A feje tetejére áll az Avatar: James Cameron felfedte a 3. rész első cselekményrészleteit

Bár az Avatar: A víz útja csak december közepén érkezett a mozikban, a fantasy mega-blockbuster máris hihetetlen 1,4 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte! És persze ezzel még nincs vége a történetnek!

Az még nem derült ki, hogy a 13 évvel az Avatar után megjelent folytatás utol tudja-e érni elődjét (jelenlegi jegybevétel: 2,9 milliárd dollár). Valószínűleg ez nem lehetetlen, és az em, hogy elnyerje a "minden idők legsikeresebb filmje" címet, ami ezzel együtt járna, tekintve a grandiózus sikersorozatot, amit eddig produkált.

De még ha James Cameron ismételten hagyja is magát elragadtatni olyan kijelentésekkel, amelyek minden alkalommal az önbizalom és az arrogancia közötti vékony határvonalon táncolnak, a filmrendezőnek is eléggé megkönnyebbültnek kellene lennie, hogy az Avatar 2 igazi sikerfilm lett. Így továbbra is gondolkodhat a franchise jövőjéről, ahelyett, hogy azzal a félelemmel a élne, hogy a sorozatnak idő előtt véget kell vetni.

VÉGRE LESZNEK "GONOSZ" NA'VIK IS!

De mivel az Avatar 3-t amúgy is az Avatar 2-vel együtt forgatták, soha nem állt fenn a veszélye annak, hogy a fantasy-sorozat a második film után véget ér. James Cameron az első három részt önálló trilógiának tervezte. És hogy mire számíthatunk az Avatar 3-ban, arra Cameron most a francia 20 minutes magazinnak adott interjújában utalt.

Mint a filmkészítő az interjúban elmondja, a közönség az Avatar 3-ban Pandora és az ott élő őslakosok, a na'vi-k egy új oldalát ismerheti meg. Az úgynevezett "hamuemberek" bemutatkoznak az akcióban. Ez egy tüzes és vulkanikus közösség, amellyel Cameron más kultúrákat akar megmutatni:

"Szeretném más megvilágításban megmutatni a na'vikat, mert eddig csak a jó oldalukat láthattuk. Az előző filmekben nagyon negatív emberi és nagyon pozitív na'vi példák vannak. Az Avatar 3-ban ennek az ellenkezőjét fogjuk tenni."

AZ AVATAR ÉS AZ AVATAR 2 CSAK A BEVEZETÉS VOLT

Az interjúban James Cameron azt is megismételte, hogy az Avatar - Útban Pandora felé és az Avatar 2: A víz útja csak bevezetés volt, mielőtt a dolgok igazán beindulnának: "Új világokat is felfedezünk majd, miközben folytatjuk a főszereplők történetét. Azt mondhatom, hogy az utolsó részek lesznek a legjobbak. Az eddigek a bevezetés voltak, az asztal megterítése, mielőtt az ételt tálalják."

James Cameron összesen öt Avatar filmet akar készíteni, de már bejelentette, hogy az Avatar 6 és az Avatar 7 is elképzelhető. Jelenleg az Avatar 3 mozibemutatóját 2024. december 18-ra tűzték ki. 

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»