Alig néhány hete érkezett meg a mozikba a Bosszúállók: Végjáték mégis sikerült megdöntenie minden idők legmagasabb bevételi rekordját.

A Marvel szuperprodukciója ugyanis a napokban elérte a 2,3 milliárd dolláros összbevételt, maga mögött hagyva ezzel az évtizedeken keresztül élen járó Titanicot. A film rendezője, James Cameron ez alkalomból a közösségi oldalán gratulált a film készítőinek.

Kevin Feigenek, a stúdió főnökének és mindenkinek a Marvelnél, egy jéghegy elsüllyesztette a Titanicot. A Bosszúállók elsüllyesztették az én Titanicomat. A Lightstorm Entertainmentnél mindenki tiszteleg előttetek. Megmutattátok, hogy a filmipar nem csupán él és virul, hanem hatalmasabb, mint valaha!”, írja a rendező.

Cameron nem mindig volt jó véleménnyel a szuperhősfilmekről, nem titkolta sosem fenntartásait mind a Marvel, mind pedig a DC produkcióival szemben. „Remélem hamar kifullad a Bosszúállók koncepciója. Nem kedvelem ezeket a filmet. De most komolyan, ezek a hősök halálmegvető bátorsággal mást sem csinálnak, csak városokat törnek szét…”, nyilatkozta korában Cameron.

A Végjáték még mindig megtekinthető a hazai mozikban, a végső kérdés csupán az maradt egyelőre, miként reagálnak majd Cameron rajongói minderre.