A 7 legjobb horror 2023-ból (eddig), ami próbára teszi az idegeidet

Elég erős ez az év a horrorrajongók számára és még hol van a vége?! A filmkészítők igazán kitettek magukért és nagyszerű filmeket tettek le az asztalra. Az eddig mögöttünk hagyott hónapokban kaptunk folytatást az egyik leghíresebb horror franchise-hoz, jött előzménysztori egy másik piszok nagy klasszikushoz is. De akadtak a semmiből felbukkant gyöngyszemek is.

Mutatunk is hét filmet, amit csak a legerősebb idegzetű rajongóknak ajánlunk. Az alábbi filmeket mind a kritikusok, mind a rajongók nagyra értékelték, bár néhol ez nem egyezik meg a Mafab olvasóinak véleményével.

#7

fantasy | horror | sci-fi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Két testvér története, akiknek újbóli találkozását démoni erők próbálják megakadályozni.

Egy földrengés után a fiatal Danny, Bridget és Kassie a pincében játszanak Los Angeles-i otthonukban, amikor földrengés rázza meg a környéket. Danny alatt beszakad a föld és egy régi kriptában találja magát, ahol ódon fonográf-felvételek, ősi ereklyék és egy hátborzongató könyv fekszik. Magával viszi őket, hogy eladhassa, de nem tudja, hogy a Naturom Demonto egy példányára bukkant. A gonosz halottak pedig megszállják a környéket. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 84, a rajongók 76 százalékot adtak rá. Itt, a Mafabon 48 százalékot.
#6

59 Beszélj hozzám!  (2023)

(20) (5)

horror | thriller

Telekom TVGO

Egy fiatalokból álló társaság birtokába kerül egy különös, bebalzsamozott kéz, amellyel képesek kommunikálni a szellemekkel. A kéz megragadásával és a "Beszélj hozzám!"... több»

A Beszélj hozzám! című horrorfilm július 27-től látható országszerte a magyar mozikban - szinkronizált és feliratos változatban egyaránt! Egy fiatal társaság hozzájut egy titokzatos bebalzsamozott kézhez, amely segítségével kapcsolatba lehet lépni a szellemekkel. Ha valaki megfogja a kezet és kimondja, „Beszélj hozzám!”, azzal átmenetileg összekapcsolja a szellemvilágot a való világunkkal. A félelmetes játékszer az esti bulik fő attrakciójává lép elő, a fiatalok a közösségi médiában rajonganak az új izgalomért. Ám egy alkalommal egyikük túl sokáig engedi megszállni magát, és ezzel félelmetes természetfeletti erőket szabadít el. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 95, a rajongók 82 százalékot adtak rá. Itt, a Mafabon 51 százalékot.
#5

56 Kopogás a kunyhóban  (2023)

(24) (9)

horror | misztikus | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Egy család elhatározza, hogy egy félreeső faházban, távol a civilizációtól tölti a nyári vakációt gyermekükkel. Hamarosan azonban idegenek jelennek meg, és elfogják őket. Az... több»

Egy kislány a szüleivel egy elhagyatott kunyhóban vakációzna, azonban négy fegyveres idegen túszul ejti őket, és azt követelik a családtól, hogy hozzanak meg egy képtelen döntést az apokalipszis elkerülésének érdekében. A család a külvilággal szinte nem tud kommunikálni, így kell eldönteniük, mit hisznek el és mit nem, mielőtt mindennek vége. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 67, a rajongók 63 százalékot adtak rá. Itt, a Mafabon 58 százalékot.
#4

57 A mumus  (2023)

(16) (7)

horror | misztikus | thriller

Disney+ | Telekom TVGO

Sadie Harper (Sophie Thatcher) egy tizenhat éves tinédzser, aki nővérével, Sawyerrel (Vivien Lyra Blair) együtt még mindig próbálja feldolgozni édesanyjuk tragikus halálát.... több»

A tizenhat éves Sadie és tíz esztendős húga, Sawyer nehezen emésztik meg édesanyjuk közelmúltbeli, tragikus halálát. Apjuk, Will Harper igyekszik mindent megtenni értük, ám mégis képtelen közel kerülni hozzájuk akár érzelmi, akár pszichológiai szinten. A sikeres házi prakszist vezető lélekgyógyász kudarca, hogy szóra bírja őket a súlyos veszteségről, csak tovább lazítja amúgy is megtört családjuk összetartó erejét. Egy nap titokzatos új beteg, Lester Billings toppan be váratlanul otthonukba, hogy kiönthesse szívét gyermekei gyötrő haláláról. Akad azonban valami, amit hátrahagy: egy gonosz jelenlét, ami a sötétben leledzik és áldozatai szenvedéséből táplálkozik. Sadie és Sawyer egy sor iszonyatos dolgon megy keresztül a természetfeletti lény miatt, Will pedig egyszerűen képtelen hinni lányainak, s ezzel családja pusztulását idézheti elő. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 61, a rajongók 66 százalékot adtak rá. Itt, a Mafabon 60 százalékot.
#3

62 M3GAN  (2022)

(27) (6)

horror | sci-fi | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Gemma egy robotikai játékgyártó cégnek dolgozik, amely hamarosan piacra dob egy babát, amely képes a gyerekekkel barátkozni, és a szülők hasznos segítőtársává válni. Ez az... több»

Gemma briliáns robotikus egy játékgyártó cégnél, és a mesterséges intelligencia segítségével kifejleszti a M3GAN névre hallgató, élethű babát, melynek rendeltetése, hogy a gyermek legnagyszerűbb társa, és a szülők legnagyszerűbb szövetségese legyen. Miután váratlanul a gyámsága alá kerül elárvult unokahúga, Gemma igénybe veszi a M3GAN prototípusát – és ennek a döntésének felfoghatatlan következményei lesznek. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 93, a rajognók 78 százalékot adtak rá. Itt, a Mafabon 62 százalékot.
#2

68 Sikoly VI.  (2023)

(22) (8)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Samnek (Melissa Barrera), Tarának (Jenna Ortega), Mindynek (Jasmin Savoy Brown) és Chadnek (Mason Gooding) elege van mindenből. Miután túlélték Ghostface utolsó mészárlását... több»

A két testvérpár, Samantha és Tara Carpenter, illetve Chad és Mindy Meeks elköltöztek Woodsboróból, miután túlélték a legutóbbi Ghostface-gyilkosságokat. Új életükre New York Cityben azonban árnyékot vet egy vadonatúj sikolyálarcos gyilkos felbukkanása. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 76, a rajongók 91 százalékot adtak rá. Itt a Mafabon 68 százalékot.
#1

76 Halványkék szemek  (2022)

(27) (3)

horror | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy veterán nyomozó egy rejtélyes gyilkos nyomába ered fiatal társával, akit évekkel később Edgar Allan Poe néven ismer majd meg a világ.

A film az amerikai katonai akadémián, West Pointban játszódik 1830-ban, a fiatal Edgar Allan Poe kadétként töltött idejében. Egy sor borzalmas felfedezés után, köztük egy felakasztott kadét és egy halott férfi szíve, Augustus Landor nyugalmazott nyomozót hívják be a nyomozáshoz. Landor valószínűtlen szövetségesre talál Poe-ban, egy nem túl sikeres kadétban, akinek árnyékos múltja van, előszeretettel iszik, és két kötetnyi verset publikált. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 64, a rajongók 69 százalékot adtak rá. Itt a Mafabon 74 százalékot.