Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Ők (2021)

Them
Filmadatlap
 
47
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
N3lson   2022. 10. 30.

legújabb vélemény

0

A rasszizmus, mint horrorfaktor jó felütés, és bár az utóbbi években több hasonló film volt (főleg Jordan Peele jóvoltából), még sincs még túlhasználva a téma. Ez a transzgenerációs traumákkal terhelt kertvárosi szociohorror kicsit komótosan kezd, ... több»

 
Kovacs   2021. 04. 19.

1

Nagyon hatásos, remélem így folytatódik. Minden pillanata valamilyen érzést generált bennem, képtelen voltam nem odafigyelni.

 
lalikefe   2021. 04. 04.

1

Minden kimagasló minőségről árulkodik, nagyon rákattantam. Ajánlom megnézni amilyen gyorsan csak lehet.

 
kabel   2022. 09. 04.

0
Sajnos kicsit túlnyújtott, de hatásos horror film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A sorozat lényegében egy az egyben a Candyman című film nyújtott változata, ahol a rasszizmus személyesedik meg és alakul át szellemé, mely folyamatosan ijesztget egy fekete családot, akik fehér negyedbe költöztek. A cselekmény és jelenetek olykor nagyon lassúak, mindig mintha 5-6 másodperccel tovább ki lenne tartva minden beállítás teljesen feleslegesen. Maguk a horror jelenetek viszont kiválóak, és az egész sorozatot behálózza a creepységük. Ugyanakkor a sorozat kb. felénél megértjük, hogy mindenki hallucinálgat dolgokat, emiatt sajnos egyre kevésbé tudunk együttérezni a szereplőkkel, akik egyre inkább elrugaszkodnak a valóságtól.

A film 4 997 580 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 359 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Annak ellenére, hogy az amerikai rasszizmusról szól a sorozat, a főszereplők többsége angol, kanadai és ausztrál.

(Nk)
 

A sorozat alkotója és írója, Little Marvin örömmel fogadta a hírt, hogy a horror mestere, Stephen King ezt mondta a sorozatról: "Az első epizód pokolian megijesztett, pedig engem nehéz megijeszteni. Bónusz: Ha még soha nem láttál egy csomó rendkívül hátborzongató fehér hölgyet az 50-es évek ruháiban, itt a lehetőség."

(Nk)
 
Az elmúlt pár évben a presztízs-horrorokkal párhuzamosan megjelent a fekete-horror új hulláma, amely keretén belül a horror különböző szubzsánereinek eszköztárát felhasználva fekete alkotók mesélnek fekete hősökkel, feketékről szóló történeteket, nem csak feketéknek. Lehet szó slasherről, mint például a Kampókéz felújítás-folytatása, a Mami vagy a Mi; vagy pszichológiai horrorról, amiben a műfaji elemek társadalmi kontextust jelenítenek meg, ahogyan a Tűnj el! esetében; és esetleg még misztikus horrorról, ahogyan azt láttuk a Lovecraft Country sorozatban. Mindezek keveréke az április 9-én debütált, Amazon-gyártású Ők (Them). több»