Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
58%

Cannibal Holocaust (1980)

Cannibal Holocaust
Filmadatlap
 
16
Szereplők
15
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Caravaggio1978   2023. 02. 18.

legújabb vélemény

0
Nem értem, mi ebben a sokkoló és hasonlók

A film korában persze, hogy annak tűnt szerintem, nem volt túl sok média, ami hozzászoktatta volna az embereket ezekhez a dolgokhoz, bár gyakorlatilag már hasonlók történnek az USA lepukkant negyedeiben is. :) A sok korlátozott látókörű ember azt hitte, ez dokumentumfilm, ezen nagyon jókat tudok derülni. Bár szerintem a valóság is ilyen volt azokon a helyeken, vagy még rosszabb. Megölt állatok miatt ment a hiszti. Miért, a húsboltban mi van? Káposzta van a kolbászba töltve? Igaz, találkoztam már olyannal is, aki a csirkemellről nem tudta, hogy az pontosan egy élő állatból van. Na, nem megyek félre. Igazándiból olyan, mint egy korabeli helyi valóságshow. Pár kegyetlen dolog, ami nap mint nap megtörténik. Ez a film szerintem rámutat arra, milyen voltaképpen az emberi faj, csak a civilizáció során a valóságot elfelejtik az emberek. Ilyenek vagyunk: mindent megölünk, kibelezzük és megesszük, egymást gyilkolja a világ, és még azon meg sem botránkozunk sokszor. Nos, ez a film anno nagy durranás volt, vetélytárs túl sok nem volt, így még nagyobb sztori és hírverés kerekedett belőle.

 
Kóborló   2019. 08. 14.

a nap véleménye

1
Megbotránkoztató és sokkoló

Ez volt az egyik olyan film, ami szinte megkerülhetetlen volt a 80-as években, hisz ez idő tájt talán az egyik legnagyobb botrányfilm volt, amit valaha készítettek, és mivel szinte a világ minden táján betiltották, anno a kalóz videokazettákon elképe... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 30.

2

Ügyesen felvezették annak idején, és misztikum övezte ezt a filmet. Sokan azt gondolták ez nem is film, hanem filmre vett valóság... Morbid, brutális, és nagyon gyomorforgató film. Olyan életemben egyszer nézhetős kategória. Megvolt, és ennyi...többször nem vagyok rá kíváncsi.

 
harnas1207   2018. 12. 08.

1

Ez az a film ,aminek a megnézése indokolatlan, de mégis mindenki megnézi. Ennek oka, hogy zseniálisan marketingelték, féligaz legendákkal körbeszőve ezt az erőszakos horrort. Sajnos nem egy lélekemelő alkotás, sőt annyira nem is élvezhető, de aki sokkolódni akar, annak kiváló lesz.

 
dailyfilmsan Nézhetetlen  2019. 11. 30.

0

Undorító, kegyetlen vállalhatatlan és idióta. Ezek jellemzik ezt a förmedvényt ami mai napig indokolatlanul kering a filmek világában. Érthetetlen hogy ez hogy lehet egyáltalán ilyen értékelésű. Kegyetlen és vérlázító az egész történet, ha lehet felt... több»

 
TribeBubu Nézhetetlen  2017. 02. 15.

1

Nagy horrorrajongó vagyok, de ez valami borzasztóan rossz élmény volt. Semmi horrorhangulat, csak agyatlan darálás. Mintha az ember egy hentesekről szóló filmet nézne, csak itt embereket is darabolnak. Gyomorforgató és ízléstelen.

 
HE7EDIK Nézhetetlen  2019. 06. 12.

0

A filmkészítés megcsúfolása. Állatokat kínozni és leöldösni kamerák előtt nem filmkészítés, hanem bűncselekmény. Ennek az okádéknak a készítőit életfogytiglani börtönre ítéltem volna. Senkinek sem ajánlom, főleg nem állatkedvelőknek! Gyalázat, hogy ez valaha elkészülhetett!

 

Magyarországon az Ultrafilm gondozásában adták ki a legmagasabb korhatár-besorolással, ami az X-es; ez nálunk a Csak felnőttek számára ajánlottat jelenti.

(Kóborló )
 

Ruggero Deodato, a film rendezője is feltűnik a filmben egy rövid jelenetben.

(Kóborló )
 

Rengeteg országban betiltották a filmet, vagy meg sem jelentették. Olaszországban a bemutatása után tíz nappal került tiltólistára.

(Kóborló )
 

A film Ruggero Deodato Kannibál-trilógiájának a második filmje. Az első az 1977-es Az utolsó kannibál világ volt, míg a trilógia záró darabja az 1985-ös, Szállj el messze című film. A filmjei közt csupán annyi kapcsolat van, hogy mindegyiknek az egyik központi témája a kannibalizmus.

(Kóborló )
 

A rendezőnek bíróság előtt kellett bizonyítani, hogy színészei élnek.

(HE7EDIK)