A 25 legjobb karácsonyi film a Netflix-ajánlásával

Ha karácsonyra néhány nagyon vidám filmet szeretnél streamelni, akkor a legjobb helyen jársz.

Minden decemberben átrendezzük időbeosztásunkat az ajándékvásárlás, a süteménysütés, a bulizás, a karácsonyi éneklés és - minden eddiginél jobban - a filmnézés köré. Az ünnepi filmek kincsesbányája segít ragyogóvá tenni az évszakot, ezért jobb, ha bekészítjük őket, mielőtt eljön az újév, a fogadalmak beindulnak, és elkezdődik a hosszú várakozás a következő ünnepi szezonra.

Kiválasztottunk 25 filmet, amelyek a Netflixen streamelhetőek, így a hónap elsejétől egészen a főünnepig minden egyes nap megnézhetsz egyet. Szóval főzz egy kis kakaót, elő a bolyhos zoknikat, és kezdődhet az ünnepi szezon streamelése!

#25

59 Karácsonyi románc  (2022)

(5) (4)

romantikus | vígjáték

Netflix

A karácsony előtti napokban egy fiatal, frissen eljegyzett örökösnő síbalesetet szenved. Miután amnéziát diagnosztizálnak nála, a jóképű szállástulajdonos és lánya... több»

A film, amely az Y2K királynő Lindsay Lohan diadalmas visszatérését a képernyőre. A színésznő Janeen Damian romantikus komédiájában egy rakoncátlan örökösnőt alakít, aki egy síbaleset után elveszíti az emlékezetét. Egy hangulatos kunyhóban száll meg, miközben próbálja kitalálni, hogy ki is ő valójában, és közben kötődik a tulajdonoshoz (Chord Overstreet) és annak lányához.
#24

romantikus | vígjáték

Egy sikeres rádiós a nagy visszatérését tervezi, miközben megpróbálja magánéletét is rendbe hozni.

Amikor Rush (Romany Malco), a megözvegyült hip-hop DJ elveszíti állását, miután rádióadója átáll a popra, ő és négy elkényeztetett gyermeke kénytelen visszaköltözni régi otthonukba Leslie Small romantikus dramedyjében. Miközben Rush családja alkalmazkodik az új életmódhoz, ő és producere, Roxy (Sonequa Martin-Green) megveszik a kis rádióállomást, ahol kezdték a pályafutásukat - és rájönnek, hogy talán nem csak szakmai érzelmeket táplálnak egymás iránt.
#23

60 Karácsony veled  (2022)

(4)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy popsztár története, aki úgy érzi, hogy kiégett a karrierjében, és egy kisvárosba menekül, ahol nem csak inspirációt, de szerelmet is talál. több»

Freddie Prinze Jr. visszatér a műfajba ebben a vadonatúj, Gabriela Tagliavini által rendezett ünnepi filmben. Aimee Garcia egy kimerült popsztárt alakít, akinek kiadója karácsony előtt egy ünnepi számot követel. Inspirációt keresve New York állam északi részére utazik, hogy találkozzon egy fiatal rajongóval, de amikor hóvihar támad, kénytelen a tinédzser családjánál meghúzni magát. Szerencsére a lány megözvegyült apja (Prinze) is dalszerző - és kiderül, hogy együtt elég jó zenét csinálnak.
#22

animáció | családi | fantasy

Netflix

Amikor a földönkívűliek ellopják a Föld gravitációs mezőjét, már csak a karácsony szelleme és egy jóságos kis űrlény mentheti meg a világot. több»

A karácsony földhözragadtsága a kicsiben való gondolkodás. Miért ne lőjünk ki egy kis ünnepi hangulatot az univerzumba? Egy intergalaktikus karácsonyi kalandhoz nézd meg Stephen Chiodo rövid és kedves stop-motion filmjét, amelyben egy kapzsi idegen faj a Föld gravitációjának kikapcsolásával akarja ellopni bolygónk javait. Amikor azonban X (Dee Bradley Baker), a küldetésre kijelölt földönkívüli leszáll az Északi-sarkon, az első ízben megtapasztalja a karácsonyi hangulatot, és talán meggondolja magát.
#21

