A Bosszúállók 4 nem csak hazájában, de a nemzetközi piacokon is abszolút csúcstartó, és ez nincs másként Magyarországon sem.

Tegnapi cikkünkben már összegeztük a Bosszúállók: Végjáték által megdöntött 20 legfontosabb bevételi rekordot, ezek száma azonban már gyakorlatilag megduplázódott. Hogy lesz-e olyan rekord, amit nem dönt meg a film (Avatar?), egyelőre nehéz elképzelni, az mindenesetre biztos, hogy Magyarországon is új mércét állított be a film.

A Marvel legújabb szuperhősfilmjét idehaza több mint 343 ezren látták az első hétvégén, ami 540,5 millió forintos bevételt jelent. Talán mondanunk sem kell, hogy soha nem költöttek még a hazai nézők ennyit egy filmre egyetlen hétvége alatt, de az említett nézőszám is minden korábbi magyarországi filmpremiert kenterbe vert.

Az eddigi csúcstartó az 2015-ben bemutatott Star Wars - Az ébredő Erő volt, melyre ugyanennyi idő alatt 282 ezer néző váltott jegyet 415 millió forint értékben, és bár mindkét szám rendkívül impozáns, a Végjáték mégis egy teljesen más dimenzióba lépett a fél milliárd forintos hétvégi bevételével.

A vetítések pedig az előzetes jegyeladások szerint a következő napokban is telt házzal fognak zajlani, és csak idő kérdése, hogy a Bosszúállók: Végjáték legyen minden idők legsikeresebb filmje a magyar piacon.

És Ti, láttátok már a filmet?