A 10 legjobb új film, amit már MOST otthonról nézhetsz (Netflix, HBO Max, Disney+, Prime Video, Apple TV+)

Körülbelül egy hónap van hátra az Oscar-gáláig, szóval, ha filmnézős hangulatban vagy, épp jó helyen jársz egy megfelelő listáért, a nagy díjátadóra való további hangolódáshoz.

Minden héten jövünk a legjobb filmekkel, amelyeket a Netflix, a Hulu, a Prime Video, a Max (HBO) és más szolgáltatásokon streamelhetsz - és, azonnal nézhetsz is a vonatkozó mafab adatlapon található streaming ikonra kattintva, ha van előfizetésed adott platformra!

Akár egy Oscar-jelölt filmet szeretnél megnézni, akár csak valami újdonságra vágysz, ez a lista segíthet a választásban! Lássuk, mi az e heti kínálat!

#10

45 The Kitchen  (2023)

(3)

dráma | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Egy disztópikus jövőbeli Londonban, ahol minden szociális lakást felszámoltak, Izi és Benji a The Kitchen lakói, egy olyan közösség, amely nem hajlandó elhagyni az otthonát. több»

Rendező: Kibwe Tavares
Szereplők: Kano, Jedaiah Bannerman
A The Kitchen, a Netflix első nagyszabású eredeti filmje 2024-ben egy disztópikus Londonban játszódik, ahol a gazdagok és szegények közötti szakadék szélsőségessé tágult. Nincs több szociális lakás, kivéve a The Kitchen-t, egy közösséget, amely foggal-körömmel küzd azért, hogy otthonában maradhasson. A magányos Izi (Daniel Kaluuya) kiutat keres, és talán meg is találta a 12 éves Benji (Kibwe Tavares) személyében, aki elvesztette az édesanyját, és a családját keresi...
#9

68 Szerepjáték  (2024)

(4)

akció | thriller

Amazon Prime Video

A film cselekménye egy fiatal házaspár körül bontakozik ki, akiknek a múltja teljesen felforgatja az életüket a jelenben. több»

Kaley Cuoco a Max's The Flight Attendant sikere után a Szerepjáték című filmben is fenntartja a vígjátéki thriller hangulatot. Cuoco Emmát alakítja, egy látszólag kötelességtudó háziasszonyt, aki két gyerekkel él békés életet New Jersey külvárosában. De titkos életet is él, felbérelt bérgyilkosként. Amikor ő és férje, David (David Oyelowo) úgy döntenek, hogy egy kis szerepjátékkal fűszerezik a házasságukat, a dolgok egy kicsit túlságosan is valóságossá válnak, amikor David rájön Emma titkos életére.
#8

54 Barbie  (2023)

(58) (30)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Mozikban | HBO Max | Telekom TVGO | Netflix | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»

A 2023-as legnagyobb mozis jelenség - a Barbenheimer - egyik fele, a Barbie a nyár feel-good slágere és abszolút mémgyár volt. Az összes Barbie és Ken tökéletes életet él a tökéletesnek tűnő Barbie-land világában, ám a sztereotipikus Barbie (Margot Robbie) számára valami nem stimmel. Elhatározza, hogy a végére jár a dolognak, ezért a való világba megy, és arra számít, hogy egy matriarchális paradicsomot talál. Nemcsak, hogy súlyosan kiábrándul, de Kenje (Ryan Gosling) felszed néhány patriarchális ötletet, amit visszavisz Barbie-földre, és ezzel mindent a feje tetejére állít.
#7

58 Marvelek  (2023)

(25) (10)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»

A Marvel 2023 egyik legnagyobb megjelenése! A Marvelek című filmben Carol Danvers, azaz Marvel Kapitány (Brie Larson) visszatér, miután visszaszerzi identitását a Kree-ktől, és bosszút áll a Legfelsőbb Intelligencián. Most azonban egy destabilizált univerzum terhével kell megküzdenie. Amikor egy féregjáraton keresztül utazik, amely egy Kree forradalmárhoz kapcsolódik, Carol azt tapasztalja, hogy ereje összefonódik Jersey City-beli szuperrajongójával, Kamala Khannal (Iman Vellani), valamint elhidegült unokahúgával, Monica Rambeau (Teyonah Parris) űrhajós kapitánnyal. Egyesíteniük kell erejüket, hogy megmentsék az univerzumot.
#6

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Orion egy fiatal fiú, aki fél a magasságtól, a háziállatoktól, és akit majdnem katatón állapotba hoz a legnagyobb veszély: a sötétség. A Sötétség elviszi Oriont egy... több»