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy gazdagok gondtalan életét élő férfi szorgalmas farmernek adja ki magát, hogy túladhasson a család birtokán. A terveit azonban keresztülhúzza egy új szerelem a láthatáron. több»

Tudod, mit mondanak: Nyugati part, legjobb part... az ünnepi hangulathoz! (Ezt mondják, ugye?) Shaun Paul Piccinino kettős filmje a karácsonyi romantikát az Aranyállamba viszi, ahol egy San Franciscó-i playboy (Josh Swickard) farmernek adja ki magát, hogy meggyőzzön egy szenvedélyes farmert (Lauren Swickard), hogy még karácsony előtt adja el a földjét az anyja cégének. A valószínűtlen duó története a folytatásban, az Egy kaliforniai karácsonyban folytatódik: Városi fények.
#20

56 Szinglilét  (2021)

(4)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Peternek elege van abból, hogy családja örök szinglinek tartja, így a közelgő karácsonyi ünnepekre felkéri egy barátját, Nicket, hogy mutathassa őt be párjaként szülei előtt. több»

Peter (Michael Urie), hogy megelőzze a családja éves "kihallgatásait" a kapcsolati státuszáról, megkéri legjobb barátját, Nicket (Philemon Chambers), hogy adja ki magát a pasijának az ünnepek alatt. Peter azonban nem számít arra, hogy az anyja (Kathy Najimy) összehozza őt a fitneszedzőjével - és arra sem, hogy Nickkel való kapcsolatában talán több van, mint barátság. Michael Mayer 2021-es romantikus komédiája, amelyben Jennifer Coolidge is feltűnik Peter különc nagynénikéjeként, az ünnepek alatt kötelező néznivalóvá vált.
#19

57 Noel naplója  (2022)

(5) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy férfi karácsonykor hazatér, hogy rendezze elhidegült édesanyja hagyatékát. Ott egy naplóra bukkan, amely a múltjának titkait rejtheti, és egy gyönyörű fiatal nőre, aki... több»

A menyasszony apja filmrendezőjének, Charles Shyer-nek az idén megjelent új drámája egy kis romantikát és egy kis rejtélyt kínál. Édesanyja halála után egy sikeres regényíró (Justin Hartley) karácsonykor szülővárosába utazik, hogy rendezze a hagyatékát. Ott találkozik egy fiatal nővel (Barrett Doss), aki válaszokat keres a saját családi múltjára; együtt szembesülnek a múltjukkal - és talán megtalálják a jövőjüket.
#18

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Charles Dickens közismert karácsonyi történetének természetfeletti, időutazós, zenés feldolgozása. több»

A Netflix december 2-án mutatja be Charles Dickens ikonikus karácsonyi kísértetmeséjének új adaptációját, a Stephen Donnelly által rendezett animációs zenés értelmezést. A fösvény főhős hangját Luke Evans adja, a múlt karácsony szellemét pedig többek között Olivia Colman, Bob Cratchit szerepében Johnny Flynn, Jacob Marley-t pedig Jonathan Pryce alakítja. Ez nem humbug, ígérjük!
#17

családi | musical

Netflix

Egy megkeseredett női "Scrooge" azt tervezi, hogy eladja kisvárosát, függetlenül attól, hogy milyen következményekkel jár majd ez az ott élő emberekre.  több»

Tudod, mire lenne szüksége ennek a karácsonynak? Több Dolly Parton. Szerencsére erre ott van a Christmas on the Square. A Debbie Allen által rendezett és koreografált, Emmy-díjas musical főszereplője Christine Baranski, aki egy meglehetősen Scrooge-szerű földbirtokost alakít, aki azt tervezi, hogy kilakoltatja szülővárosának lakóit, és eladja az ingatlant egy megapark fejlesztőjének. Egy pimasz karácsonyi angyal (Parton, aki a film összes dalát is írta) útmutatásával azonban elkezdi átgondolni tervét - és a városhoz fűződő saját történetét.
#16

családi | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Sophie híres író az Egyesült Államokban. Skóciába utazva azon kapja magát, szívesen vásárolna egy kastélyt - viszont a szőrszálhasogató tulajdonos egy skót herceg, aki nem... több»

