A Marvel filmek tervezője készítette a NASA új űrruháit

A NASA és a SpaceX legújabb űrruhái kétségtelenül úgy festenek, mintha a legújabb sci-fiből húzták volna elő őket. Nos, az igazság nem is áll annyira távol ettől.

Az új öltözéket ugyanis nem más, mint az a José Fernández tervezte a projekt számára, aki korábban a Batman Superman ellen, Amerika kapitány: Polgárháború és a Pókember – Idegenben című filmekben látható jelmezeket is készítette. Sőt, Fernandez nevéhez köthető Thor és Loki sisakjának design-ja is.

A Forbes magazinnak adott legfrissebb interjúban Fernandez elárulta, hogy eléggé meglepődött, miután rádöbbent arra, hova is készülnek az új űrruhák:

“Fogalmam sem volt eleinte, mi is tulajdonképpen a SpaceX, azt gondoltam, hogy ez egy filmcím lesz majd. Amikor pedig elkezdtem dolgozni a terveken, azt gondoltam, ha valaki felvesz egy ilyen öltözéket, akkor jól akar kinézni, úgy akar festeni, mint egy hős” - jegyezte meg Fernandez.

Nos, a koncepció mindenképpen sikeresnek mondható. Douglas Hurley és Robert Behnken kétségtelenül hősként festettek a Dragon 2 fedélzetén, a teljes öltözék és a sisakok karcsúsított formatervezése pedig egészen filmbeillőnek mondható.