Imádjuk a rajongói teóriákat, mert vagy jókat lehet röhögni rajtuk, vagy épp valóban elgondolkoztatják az embert, hogy miért ne… De néha vannak egészen hajmeresztő elméletek is, amelyek két olyan filmet kötnek össze, amiknek aztán tényleg annyi közük van egymáshoz mint haditengerészetnek a balatoni hajózáshoz. Ilyen volt a Kevin McCallister és Jigsaw közötti párhuzam is, és hasonló a Ponyvaregény (ritka kulisszák mögötti képek a cikkünk galériájában) és a Marvel moziverzum összeboronálása is.

Az interneten terjed egy érdekes rajongói felvetés, miszerint Quentin Tarantino kultfilmje, a Ponyvaregény valójában a Marvel moziverzum része vagy legalábbis abban az univerzumban játszódik. Természetesen az elsődleges kapcsolódási pont Samuel L. Jackson, aki Jules Winnfield és Nick Fury karakterét is eljátszotta.

A teória szerint valójában e két karakter egy és ugyanaz, vagyis Jules Winnfield vagy valójában egy beépített SHIELD-ügynök, akit valójában Nick Furynek hívnak, vagy azután vált Nick Furyvá, hogy felhagyott a bűnözői pályával.

Az egyik legerősebb bizonyítékot az Amerika Kapitány: A tél katonája szolgáltatja. Ebben ugyanis láthatjuk Nick Fury (nem igazi) sírkövét. Ezen ugyanis egy idézet olvasható a bibliából, méghozzá az Ezékiel 25:17. Mint ismert, Jules a Ponyvaregényben ugyanebből idéz (más kérdés, hogy ezt Quentin Tarantino adta a szájába…).

Egy másik teória tovább viszi ezt a gondolatmenetet. Az aktatáska, amit Jules magával cipel, évtizedek óta piszkálja a rajongók fantáziáját, mivel nem derül ki, hogy mi van benne, csak a sárgás ragyogást lehetett látni. Az elmélet szerint a táskában nem más lapult, mint a végtelen kövek egyike, a sárga elme kő.

dráma | krimi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél... több»