Brooke Shields és Cary Elwes a főszereplői Mary Lambert hangulatos romantikus vígjátékának, amelyben egy nemrég elvált romantikus regényírónő (Shields), akit rajongói ostromolnak, mert megölte egy szeretett karakterét, Skóciába repül, hogy kivárja a vihart. Amikor meglát egy kastélyt, amelyet apja egykor gyerekkorában ismert, impulzívan úgy dönt, hogy megveszi a mogorva hercegtől (Elwes), aki az otthonának nevezi. Csak meg kell nézni, hogy kiderüljön, vajon a történelmi kastély-e az egyetlen dolog, amibe ott beleszeret!
#15

vígjáték

Netflix

Egy ambíciózus örökösnek kézbesítenie kell elhunyt édesapja karácsnyi lapját a férfi volt szeretőjének Snow Falls-ba. Az útat egy hóvihar nehezíti meg, így a hősnő a... több»

Ez egy klasszikus karácsonyi összeállítás: Egy városlakó egy kisvárosban ragad, ahol először frusztrált, majd végül elbűvöli. Az Ernie Barbarash által az ünnepi alműfajnak ebben a csavaros változatában Eliza Taylor játssza az elkényeztetett városi lányt, Ellent; a vezérigazgató apja karácsonykor elküldi őt a kis New England-i szülővárosába, hogy tesztelje, képes-e átvenni a szerepét. Ott találkozik Jake-kel (Jake Lacy) és nagynénjével, Debbie-vel (Andie MacDowell), akinek nagylelkű befolyása megváltoztatja a lány szemléletét.
#14

67 Rossz anyák karácsonya  (2017)

(30) (7)

vígjáték

TV-ben (Cool, csütörtök 01:33)

Amynek, Carlának és Kikinek komoly hívásokkal kell szembenéznie, miután anyukáik úgy döntenek, meglátogatják őket a karácsonyi ünnepek idején.  több»

A 2016-os film ünnepi folytatása, Jon Lucas és Scott Moore R-kategóriás vígjátéka újraegyesíti az első film BFF-trióját (Mila Kunis, Kathryn Hahn és Kristen Bell). Újdonsült önállóságukat megzavarja az ünnepek nyomása és saját színes bőrű anyáik (Christine Baranski, Susan Sarandon és Cheryl Hines) látogatása. Decemberben jobban, mint valaha, ezek a rossz anyukák jól szórakoznak.
#13

családi | fantasy | musical

Netflix

David E. Talbert  története egy képzeletbeli világba, Cobbletonbe repít, ahol egy különc játékkészítő, Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) életében újra pislákolni kezd a... több»

A kritikusok által is elismert és ünnepi varázslatokkal teli David E. Talbert zenés fantáziája olyan karácsonyi utazás, amelyet nem szabad kihagyni. Forest Whitaker játssza a zseniális játékkészítő Jeronicus Jangle szerepét - aki régóta tönkrement, mióta áruló tanítványa (Keegan-Michael Key) ellopta találmányainak könyvét. Lánya (Anika Noni Rose) és unokája (Madalen Mills) segítségével igyekszik visszaszerezni örökségét, és újra ihletet meríteni.
#12

72 Alkalmi randevú  (2020)

(11) (5)

romantikus | vígjáték

Netflix

Sloane és Jackson utálják, hogy egyedül kell lenniük az ünnepségeken, ahol állandóan el kell viselniük rokonaik ítélkezését. Amikor a két idegen találkozik, megfogadják,... több»

Íme egy történet, amely reményt ad mindenkinek, aki egyedül repül az ünnepek alatt. Emma Roberts és Luke Bracey egy szingli párost alakít, akik egy csalódást okozó karácsony után egyezséget kötnek, hogy mindig egymás "sztárjai" lesznek John Whitesell fergeteges romantikus komédiájában. Egy év leforgása alatt felbukkannak egymás mellett Szent Patrik napján, július negyedikén, halloweenkor és a kettő között mindenhol. Ám mire újra eljön a december, a megállapodásukkal - és egymással - kapcsolatos érzéseik teljesen megváltoznak.
#11

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy merész riporter álruhát ölt és dadusnak jelentkezik a jóképű herceg otthonába. Meg is kapja az állást, ahol azonban rövidesen fülig belezúg a hercegbe. A gond pedig az,... több»

