A 7 legjobban várt akciófilm, amit az egész világ nézni fog 2024-ben

Egész nagy biztonsággal jelenthetjük ki, hogy az akciófilmes műfaj komoly változásokon ment keresztül az elmúlt években.

2023 akciófilmjei például a befejezések körül forogtak. Ott volt a John Wick: 4. felvonás vagy az Indiana Jones és a sors tárcsája, amelyek az ikonikus hősök történeteinek - legalábbis a történet egy szakaszának - lezárásai voltak.

Az elmúlt évtizedek akciósztárjai kezdenek visszavonulni és szükség van új nevekre, akik átveszik a stafétát, és életben tartják a filmvilág egyik legizgalmasabb és legkreatívabb szegletét. És ha 2023 valóban egy korszak vége volt, akkor 2024 vitathatatlanul egy új korszak kezdete.

A jövő év nevezetes filmjei közül több is a korábbi nagy akciósztárok által létrehozott alapokra épül. Az elkövetkező években akár új, saját akció-franchise-okat is létrehozhatnak ezekre a mostani megjelenésekre alapozva, amelyek talán ugyanolyan kritikai elismerést aratnak majd, mint a 80-as és 90-es évekbeli filmek.

Izgalmas évnek nézünk elébe akciófilmes szempontból is!

#7

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

Ryan Reynolds visszatér humoros, negyedik falat áttörő szerepében, mint a Marvel karakter Deadpool. A harmadik részben Hugh Jackman is csatlakozik majd hozzá, aki ismét a szuperhős Rozsomákot kelti életre. Azok az MCU-rajongók, akik már régóta várják, hogy kedvenc X-Menük átszúrja az univerzumukat, itt végre megkaphatják, amire vágynak. A film július 26-án kerül a mozikba.
#6

NA Ballerina  (2025)

akció | krimi | musical | thriller | vígjáték

Egy női bérgyilkos bosszúhadjáratot indít azok ellen, akik megölték a családját.  több»

A John Wick világ rajongói 2024-ben a franchise egy új belépőjét köszönthetik majd (ami remélhetőleg jobban teljesít, mint a The Contintental című minisorozat). Ana de Armas a főszereplője a Ballerina című filmnek, amely a John Wick 3 és a John Wick 4 eseményei között játszódik. Armas egy balerinát és bérgyilkost alakít, aki bosszút áll azokon, akik megölték a családját. A film 2024. június 7-én kerül a mozikba.
#5

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

A harag útja után a csipkerózsika álomból feltámadó Mad Max akciófilm-franchise következő darabja egy előzményfilm lesz, amely az előző kaland egyik fő karakteréről, Furiosáról szól. Az eredetileg Charlize Theron által alakított Furiosa fiatalabb változatát Anya Taylor-Joy fogja játszani. Chris Hemsworth is fontos szerepet kap majd. A film 2024. május 24-én kerül a mozikba.
#4

NA A kaszkadőr  (2024)

(7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy öregedő, lecsúszott kaszkadőr, aki kétségbeesetten kapaszkodik az iparágban eltöltött sikeres éveibe. Most úgy tűnik, új esélyt kap, amikor... több»

Ryan Gosling Emily Blunt oldalán játszik ebben az akció-romkomédiában, amely egy korábbi kaszkadőrről szól, akit visszahúz a szakmába, amikor az exe filmjében szereplő kaszkadőr eltűnik, és őt bízzák meg a megtalálásával. Csavaros. A film 2024. május 3-án kerül a mozikba.
#3

62 Országúti diszkó  (2024)

(22) (14)

akció | thriller

Amazon Prime Video

Egy volt UFC-bunyós a megélhetéséért küzd. Miután egy Florida Keys-i roadhouse tulajdonosa rátalál, hogy a kocsijában alszik, kidobóember lesz, és belekeveredik a törvényen... több»

Jake Gyllenhaal a főszereplője az 1989-es, Patrick Swayze főszereplésével készült azonos című film remake-jének. Az új film azonban modern csavarral készül, hiszen Gyllenhaal egy volt UFC-bunyós lesz, aki egy bárban dolgozik Florida Keysben. A film 2024. március 21-én kerül a mozikba.
#2

55 Argylle: A szuperkém  (2023)

(22) (7)

akció | thriller

Mozikban | Apple TV+

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

Sztárokkal teletűzdelt szereplőgárda alkotja ennek a komikus akciófilmnek a gerincét. Dua Lipa, Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell és John Cena is feltűnik a filmben, amely kémthrillerek visszavonult szerzőjét követi, akinek könyvei a való életet kezdik tükrözni, és belerántják őt egy igazi izgalmas kémkalandba. A film 2024. február 2-án kerül a mozikba.
#1

72 A méhész  (2024)

(35) (3)

akció | thriller

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Clay teljesen a méhészkedésnek szentelte magát. De amikor a szomszédjától egy telefonos csalás során minden megtakarítását elveszik, majd a... több»

Az akcióveterán Statham egy, "A méhészek" nevű titokzatos szervezet egykori ügynökét alakítja, aki visszazökken korábbi veszélyes életébe, amikor bosszúhadjáratra indul. A film 2024. január 12-étől már a mozikban.