, Serena pedig a fogsággal és fogvatartóival küzd. több»

Nem kevésbé kegyetlen A földalatti vasút minisorozat sem, amely rögtön a legelső epizóddal a földbe döngöli a nézőt. A sztori a rabszolgatartásról szól és a készítők a rabszolgatartók kegyetlenségét akarták bemutatni. Ám teszik ezt olyan gyomorforgató módon, hogy már a forgatáson a stábnak is pszichológus támogatására volt szüksége. A sorozat egy szökött rabszolga elfogásával indul, akivel példát statuálnak a többi rabszolga előtt. Előbb felkötik egy keresztre, majd megkorbácsolják. Végül szó szerint darabokra tépik és élve elégetik…

dráma

Egy Cora nevű fiatal nő elképesztő felfedezést tesz, miután megpróbál szabadulni a rabszolgaságból. több»

A harmadik sorozat, amelyet tényleg csak a legedzettebb nézőknek lehet ajánlani, az Ők. A nem kevés misztikummal átitatott sztori a faji előítéletekre is épít, hiszen egy színesbőrű családról szól, akik egy teljesen fehérek lakta Los Angeles-i városrészre költöznek. A sorozat egyik epizódjában van egy visszaemlékezés, amelyben egy anya a kisbabájával egyedül van otthon, amikor három férfi rájuk töri az ajtót. Egyikük megfogja a csecsemőt és egy zsákba teszi, majd addig pörgeti, amíg a gyermek meghal. Végtelenül kegyetlen és embert próbáló jelenet, amely miatt rengeteg támadás érte a film íróját. Ő azzal védekezett, hogy a jelenet egy visszatérő rémálmából származik és csak a dühét fejezte ki vele.

75 Ők  (2021)

dráma | horror | thriller

Egy fekete bőrű család a teljesen fehérek lakta Los Angeles-i városrészbe költözik, ahol gonosz erők – a szomszédságból és a természetfelettiből – azon dolgoznak, hogy... több»