A héten a mozikban: 7 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz (37. hét, 2023)

Nagyon mennek mostanában a régi nagy klasszikusok felújításai, az utóbbi években például Agatha Christie legendás detektívregényei elevenednek meg sorra a mozivásznon. Így lesz ez ezen a héten is, érkezők a legújabb, immár harmadik Hercule Poirot nyomozás. De mellette további hat érdekes és izgalmas filmre hívnánk fel a figyelmeteket: ezek miatt is érdemes lesz ezen a héten jegyet váltani a mozikba!

#7

dráma | romantikus

Telekom TVGO

Az előző történet borzalmas eseményei után Hardin és Tessa egyre távolabb kerülnek egymástól érzelmileg. Hardin emiatt képtelen koncetrálni, alkotói válságba kerül, ami... több»

Az előző történet borzalmas eseményei után Hardin és Tessa egyre távolabb kerülnek egymástól érzelmileg. Hardin emiatt képtelen koncetrálni, alkotói válságba kerül, ami megakadályozza, hogy befejezze készülő könyvét. Hogy leküzdje állapotát, Hardin arra a következtetésre jut, hogy szüksége van egy kis térre, ezért egy repülőútra indul, hogy elszakadjon mindentől, ami a kapcsolatára vonatkozó emlékeket vált ki belőle.
#6

47 Macskaland  (2023)

(5)

családi | dráma | kaland

Telekom TVGO

Clémence és cicája, Rroû útját követhetjük nyomon, amint elhagyják Párizst, hogy vidéken töltsék az ünnepeket. Rroû élvezi a vadonban való életet, és összebarátkozik... több»

Rroû, az élénk és kíváncsi macska élete egycsapásra megváltozik, amikor a tízéves Clémence rátalál. A lány hatalmas szeretettel fogadja őt örökbe, és magával viszi a festői Vogézek hegyei között fekvő vidéki házukba. Miközben együtt indulnak el erre az új útra, felfedezik a lakhelyüket körülvevő élénk és változatos élővilág csodáit, és felejthetetlen emlékeket szereznek, amelyek örökre a szívükben maradnak.
#5

58 A csodák könyve  (2023)

(5) (1)

dráma

Telekom TVGO

Egy anya merész vállalkozásra indul, hiszen bármit megtenne azért, hogy fia végre felébredjen a kómából. Louis balesete után Thelma elhatározza, hogy megteszi azt a 10 dolgot,... több»

Egy anya merész vállalkozásra indul, hiszen bármit megtenne azért, hogy fia végre felébredjen a kómából. Louis balesete után Thelma elhatározza, hogy megteszi azt a 10 dolgot, amit a srác még a naplójába jegyzett fel. 10 olyan kaland, amelyet Louis még halála előtt át akart élni. Az asszony bízik abban, hogy ezeket a kalandokat hallgatva Louis érezni fogja, milyen szép az élet, és hogy nem marad más választása, mint felébredni. Azzal, hogy Thelma negyvenévesen teljesíti egy tinédzser álmait, egy hihetetlen utazást él át, amely sokkal messzebbre viszi, mint azt valaha is gondolta volna...
#4

69 Altatódal  (2022)

(2)

dráma

HBO Max

A zaklatott és stresszes életet élő Amaia párja és szülei kíséretében érkezik haza a szülészetről. Miközben a család azon veszekszik, hogy szusit vagy tésztát rendeljenek-e... több»

A zaklatott és stresszes életet élő Amaia párja és szülei kíséretében érkezik haza a szülészetről. Miközben a család azon veszekszik, hogy szusit vagy tésztát rendeljenek-e vacsorára, a zűrzavar közepén egy fiatal nő ül, aki már sejti, hogy az anyaság teljesen fel fogja forgatni az életét. Azt viszont még nem tudja, hogy pontosan mire is számítson. Nem akarja feladni a munkáját, de az egyensúlyozás a gyermekgondozással, amikor ráadásul párja gyakran van távol a munkahelyén, kimerítő, különösen akkor, amikor a férfi hét hétre kénytelen elutazni. Amaia megadja magát, így kis időre a szüleihez költözik vidékre. Azt reméli, hogy anyja mellett újra az lehet, akinek mindig is érezte magát, és lehetőséget kap arra, hogy teljesen más szemszögből ismerje (és értse) meg a szüleit. Pillanatkép az életről mindazoknak, akik voltak vagy jelenleg is szülők.
#3

83 Szörnyeteg  (2023)

(2)

dráma | thriller

Cinego

Minato viselkedése egyre aggasztóbb. Édesanyja, aki férje halála óta egyedül neveli őt, úgy dönt, hogy szembeszáll a fia iskolájának tantestületével.  Minden jel arra mutat,... több»

A nagy tó partján fekvő, békés japán kertvárosban nyugodt életet élnek az emberek – egy egyedülálló anya, aki szereti a fiát, egy tanárnő, aki törődik a diákjaival, és az ártatlan gyerekek. Amikor a kisfiú, Minato furcsán kezd viselkedni, az anyja érzi, hogy valami nincs rendben. Úgy sejti, hogy egy tanár lehet a felelős, ezért elmegy az iskolába, hogy kiderítse, mi történt. A történet az anya, a tanár és a gyerek szemszögéből is kibontakozik, és fokozatosan a felszínre kerül az igazság, amely a média figyelmét is felkelti. Egy viharos reggelen hirtelen eltűnnek a gyerekek…
#2

88 Varrat  (2023)

(2)

dokumentum

A Varrat című dokumentumfilm a tetoválás lebilincselő történetét, jelenét és lehetséges jövőjét tárja fel, különös tekintettel a magyar tetoválásra. A film végigköveti... több»

A Varrat című, egészestés dokumentumfilm a tetoválás és azon belül a magyar tetoválás történetéről, múltjáról, jelenéről és lehetséges jövőjéről szól. A film vizsgálja, hogy a tetoválás miképp vált az alacsonykultúrából kiemelkedve önálló művészeti ággá. Megjelennek benne emblematikus időszakok, mint a rendszerváltozás kora, és a kilencvenes évek balatoni időszaka. Szó esik a börtöntetoválásokról és arról, hogy miképp vált a tetoválás divattá a sportban, és az előadóművészetben. A filmben számos nemzetközi hírű magyar tetoválóművész megszólal: mások mellett Borbás Róbert, Borsos ’Boris’ László, Gémes ’James’ István, Müllner Csaba és Sárközi Zsolt – többen közülük a magyar szakma úttörői, akik a hazai tetováláskultúra megszületésében elévülhetetlen érdemeket szereztek.
#1

67 Szeánsz Velencében  (2023)

(19) (4)

dráma | horror | krimi | misztikus

Telekom TVGO

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes... több»

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes száműzetésben élő detektív vonakodva bár, de részt vesz egy szeánszon, amit egy omladozó, szellemjárta palazzóban tartanak. Miután az egyik vendéget meggyilkolják, Poirot árnyak és titkok csalfa világában találja magát. A Szeánsz Velencében nyugtalanító természetfeletti thriller Agatha Christie Halloween és halál (másik ismert címén Ellopott gyilkosság) című regénye alapján.