Egy fekete bőrű család a teljesen fehérek lakta Los Angeles-i városrészbe költözik, ahol gonosz erők – a szomszédságból és a természetfelettiből – azon dolgoznak, hogy elpusztítsák őket.
(Hupka Adrián)A rasszizmus, mint horrorfaktor jó felütés, és bár az utóbbi években több hasonló film volt (főleg Jordan Peele jóvoltából), még sincs még túlhasználva a téma. Ez a transzgenerációs traumákkal terhelt kertvárosi szociohorror kicsit komótosan kezd, ... több»
A sorozat lényegében egy az egyben a Candyman című film nyújtott változata, ahol a rasszizmus személyesedik meg és alakul át szellemé, mely folyamatosan ijesztget egy fekete családot, akik fehér negyedbe költöztek. A cselekmény és jelenetek olykor nagyon lassúak, mindig mintha 5-6 másodperccel tovább ki lenne tartva minden beállítás teljesen feleslegesen. Maguk a horror jelenetek viszont kiválóak, és az egész sorozatot behálózza a creepységük. Ugyanakkor a sorozat kb. felénél megértjük, hogy mindenki hallucinálgat dolgokat, emiatt sajnos egyre kevésbé tudunk együttérezni a szereplőkkel, akik egyre inkább elrugaszkodnak a valóságtól.
A film 4 997 580 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 359 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Annak ellenére, hogy az amerikai rasszizmusról szól a sorozat, a főszereplők többsége angol, kanadai és ausztrál.
(Nk)A sorozat alkotója és írója, Little Marvin örömmel fogadta a hírt, hogy a horror mestere, Stephen King ezt mondta a sorozatról: "Az első epizód pokolian megijesztett, pedig engem nehéz megijeszteni. Bónusz: Ha még soha nem láttál egy csomó rendkívül hátborzongató fehér hölgyet az 50-es évek ruháiban, itt a lehetőség."
(Nk)