Új a Netflixen: Egy sokkoló gyilkosság igaz története, mely egy egész országot megrázott

Egy túl rövid élet: Az Isabella Nardoni ügy a Netflix legújabb dokumentumfilmje. A streaming szolgáltató rendszeresen jelentet meg a valós életből vett eseteket, amelyek palettája a bűnügyi botrányoktól egészen a környezetet érintő hatásokig, és más, világot érintő problémákig terjednek. Ezek a filmek segítenek feltárni az események valós eredetét. Nemrégiben olyan címeket jelentettek meg a platformon, mint a Mark Cavendish: Sosem elég és a Megmérgezve: Veszélyes ételek, amelyek nagy visszhangot keltettek a nézők körében.

Az előttünk álló dokumentumfilm a 2008-as Isabella Nardoni ügy körül forog, amely sokkolta Brazíliát. Egy 5 éves kislányt családi otthonuk ablakán keresztül raboltak el apja és mostohaanyja São Pauló-i lakásából. Az eset egyre bonyolultabbá vált, ahogy a szakértői csapat próbálta kideríteni, mi történt. A dokumentumfilm az eseményeket Ana Carolina Oliveira és nagyszülei szemszögéből fogja bemutatni.

A film minden részletet felfed az eset idején zajló médiavisszhangról, valamint arról, hogyan vált az az egyik legnagyobb botránnyá Brazíliában.

Isabella apja, Alexandre Nardoni és Anna Carolina pere 2010-ben kezdődött, két évvel lányuk halála után. A dokumentumfilm bemutatja, hogy a média hogyan fújta fel az ügyet. Akik nyomon követték az eseményeket, mély érzelmi kötődést alakítottak ki az elhunyt Isabella Nardonival.

A dokumentumfilmben Ana Carolina Oliveira részleteket fog felfedni az ügyről. Emellett interjúkat és beszámolókat láthatnak a nézők a védelem ügyvédeitől, újságíróktól és más bűnügyi szakértőktől, akik megvitatják az esetet.

A dokumentumfilmet Cláudio Manoel és Micael Lange közösen rendezte. A film időtartama egy óra és negyvennégy perc. A Netflixen augusztus 17-től elérhető.

dokumentum | krimi

Amikor egy 5 éves kislány balesetet szenved, az édesanyja elkezdi feltárni az igazságot – és országos reflektorfénybe kerül. több»