A másik bárány: 5 tény, amit nem tudtál a filmről

A hazai mozikba is megérkezett Malgorzata Szumowska új horrorja, A másik bárány, melynek kapcsán cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok a filmről. 

Selah számára a Shepherd melletti élet az egyetlen, amit valaha ismert. Önellátó közösségük nem rendelkezik modern technológiával, az erdőben élnek, távol a modern civilizációtól és annak vívmányaitól. A férfi a csoport vezetője, tanára és a szerelme. A közösség valamennyi asszonya vagy a felesége vagy a lánya. Selah hite tiszta, azonban veszélyesen önfejű. Shepherd lányaként nevelkedett, de csak idő kérdése, mikor válik a feleségévé. A hatóságok miatt a férfinak és a nőknek új "Édent" kell alapítaniuk, miközben Selah hite egyre jobban meggyengül, és különös, horrorisztikus látomások kezdik el gyötörni. A pubertás kor kezdete új, szörnyű rituálékkal jár a számára. A lányból őszinte megdöbbenést vált ki, amikor rájön, mi vár a közösség tagjaira, amikor lányból nővé érnek. A sorsfordító felismerés olyan következményekkel jár, mely az egész közösség jövőjét megváltoztathatja...
A többszörös díjnyertes lengyel rendező, Malgorzata Szumowska hátborzongató horrorja, A másik bárány 2020. augusztusában a hazai mozikban a Vertigo Media forgalmazásában. 

A főbb szerepeket Michiel Huisman, Raffey Cassidy, Denise Gough, Eve Connolly, Kelly Campbell, Ailbhe Cowley és Isabelle Connolly alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A filmet alapvetően pozitívan fogadták a kritikusok. A másik bárány jelenleg 72 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.
  • A film világpremierje 2019. szeptember 6-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.
  • A másik bárány-t a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták, ahol esélyes volt a legjobb film díjára.
  • A másik bárányt 2019-ben a Londoni Filmfesztivál legjobb film díjára jelölték.
  • A filmben a világszerte nagy sikernek örvendő Vikingek című sorozat három sztárja is feltűnik, név szerint: Kelly Campbell (Ingvild), Eve Connolly (Thora) és Isabelle Connolly (Anna).

Hazai premierdátum: 2020.08.20.

dráma | horror

Selah számára a Shepherd melletti élet az egyetlen, amit valaha ismert. Önellátó közösségük nem rendelkezik modern technológiával, az erdőben élnek, távol a modern... több»