Gyönyörű francia animációs film érkezett a mozikba, műsoron A herceg utazása

Már a hazai mozikban Jean-François Laguionie és Xavier Picard új animációs filmje, A herceg utazása, melynek kapcsán cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok a produkcióról.

A címbéli herceg egy öreg, bölcs majom, aki sérülten és elveszve bolyong a semmi közepén. Ilyen állapotban talál rá a fiatal majom, Tom, aki magával viszi őt az otthonába, ahol a fiú tudós szülei befogadják az új jövevényt. A herceg Tom vezetésével izgalommal fedezi fel az új társadalmat, melybe belecsöppent. Mindeközben Tom szülei azon dolgoznak, hogy meggyőzzék a Természettudományos Akadémiát arral, hogy valójában több majom civilizáció is létezik.

Az Cannes-i Arany Pálma-díjas Jean-François Laguionie bámulatos animációs filmjében ismét együtt dolgozott korábbi alkotótársaival,  Anik Le Ray-jel és Jean Palenstkinnal, a közös munka eredménye pedig egy olyan lenyűgöző és elgondolkodtató utazásra invitál, mely minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. 

 A Vertigo Media forgalmazásában bemutatott filmet Jean-François Laguionie és Xavier Picard rendezte (Muumit Rivieralla, A herceg utazása),

Íme tehát 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A herceg utazása a rendező, Jean-François Laguionie A majmok kastélya című animációs filmjének indirekt folytatása.
  • A herceg utazása Jean-François Laguionie és a forgatókönyvíró, Anik Le Ray negyedik közös filmje.
  • A Black Mor szigete után ismét együtt dolgozott Jean-François Laguionie és a zeneszerző, Christophe Héral.
  • A herceg utazása kimagasló kritikai fogadtatásban részesült a hazájában. A film 4,1 pontot kapott a lehetséges 5-ből a francia filmadatbázisban, az Allocine-n.
  • A filmre a premierjét követően több mint 16 ezer mozijegyet adtak el Franciaországban.
  • A francia-kanadai-belga koprodukcióban készült animációs film költségvetése 4,2 millió euró volt.

Hazai premierdátum: 2020.08.13.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

animáció

A címbéli herceg egy öreg, bölcs majom, aki sérülten és elveszve bolyong a semmi közepén. Ilyen állapotban talál rá a fiatal majom, Tom, aki magával viszi őt az otthonába,... több»