9 horror, ami miatt rendőrségi nyomozás indult

Visszatérő téma a kritikusok és a rajongók között egyaránt, hogy vajon milyen messzire is mehetnek el az alkotók, hogy egy film minél hitelesebb lehessen. Ez a kérdés különösen érinti a horror műfaját, az itt szereplő produkciók készítőinek pedig nem egy alkalommal gyakorlatilag rendőrségi eljárás során kellett bizonyítaniuk, hogy mindaz, ami a képkockákon látható nem történt meg a valóságban.

#9

dokumentum | horror

Néhány archívnak tűnő felvétel, amely garantáltan felborzolja a legkeményebb idegeket is.

A film miatt 2005-ben indult rendőrségi eljárás, mivel nem megfelelő korhatár besorolást kapott az obszcén és erőszakos tartalom miatt.
#8

56 Cannibal Holocaust  (1980)

(15) (20)

horror | kaland

1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról? Hat hónappal késõbb a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting... több»

A rendezőnek, Ruggero Deodatónak bíróság előtt kellett bizonyítania, hogy a film főszereplőit alakító színészek életben vannak.
#7

70 Nekromantik 2  (1991)

(3)

horror

  Az underground film második része az elődjéhez hasonló stílust és cselekményt képvisel. Monika egy temetőből frissen kiásott hullával flörtölget, de viszonyt kezd Markkal,... több»

1991-ben a müncheni rendőrség lefoglalta a filmet az erőszak népszerűsítésének vádjával.
#6

horror | rövidfilm

Rövidfilm, amely egy szamuráj jelmezbe öltözött perverz mániákus áldozatának fokozatos negyedelését és boncolását mutatja be. Nincs cselekmény. Állítólag egy igazi... több»

Rendező: Hideshi Hino
Szereplők: Hiroshi Tamura, Kirara Yûgao
Nem más, mint Charlie Sheen jelentette fel a film készítőit, aki meg volt győződve arról, hogy a filmben látható brutális jelenetek valódiak.
#5

dráma | háborús | horror | szatíra

Az utolsó Pasolini-film De Sade márki nyomán: négy fasiszta egy villában a legváltozatosabb szexuális kínzásoknak veti alá a foglyokat. "A Saloval mindazokhoz fordulok, akik... több»

Nem sokkal a film bemutatása után a rendezőt, Pier Paolo Pasolini meggyilkolták, bár a körülmények a mai napig nem tisztázottak, sokan úgy vélik, hogy összefüggésben lehet a Salo fasisztaellenes üzenetével.
#4

41 Srpski film  (2010)

(17) (7)

horror | misztikus | thriller

Milos, a visszavonult pornósztár békésen éli mindennapjait feleségével, Mariaval és 6 éves fiukkal, Petarral. A család anyagilag egyre nehezebb helyzetbe kerül, Milos pedig... több»

A spanyol Sitges filmfesztivál főszervezőjét, Ángel Salát azzal vádolták meg, hogy a rendezvényen gyermekpornográfiát mutatott be a filmmel.
#3

34 Snuff  (1975)

horror

Egy fanatikus szekta vezetője nem csupán borzalmas ámokfutásba kezd, amelynek úgy tűnik, semmi sem szabhat határt.

A közönség egy része meg volt győződve arról, hogy a filmben látható gyilkosságról szóló felvételek valódiak, amelynek hitelességét végül a bíróságon kellett megcáfolniuk a készítőknek.
#2

61 Motel 2.  (2007)

(10) (11)

horror

HBO Max

Három lány az Egyesült Államokból Európába utazik, hogy a vakációjuk alatt művészettörténetet tanuljanak és felfedezzék a kontinenst. Beth, Lorna és Whitney jól érezik... több»

A film készítőit a poszter miatt jelentették fel, amelyen sokan úgy vélték, csakugyan emberi hús látható. A Lionsgate stúdiónak fel kellett mutatnia a számlát a hústermék vásárlásáról.
#1

misztikus | thriller

Carol (Florinda Bolkan) egy gazdag politikus lánya és Frank Hammond (Jean Sorel) felesége, aki alvásproblémái miatt pszichoanalízisre jár. Ott elmondja, hogy álmában megölte a... több»

A rendező, Lucio Fulci akár két év börtönt is kaphatott volna a film azon jelenete miatt, amelyben állattokat kínoznak, amelyről persze sikerült meggyőzni a bíróságot, hogy csupán kellékek voltak.