80 Kommandó  (1985)

Az 1985-ben mozikba került Kommandó alighanem teljesen megváltoztatta a rajongók minden korábbi elképzeléseit egy kiadós akciófilmről. Arnold Schwarzenegger főszereplésével a film közel másfél órás játékidejével egy szusszanásnyi időt sem hagy a nézőjének.

A film története szerint Matrix tábornok egykor két lábon járó gyilkoló gép volt a hadseregnél, később azonban visszavonult, hogy nyugodt körülmények között nevelhesse fel a lányát. A múlt árnyai azonban nem eresztik őt, gyermekét elrabolják, a tábornok pedig újra felveszi a fegyvert az emberrablókkal szemben.

Bár a Kommandó számos kivágott jelenete utólag is publikálásra került, van egy azonban, amelyet csakis Arnie elmondásai alapján ismerhetünk. A színész egy Reddit bejegyzésben mesélte el azt a sztorit, amikor a forgatáson egy nap egy igencsak őrült ötlettel állt elő.

„Az volt az ötletem, hogy az egyik jelenetben az egyik fickó felém hajít egy kést, és amíg a karját továbbra is kinyújtva tartja, én levágom azt egy machetével, majd a csonkkal egyszerűen halálra verem őt. Rövidesen a stúdió elnöke felhívatott az irodájába, ahol leüvöltött, hogy mégis mit képzelek, azt akarom, hogy pénzt akarok-e keresni ezzel a filmmel, vagy azt akarom, hogy korhatáros legyen-e? Azt feleltem, hogy teljesen igaza van, majd azt mondta, hogy takarodjak” – írja a színész.

Hiába, néha a legkeményebb arcoknak sem könnyű Hollywoodban, mindenesetre a legtöbben örülnek, hogy Schwarzenegger karrierjének nem tett keresztbe ez az apró kis öntörvényű ötletelés.