A Netflix eredeti filmje a DreamWorks Animationnel közösen készült, és egy elég gyakori gyerekkori témát dolgoz fel: a sötéttől való félelmet. Orion (Jacob Tremblay) normális gyereknek tűnik, de titokban irracionális félelmek emésztik - lényegében mindentől... különösen a sötéttől. Ez annyira rossz, hogy maga a Sötétség (Paul Walter Hauser) úgy dönt, itt az ideje, hogy Oriont elrepítse egy világkörüli útra, hogy segítsen neki legyőzni az éjszakától való félelmét.
#5

70 Suncoast  (2024)

(1)

dráma

Disney+

Laura Chinn író és rendező debütáló nagyjátékfilmje félig-meddig önéletrajzi ihletésű. Felnőtté válásról szóló története egy fiatal lányról szól, aki bátyja... több»

A félig önéletrajzi ihletésű filmben a Suncoast főszereplője Nico Parker, aki Doris szerepében egy tinédzsert alakít, aki segít édesanyjának (Laura Linney) haldokló bátyja gondozásában. Doris a gyász bonyolult körülményei között próbál eligazodni, miközben megpróbál átlagos tinédzser lenni, és hamarosan valószínűtlen barátságot köt egy különc aktivistával (Woody Harrelson), aki segít neki megtalálni az örömöt a beteg rokonok ápolásában.
#4

akció | kaland

Disney+

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»

Indy visszatér az utolsó(?) kalandra az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmben. Egy új korban, közel a nyugdíjhoz, Indiana Jones (Harrison Ford) azzal küzd, hogy beilleszkedjen egy olyan világba, amely úgy tűnik, elment mellette. Ám amikor egy régi rivális formájában visszatér egy ismerős gonosz, a világ ismét Indyt kéri, hogy vegye fel az ostort, és akadályozza meg, hogy egy ősi, hatalmas ereklye a rosszfiúk kezébe kerüljön. Miután összeállt Helena Shaw-val (Phoebe Waller-Bridge), Indy újabb kalandra indul.
#3

akció | vígjáték

Apple TV+

A film egy külvárosi apuka történetét meséli el, akinek menekülnie kell a családjával, amikor a múltja utoléri. több»

Dan Morgan (Mark Wahlberg) sikeres autókereskedő, aki csendes kertvárosi életet él feleségével és három gyermekével. Évtizedekkel korábban azonban kormányzati bérgyilkos volt. Kiderül, hogy ezt az életet nem lehet csak úgy hátrahagyni, így amikor ellenségei a nyomára bukkannak, Dan és felesége (Michelle Monaghan) országjáró útra viszik a gyerekeket. Dan elhatározza, hogy életének legszebb vakációjára viszi el a családját, miközben egyúttal megvédi őket és anélkül használja ki régóta szunnyadó képességeit, hogy felfedné a gyerekeinek, mit is csinált korábban. Meglátjuk, sikerül-e neki....
#2

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

Martin Scorsese eposzát a legjobb színésznőnek járó Oscar-díj és számos más kategória egyik favoritjának tartják. Az 1900-as évek elején az Osage Nemzet az indiánok földje alatt olajat fedezett fel, ami egyik napról a másikra a világ leggazdagabb emberei közé emelte őket. Nem meglepő, hogy ez a gazdagság vonzotta a fehér manipulátorokat, zsarolókat és tolvajokat, akik kifosztották és megfenyegették az Osage-okat, amennyire csak tudták, mielőtt egyenesen gyilkossághoz folyamodtak volna, hogy átvegyék az olajmezőket. A film ezt a szörnyű történetet Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) és Mollie Kyle (Lily Gladstone) valószínűtlen románcán keresztül meséli el.
#1

akció | kaland | thriller

SkyShowtime

Hat világszerte népszerű epizód után újabb akció kémfilmmel bővül a több milliárd dolláros Mission Impossible franchise a főszerepben az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-zal... több»

Christopher McQuarrie rendezésében a Mission: Impossible az egyik legjobb akciófilm-franchise lett napjainkban. Hihetetlen, de Tom Cruise már négy különböző évtizedben alakította Ethan Hunt ügynököt, és még mindig ő maga csinálja a kaszkadőrmutatványokat, amelyek egyre őrültebbek...! Ezúttal Hunt és csapata egy félelmetes új fegyver felkutatását kapja feladatul, amely az egész emberiséget fenyegeti. Miközben versenyt futnak az idővel és egy rejtélyesen mindenható ellenséggel, Ethan múltjából származó halálos erők üldözik őt, és arra kényszerítik, hogy meghozza élete legnehezebb áldozatait.