Jason Momoa először a Baywatch utolsó évadaiban tűnt fel, ma pedig a többség inkább Aquamanként ismer, de az igazi színészi áttörést egyértelműen a Trónok harca hozta meg magának a két szerep között. Még úgy is, hogy karaktere rögtön az első évadban meg is halt. Ám az a tizenegy epizód, ami megadatott neki, így is tartogatott rengeteg érdekes és izgalmas, no és gyomorforgató dolgot.

Miután az általa alakított Khal Drogo frigyre lépett Daenerys Targryennel, el is hálták a nászt. Csakhogy ez nagyjából egy nemi erőszak formájában zajlott le, amit a sorozat a rá jellemző direktséggel mutatott be. Ez persze nem kicsit ki is akasztotta a nézőket és a kritikusokat egyaránt.

Később a sorozat alapjául szolgáló regények írója, George R. R. Martin megvédte a jelenetet. Elmondása szerint ugyanis azért van szükség a bemutatására, hogy érzékeltesse, valójában nem az orkok vagy más sötét teremtmények a szörnyetegek, hanem mi magunk. De közben mi vagyunk a hősök is.

Egy interjúban Jason Momoa véleményét is kikérték a jelenettel kapcsolatban. A színész elárulta, hogy nagyon nehéz volt teljesítenie a feladatot, de egyszerűen aznap ez volt a munkája, meg kellett tennie. Nem jellemző, hogy egy forgatáson a színész azt mondja, ezt vagy azt nem teszem meg.

Ugyanakkor amikor azt kérdezték tőle, hogy változott-e bármi benne ezzel kapcsolatban, esetleg forgatna-e újra hasonló jelenetet, még a kérdést is sértőnek nevezte. Soha többet nem fog ilyet forgatni.

A színész jövőre ismét pályafutása meghatározó szerepében láthatjuk újra az Aquaman és az elveszett királyság-ben, melyre 2023 tavaszáig kell várnunk. Addig is készültünk a számotokra egy átfogó galériával Momoa eddigi karrierjéről.