Ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, a Borat utólagos mozifilm alaposan felkavarta az idei mozis állóvizet. Sacha Baron Cohen szatíráját a legnagyobb titokban forgatták a karanténidőszak alatt. A stáb több alkalommal is komoly bajba keveredett, de szerencsére senki sem sérült meg. És persze már a premier előtt kirobbantott egy botrányt az egyik jelenetével.

Ilyen felvezetés után nem csoda, hogy mindenki a Borat utólagos mozifilm-re kíváncsi. A film kizárólag az Amazon Prime csatornán debütált októberben, és már az első hétvégéjén több tízmillió előfizető nézte meg. Bár pontos számadatok nincsenek, ezzel is a nézettségi listák élére röppent.

Most, hogy eltelt pár hét a premier óta, a ScreenEngine/ASI készített egy felmérést a 13-64 évesek körében. Ebben arról kérdezték a résztvevőket, hogy milyen filmeket néztek az elmúlt időszakban. Az eredmény talán nem lep meg senkit.

A Borat utólagos mozifilm már most 2020 második legnézettebb filmje a kizárólag digitális csatornán bemutatott alkotások között. Nem kis sikerfilmeket utasított maga mögé. Többen voltak kíváncsiak a kazah nép gyermekének újabb kalandjaira, mint a Tyler Rake: A kimenekítésre, a A halhatatlan gárdara vagy épp a Mulanra. Csupán egyetlen alkotás van, amit végül nem sikerült túlszárnyalnia, ez pedig a Hamilton Broadwayen rögzített előadása, amelyet Amerikában a függetlenség napján mutattak be.

Sokan kíváncsiak lehetnek, hogy a világszerte igen népszerű első filmhez képest hogyan szerepel a folytatás. Ezt azonban elég nehéz megítélni, mivel 2006-ban egészen más körülmények között egészen más formában mutatták be az első részt. Az akkor végül 260 millió dolláros bevételt termelt a mozikban. Most viszont nehéz lenne megmondani, hogy a folytatás nagyobb érdeklődésre tart-e számot.