Szánj egy egész vasárnapot arra, hogy összebújj, és végignézd a teljes sagát. A trilógia Alex Zamm 2017-es romantikus komédiájával kezdődik, amelyben egy amerikai újságírónő (Rose McIver) karácsonykor a kitalált Aldovia nevű országba utazik. Miközben egy szenzáció után szimatol, beleszeret az aldoviai hercegbe (Ben Lamb). A nézők is beleszerettek, így 2018-ban és 2019-ben jöttek is a folytatások.
#10

családi

Netflix

Nikolas édesapja a manók lakhelyét keresi, Elfheimet, azonban fia, Nikolas már rég nem hallott felőle, ezért a keresésére indul. Segítségére van hűséges rénszarvasa, Villám... több»

Szenteste tökéletes alkalom arra, hogy megnézzük Gil Kenan varázslatos filmjét. Amikor a király (Jim Broadbent) jutalmat ígér a remény szimbólumáért cserébe, az ifjú Nikolas (Henry Lawfull) megpróbál segíteni apjának a díj elnyerésében, és egy epikus küldetésen találja magát, hogy eljusson a manók által lakott varázslatos városba.
#9

77 A szerelem illata  (2021)

(24) (2)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy nő elutazik online megismert udvarlója szülővárosába, hogy meglepje karácsonyra, de rádöbben, hogy egy másik férfi várja, aki átverte őt. A férfi megpróbálja rávenni,... több»

Mit szólnál egy kis macskahorgászathoz karácsonyra? Hernán Jiménez romantikus vígjátékában Nina Dobrev játssza Natalie-t, az írónőt, aki átutazik az országon, hogy karácsonykor meglepje Josh-t (Jimmy O. Yang) - akivel egy applikáción keresztül ismerkedett meg, és eddig csak telefonon beszélt -, ám kiderül, hogy átverték. Josh bemutatja őt a barátjának (Darren Barnet), akinek a fotóit a profiljához használta, és miután mindkét férfival együtt töltött időt, Natalie rájön a valódi érzéseire.
#8

73 Fehér karácsony  (1954)

(4) (1)

musical | romantikus | vígjáték

SkyShowtime

A Fehér Karácsony című filmben a két táncos-komikus, Phil és Bob elhatározza, hogy sikeres előadóművész lesz. Egy este talállkoznak két csinos hölggyel, s velük töltik a... több»

Két, a második világháborút megjárt sztárszórakoztató (Bing Crosby és Danny Kaye) összefog egy ismeretlen testvérpárral (Rosemary Clooney és Vera-Ellen), hogy egy üres vermonti szállodában, amely egykori parancsnokuk tulajdonában van, musicalt rendezzenek. Abszolút semminek sem kellene működnie, de valahogy mégis sikerül! A Casablanca rendezője, Michael Curtiz monumentális tehetségű főszereplő kvartettnek köszönhetjük, hogy a látszólag juharszirup és karácsonyi kívánságok által összetartott cselekményből egy örökérvényű ünnepi klasszikust varázsoltak.
#7

dráma | romantikus

Netflix

A küszködő, de tehetséges fotós egy régi adventi naptárat örököl, ami megjósolja a jövőt. De vajon a szerelemhez vezető utat is megmutatja? több»

Ha már visszaszámoljuk a napokat karácsonyig, mit szólnál egy filmhez, ami ugyanezt teszi? Bradley Walsh romantikus komédiája két életre szóló legjobb barátot (Kat Graham és Quincy Brown) követ, akik mindketten fotósok, és akiknek decemberi újraegyesülése rejtélyes módon egy antik adventi naptárból felajánlott napi ajándékokban tükröződik. És vajon varázslatos-e a naptár? Vajon hőseink végül együtt kötnek ki? Csak egy módon derülhet ki!
#6

romantikus

Netflix

Egy chicagói lány és egy arisztokrata egymás szakasztott másai, és mind a ketten vágynak egy kicsit a másik életére.  több»

Készen állsz egy újabb filmmaratonra? Állj sorba Mike Rohl Princess Switch trilógiájáért, amelyben egy amerikai cukrász (Vanessa Hudgens) részt vesz egy karácsonyi sütőversenyen a fiktív Belgraviában, ahol találkozik a herceg menyasszonyával (szintén Hudgens), és megdöbbenve tapasztalja, hogy látszólag egyformák. Ki tudna ellenállni egy ilyen lehetőségnek egy gyors kis életcserére? És aztán ki tudna ellenállni annak, hogy a hasonmások történetét tovább kövessék a Switched Again és a Romancing the Star folytatásai?
#5

