A Halloween lenyomta a Sikolyt

Kétség sem fér hozzá, hogy új mészáros érkezett a városba – és igen jól teljesít. A Halloween lett ugyanis minden idők legtöbb bevételt hozó, mészárlós horrorfilmje, lenyomva ezzel az eddig listavezető Sikolyt.

John Carpenter klasszikusának remake-e még nincs két hete a mozikban, de már 172 millió dolláros összbevételnél jár, és hol van még a vége – vagyis joggal jelenthetjük ki, hogy Michael Myers visszatérése zajos sikert arat ebben a pillanatban is.

Wes Craven Sikolyát 1996-ban mutatták be Drew BarrymoreLiev SchreiberRose McGowanCourteney CoxLinda BlairNeve CampbellHenry Winkler és Jamie Kennedy főszereplésével, és annak idején ez is hatalmas sikert aratott – és szintén 173 millió dollárt hozott a konyhára, igaz, a moziban futásának teljes ideje alatt.

Ezek az összegek természetesen nem számolnak az inflációval: a Sikoly akkori bevétele ma nagyjából pont a duplájának felel meg, vagyis ahhoz, hogy a Halloween végérvényesen lenyomja a filmet, még pont kétszer ennyi bevételt kell csinálnia. Ám ez egyrészt egyáltalán nem tűnik esélytelennek, másrészt a lényeg már így is eldőlt, a film valószínűleg megkapja majd a folytatást.

Az is egy érdekes adat, hogy ennek ellenére a Sikoly-sorozat bevétele még mindig bőven meghaladja a Halloween-filmek összbevételét: mg az első széria négy filmje több mint 604 millió dollárt termelt, addig az utóbbi 515 milliót. Ez persze az esetleges Halloween 2-vel simán elérheti az előző összeget, a Blumhouse pedig tapsikolhat örömében.

Ha folytatásra kerülne a sor: Jamie Lee Curtis állítása szerint szívesen visszatér, ha ismét  David Gordon Green ül majd a rendezői székben. Illetve ne feledkezzünk meg arról, a Blumhouse már egy ideje pedzegeti, hogy érdekelné egy Sikoly-remake is…