A 12 legjobban várt sorozat 2024-ben, melyekről vétek lenne lemaradni

Micsoda megkönnyebbülés, hogy bezárhatjuk az ajtót 2023 mögött, amely a szórakoztatóipar és a világ filmrajongói számára igazi annus horribilis, azaz szörnyű év volt.

Miután a kettős sztrájk május és november között gyakorlatilag leállította a legtöbb produkciót, most az ajtók újra kinyíltak. Azoban már egy olyan tájra, amely örökre megváltozott.

A sztrájkok során a streaming-buborék és a hagyományos média és a Szilícium-völgyi vállalatok közötti szakadékok valósága élesen megmutatkozott, és nagyon is reális kérdéssé vált, hogy a hagyományos stúdiók közül néhányan épségben túlélik-e a jövő évet. 

A sztrájkok egyik kézzelfogható eredménye az lett, hogy olyan műsorok, amelyeknek 2023 őszén lett volna a premierje - mint például az HBO True Detective: Night Country, az új évre tolódtak, aminek az eredménye egy őrületes halom néznivaló januárban.

A sztrájkok másik mellékterméke, hogy a hálózati műsorok többségénél a színészek sztrájkjának végeztével azonnal elkezdték a gyártást. Hogy ez az eltolódás milyen hatással lesz a bevált hálózati műsorokra, azt csak találgatni lehet.

Most pedig térjünk rá azokra a sorozatokra, amelyeknél a showrunnerek megtették nekünk azt a szívességet, hogy bejelentették az időpontjukat!

Mindenkinek boldog új évet kívánunk, sok kiváló néznivalóval a jövőben!

#12

dráma | romantikus

Netflix (2024.05.16.)

Penelope végre lemond régóta tartó szerelméről Colin iránt, miután hallotta a férfi róla szóló becsmérlő szavait. Úgy dönt azonban, hogy ideje férjet fognia, lehetőleg... több»

Bemutató: Május 16., Netflix / Shonda Rhimes Bridgerton című sorozatának harmadik évad két, négy epizódból álló részre osztva (a második pedig június 13-án indul) érkezik, és a nézők tanúi lehetnek Penelope Featherington (Nicola Coughlan) és Colin Bridgerton (Luke Newton) románcának - még akkor is, ha a sorozat úgy kezdődik, hogy a lány a férfi múltbeli megjegyzései után lemondott a férfi iránti rajongásáról. Természetesen férjet akar találni, miközben Lady Whistledownként folytatja kettős életét. Amikor Colin visszatér a nyári útjáról, felháborodik azon, hogy Penelope nem mutat iránta érdeklődést, és beleegyezik, hogy segít neki megtalálni az önbizalmát, hogy férjre leljen.
#11

76 Fallout  (2024)

(11) (2)

akció | dráma | kaland

Amazon Prime Video

Egy jövőbeli, poszt-apokaliptikus Los Angelesben a polgároknak földalatti bunkerekben kell élniük, hogy megvédjék magukat a sugárzástól, a mutánsoktól és a banditáktól a... több»

Bemutató: Április 12., Amazon Prime Video / A Westworld alkotóitól, Jonathan Nolantól és Lisa Joytól származó Fallout a nagysikerű videojáték-sorozaton alapul, és 200 évvel az apokalipszis után játszódik. Los Angeles lakói földalatti óvóhelyeken élnek, hogy elkerüljék a banditákat, a mutánsokat és a sugárzást a nukleáris megsemmisülés után.
#10

57 A 3-test probléma  (2024)

(18) (2)

dráma | fantasy | kaland

Netflix

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»

Bemutató: március 21, Netflix / A Cixin Liu bestseller könyvsorozatán alapuló sci-fi sorozat a Trónok harca executive producereitől, David Beniofftól és D.B. Weiss-től, valamint Alexander Woo-tól származik, a főszerepben a Trónok harca Samjével, John Bradley-vel. A történet egy öt egykori kollégából és briliáns tudósból álló csoportot követ, akik újra összeállnak, hogy felvegyék a harcot az emberiséget fenyegető külső erővel.
#9

40 A rezsim  (2024)

(4)

dráma

HBO Max

Egy bomlóban levő autoriter rezsim palotájának falai között eltöltött egy év története. több»

Bemutató: Március 3., HBO / Kate Winslet az HBO-s visszatérésében egy kancellárt alakít a rejtélyekkel teli szatirikus limitált sorozatban, amely "egy modern európai rezsim palotájának falai között eltöltött egy év történetét meséli el, amint az elkezd lebomlani". A legtöbb részletet titokban tartják, de az Utódlás és A menü alkotójának új szériájára mindenképp érdemes lesz figyelni.
#8

59 A sógun  (2024)

(4) (3)

dráma | kaland | történelmi

Disney+

A sógun James Clavell bestseller regényének eredeti adaptációja, melyet Rachel Kondo és Justin Marks készített. A 10 epizódos minisorozat az 1600-as évek Japánjában játszódik,... több»

Bemutató: Február 27., FX / A James Clavell regényét feldolgozó, régóta készülő limitált sorozat 1600-ban, Japánban játszódik, a polgárháború hajnalán, amelynek során Yoshii Toranaga nagyúr (Hiroyuki Sanada) az életéért küzd, miután a régensek tanácsa ellene fordul. Amikor egy titokzatos hajó érkezik egy közeli halászfaluba, a hajó kapitánya olyan titkokat hoz magával, amelyek segíthetnek Toranagának. Nagyon különbözik az NBC 1980-as kasszasikerű minisorozatától. Ez a Shōgun a japán szereplők körül forog.
#7