83 Harry és Sally  (1989)

(6) (11)

dráma | romantikus | vígjáték

HBO Max

Harry és Sally egyetemista korukban találkoztak először egy közös autóút során, ekkoriban azonban még ki nem állhatták egymást. Rögtön tisztázzák, férfi és nő között... több»

Bár Rob Reiner ikonikus romantikus vígjátékában (amelyet a páratlan Nora Ephron írt) vannak karácsonyi pillanatok leginkább újévi filmként ismert, és nem véletlenül. Ha tehát végigvetted az előbbi Mikulás-központú filmeket, ideje felkészülni a következő nagy estére a naptáradban ezzel a klasszikussal. Mert amikor rájössz, hogy készen állsz a 2023-as év csillogó ígéretével való találkozásra, azt akarod majd, hogy az újévi ünneplés minél hamarabb elkezdődjön.
#4

81 Karácsony a vadonban  (2019)

(4) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Az afrikai utazás előestéjén elhagyott nő egyedül utazik a szafarira, ahol megismerkedik egy elefántvédővel.     több»

Hé, az elefántok is ünneplik a karácsonyt! Rob Lowe és Kristin Davis (az elefántok védelmének ismert szószólója) a főszereplői Ernie Barbarash romantikus vígjátékának, amelyben egy Kate nevű nő (Davis) Zambiába utazik nyaralni, ahol Derek pilóta (Lowe) felnyitja a szemét az orvvadászok által elárvult elefántbébik helyzetére. Kate rajongani kezd a szelíd teremtményekért - Derekről nem is beszélve.
#3

dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy varázslatnak köszönhetően egy középkori lovag, Sir Cole (Josh Whitehouse) Ohió utcáin találja magát. Egy elragadó tanárnő, Brooke (Vanessa Hudgens) személyében talál... több»

Még akkor sem teljes a Vanessa Hudgens ünnepi nézése, ha az összes Princess Switch filmet megnézted! Monika Mitchell The Knight Before Christmas (A lovag karácsony előtt) című őrült romantikus fantasyjében a színésznő egy középnyugati középiskolai tanárnőt alakít, aki - elég valószínűtlen módon - beleszeret egy középkori lovagba (Josh Whitehouse). A lovag varázslatos módon utazik az időben, hogy karácsony estéjére teljesítsen egy meg nem határozott kozmikus küldetést. Ahogy az ember teszi!
#2

84 Karácsonyi krónikák  (2018)

(11) (5)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

A testvérpár, Kate és Teddy Pierce idén meg akarják lesni a Télapót, ám a csíny végül olyan kalandokba sodorja őket, amelyekről a legtöbb gyerek még csak álmodni sem mert... több»

Ki gondolta volna, hogy Kurt Russell a Mikulás szerepére született? Clay Kaytis 2018-as karácsonyi kalandjában a sztár zseniálisan testesíti meg a Szent Miklóst, akinek - amikor a szánja meghibásodik, és a zsáknyi ajándék elveszik a karácsony esti éjszaka közepén - össze kell fognia egy pár gyerekkel, hogy még hajnal előtt megmentsék az ünnepet. A Chris Columbus rendezte folytatásban Russell igazi élettársa, Goldie Hawn áll mellé Mikulásné szerepében.
#1

animáció | családi | kaland | vígjáték

Az emberek belső ragyogása még a legfagyosabb helyeken is képes fényt hozni a másik életébe. több»

A Mikulás új eredettörténetet kap Sergio Pablos ünnepi filmjében, amely Oscar-jelölést kapott a legjobb animációs film kategóriában. J.K. Simmons adja a hangját a címszereplőnek, a zárkózott játékkészítőnek, akinek az önző postással (Jason Schwartzman) valószínűtlen barátsága egy még valószínűtlenebb projektet eredményez: az éjszaka közepén játékokat szállít a helyi gyerekeknek. Ez örömet hoz a 19. századi Norvégia keserűen megosztott városába.