A rendező Furiosa: Történet a Mad Maxből című, legújabb Mad Max-sztorijának világpremierjén a közönség túlzás nélkül tombolt és lelkes, hatperces álló ovációval jutalmazta a filmet a Cannes-i Filmfesztiválon szerda este! Így, kilenc évvel a Mad Max: A harag útja dél-franciaországi bemutatója után George Miller ismét Cannes sztárja. 

"Nagyon keményen dolgoztunk ezen a filmen, és nagyon érdekes lesz látni, hogy Önök mit gondolnak róla" - mondta röviden Miller, majd mikrofont ragadott, hogy a tömeghez szóljon - "Köszönjük, hogy itt lehettünk." 

Az előzmények kontra a jelen

A harag útja Charlize Theron és Tom Hardy állandó veszekedéseiről volt ismert - de Anya Taylor-Joy és Chris Hemsworth lazábbnak látszottak, amikor korán érkeztek a premierre és - látszólag legalábbis - jó hangulat volt köztük.

Mindketten a Palais előtt dolgoztak a tömegben, autogramok tucatjait osztogatták és szelfiket készítettek a rajongókkal. Taylor-Joy folyamatosan a kamerák felé nyújtogatta a nyelvét, míg Hemsworth úgy tűnt, hogy jó hangulatban van egy fehér szmokingban, amely megszegte a szigorú cannes-i öltözködési szabályzatot (a csokornyakkendőjét Ausztráliában hagyta).

Taylor-Joy a tapsvihar folytatódása közben - a vetítés után közvetlenül - csókokat dobott a kamerába, és színházi meghajlást hajtott végre. Hemsworth könnyes szemmel nézte az elragadtatott visszhangot.

Az első visszhang

A Furiosa körüli felhajtás nagyrészt pozitív volt, sok fesztiválozót elkápráztatott Miller legújabb alkotása. A harag útja előzményfilmje az idei Cannes egyik legjobban várt premierje volt. A Mad Max-franchise ötödik része május 24-én kerül a mozikba az Egyesült Államokban a Warner Bros. forgalmazásában, amely reméli, hogy a film elérheti (vagy meghaladhatja) a Fury Road (A harag útja) 380 millió dolláros globális bevételét. A 168 millió dolláros költségvetéssel a Furiosa-nak nagyot kell kaszálnia ahhoz, hogy ez összejöjjön, de ahhoz is, hogy egyáltalán nyereséges legyen. Mindeazonáltal a cannes-i szeretetteljes fogadtatásból ítélve ez a film versenyben van a nyár kasszasikere címért!

Már nekünk sem kell sokat várni, május 23-tól ugyanis berobok a mozikba is a legújabb Mad Max sztori!

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»