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

A következő élőszereplős feldolgozása a közkedvelt animációs sorozatnak. Aang, az utolsó léghajlító és barátai kalandos utazásra indulnak, aminek célja, hogy Aang megtanulja... több»

Bemutató: Netflix, február 22. / Végre itt a Nickelodeon szeretett animációs sorozatának élőszereplős újragondolása, amelynek főszereplője az ifjú Ang (Gordon Cormier), akinek meg kell tanulnia elsajátítani a négy elem feletti hatalmat (Víz, Föld, Tűz és Levegő), hogy helyreállítsa az egyensúlyt a félelmetes Tűz Nemzet által fenyegetett világban.
#6

59 A levegő urai  (2024)

(6)

akció | dráma | thriller

Apple TV+

A Donald L. Miller azonos című könyve alapján és John Orloff forgatókönyvével készült Masters of the Air a 100. bombázócsoport (a „Véres Század”) tagjainak sorsát követi,... több»

Bemutató: január 26., Apple TV+ / A Steven Spielberg és Tom Hanks alkotta sorozat Donald L. Miller azonos című könyve alapján készült kilenc epizódos második világháborús dráma a 100. bombázócsoport embereit követi nyomon, akik segítettek elpusztítani a Hiltler-féle náci Németországot, és megküzdöttek a 25 000 láb magasban zajló harcok fagyos és veszélyes körülményeivel.
#5

89 Griselda  (2024)

(6) (2)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Griselda Blanco, az odaadó anya élete, aki a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljét hozta létre. több»

Bemutató: január 25., Netflix / A kartellalapító Griselda Blanco élete által inspirált drámai limitált sorozat Blancóra (Sofia Vergara, aki egyben executive producer is) fókuszál az 1970-80-as évek Miamijában, amint bájait felhasználva eligazodik az üzleti és családi életben, és kiérdemli a "Keresztanya" becenevet.
#4

dráma | krimi | misztikus

HBO Max

Liz Danvers és Evangeline Navarro nyomozók hat férfi eltűnése kapcsán kutatnak, akik a Tsalal sarkvidéki kutatóállomáson dolgoznak, ahol az éjszaka több mint 24 órán át tarthat. több»

Bemutató: január 14. - HBO / Megérkezett a True Detective negyedik évada, amely ezúttal az alaszkai Ennisben játszódik. A hat epizódból álló dráma Jodie Foster és Kali Reis, mint Liz Danvers és Evangeline Navarro főszereplésével követi a nyomozók kutatását az eltűnt nyolc férfi után, akik a Tsalal sarkvidéki kutatóállomást működtetik.   Ehhez "az örök jég alá temetett kísérteties igazságokba kell beleásniuk magukat".
#3

NA Vestiaires  (2024)

vígjáték

1993-ban Ted mackó a gazdája, John Bennett családjával él, akinek a kívánsága életre keltette őt. több»

Bemutató: január 11., Peacock / A 2012-es Ted film előzményében az alkotó és fő szinkronszínész Seth MacFarlane visszatér, ezúttal 1993-ban, amikor otthon él Massachusettsben legjobb barátjával, Johnnal, John szüleivel és unokatestvérével. Senkit sem lep meg, hogy Ted hírnevének pillanata elmúlt, és nem a legjobb hatással van a haverjaira.
#2

58 Echo  (2024)

(5) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus | sci-fi

Disney+

Maya Lopeznek szembe kell néznie a múltjával. Életében akkor léphet tovább, ha újra kapcsolatba kerül indián gyökereivel és megérti a család és a közösség jelentőségét. több»

Bemutató: január 10., Disney+ / A 2021-es Sólyomszemben debütáló Maya Lopez (Alaqua Cox) köré épülő, öt epizódból álló sorozat az első olyan Marvel-produkció, amely egyszerre adja ki az összes epizódot. Emellett ez az első, amely TV-MA besorolású, és amelynek főszereplője egy siket, indián karakter lesz. A sorozatban Maya hazatér, hogy szembenézzen családjával és örökségével, miközben a Vincent D'Onofrio által alakított Wilson Fisk (a Daredevilben bemutatott karakter) üldözi.
#1

73 A Sun-fivérek  (2024)

(6)

akció | dráma | vígjáték

Netflix

A film Charles Sunt követi nyomon, a tajpeji gengsztert, aki belerázódott a kegyetlen gyilkos életébe, de Los Angelesbe kell mennie, hogy megvédje anyját és öccsét, miután apját... több»

Bemutató: Január 4., Netflix / Michelle Yeoh vezeti ezt az akciódrámát, amiben egy talpraesett nőt alakít, aki maga mögött hagyta Tajvan veszélyes, bűnözői világát, hogy Los Angelesben új életet építsen a fiának. Mindez megváltozik, amikor a legidősebb fia, egy megrögzött bűnöző, visszatér Kaliforniába, hogy megvédje a családját, miután apját, egy bűnbanda főnökét egy bérgyilkos megöli. A nyolc epizódból álló sorozatot Byron Wu és Brad Falchuk készíti.